Kdo máte ve Vašem TDíčku nezávislé topení?????????
Moderátoři: šulda, Moderátoři
já bych to viděl tak:
bufik je vžitý název pro agregát, který dokáže z paliva a drobku elektřiny ohřát vzduch nebo vodu. U osobáků jsou to jen teplovodní bufíky, teplovzdušný se používaj na náklaďácích, lodích..
No a pak jsou dvě možnosti zapojení:
1. přihřívač - po nastartování motoru se podle teploty vzduchu a vody spustí bufik nebo ne, ale po vypnutí motoru se vypne i bufik
2. nezávislé topení - bufik si můžu zapnout jak potřebuju a motor u toho nemusí běžet. (spínací hodiny, dálkáč, telefon..)
Pokud už je v autě přihřívač, tak obvykle není drahé rozšíření na nezávislé topení,protože to nejdražší - ten vlastní agregát, co dělá teplou vodu (bufik) už tam je a stačí jen upravit elektroinstalaci a někde doplnit oběhové čerpadlo na chladící vodu.
V sharanu to mám předělaný na dálkáč a už si to neumim představit jinak, bráchovi jsme to dodělávali do octy (sehnali jsme starší ze sharana ) a stálo to max 5000 Kč i s dálkáčem.
bufik je vžitý název pro agregát, který dokáže z paliva a drobku elektřiny ohřát vzduch nebo vodu. U osobáků jsou to jen teplovodní bufíky, teplovzdušný se používaj na náklaďácích, lodích..
No a pak jsou dvě možnosti zapojení:
1. přihřívač - po nastartování motoru se podle teploty vzduchu a vody spustí bufik nebo ne, ale po vypnutí motoru se vypne i bufik
2. nezávislé topení - bufik si můžu zapnout jak potřebuju a motor u toho nemusí běžet. (spínací hodiny, dálkáč, telefon..)
Pokud už je v autě přihřívač, tak obvykle není drahé rozšíření na nezávislé topení,protože to nejdražší - ten vlastní agregát, co dělá teplou vodu (bufik) už tam je a stačí jen upravit elektroinstalaci a někde doplnit oběhové čerpadlo na chladící vodu.
V sharanu to mám předělaný na dálkáč a už si to neumim představit jinak, bráchovi jsme to dodělávali do octy (sehnali jsme starší ze sharana ) a stálo to max 5000 Kč i s dálkáčem.
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 
dodělávka z příhřevu na nezávislý na T4 ebersprecher s montáží cca 14000+dph
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
právě nechápu, jak za pár drátů si někdo dokáže říct takovou sumu. Proto jsem to u sharana udělal za 200 Kč materiálu a 1000 Kč za stavebnici dálkáče (5 kanál přijímač -vysílač na 150 metrů - což mi stačí..) 
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
-
sharik4x4
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Pokud někdo nezkusil jak topí origo nezávislé v T4 multivanu,které je pod podlahou a fouká rovnou teplý vzduch do spacího prostoru,tak neví co je nez.topení.Dokáže běžet 3dny vkuse než se vybije záložní baterie.Koupil jsem toto auto jen kvůli tomu topení.Nový to muselo stát balík,proto to mají jen T4 ojediněle.Máto ještě jeden bufík na motor,který funguje od +5 níže,stejně jako to má sharan.A tak mám na autě 3 výfuky,vzadu ,uprostřed a vepředu.Rozdíl je že pokud příd.topení ohřívá nejdříve vodu v topení a pak teprve vzduch,tak výsledný efekt není takový jako u topení které fouká rovnou teplý vzduch.A hlavně topení které ohřívá vodu v topení a pak fouká má celkovou velkou spotřebu elektriky-topení,čerpadla,ventilátor topení,takže za cca 3h provozu je po baterii.Měl jsem to v šaranu a origo to běží půl hodiny a pak je potřeba znovu spustit.No prostě pokud jsem v autě přespal ráno jsem měl rampouch u nosu.Těd spustím teplovzdušný topení a nastavím teplotu/což předchozí topení nenabízí/a mohu vklidu spát až do rána v teplíčku.Takže není topení jako topení.
Moje zkušenosti s vodním přídavným topením jsou špatné,protože je málo účinné,nedá se regulovat intenzita a nedokáže běžet celý den.Proto se používá jako příhřev a tak tomu také říkám.Od nezávislého topení to má ještě daleko.Ale je to můj názor a nikomu ho nevucuji.
Moje zkušenosti s vodním přídavným topením jsou špatné,protože je málo účinné,nedá se regulovat intenzita a nedokáže běžet celý den.Proto se používá jako příhřev a tak tomu také říkám.Od nezávislého topení to má ještě daleko.Ale je to můj názor a nikomu ho nevucuji.
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
hahaha když máš climatronic a Ebesprecher tak 3 hodiny v kuse teplota stálá a nastartuješ jako víno vím o čem mluvím a to mám dodělávku v octavii 
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
SW Dieselpower
MirekX píše:právě nechápu, jak za pár drátů si někdo dokáže říct takovou sumu. Proto jsem to u sharana udělal za 200 Kč materiálu a 1000 Kč za stavebnici dálkáče (5 kanál přijímač -vysílač na 150 metrů - což mi stačí..)
Můžu se zeptat kde jsi sehnal tu stavebnici dálkáče?Někde na netu nebo v okolí?bydlím kousek od dobrušky...
Pešek 307 HDI, Octavia II -největší sráč života
montáž cca 3-5 hod a vyfocený to nemám možná někdy až budu sundavat nárazník tak ukážu jak to vypadá ale nic zvláštního na tom nejni 
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
SW Dieselpower