Ten Fridex pro kuny mě zajímá....jak to tý svini mám naservírovat? Budou Vánoce, tak ať si mrcha taky užije...
Smíchání modré a červené chladící kapaliny
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
holy
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak s N95 jsem si užigula hlavu vůbec nedělal...Jediný co bylo, že jsem si do něj udělal tranzistorový zapalování
Ten Fridex pro kuny mě zajímá....jak to tý svini mám naservírovat? Budou Vánoce, tak ať si mrcha taky užije...
...ze všeho nejhorší jsou trpaslíci...
!ODCIZENA! VIN TMBGE61ZX62137699
Octavia II Combi 2.0 TDI Elegance-2005/MR2006, BKD chip 125kW, dovoz SRN-při 84.000 !ODCIZENA!
Felicia Combi 1.3 MPI, 2000, odkoupená služební-při 93.000
Octavia II Combi 2.0 TDI Elegance-2005/MR2006, BKD chip 125kW, dovoz SRN-při 84.000 !ODCIZENA!
Od roku 1992 v součinnosti s elektronickým karburátorem AXTEC vyrábí LADA bezkontaktní rozdělovače s Hallovým článkem, zesilovacím modulem a jinou cívkou (ze Samary). Pasuje to bez úprav i na starší karburátorvé verze - proto výroba nějakého domadělu nemá význam (pořád je to kladívko).holy píše:Tak s N95 jsem si užigula hlavu vůbec nedělal...Jediný co bylo, že jsem si do něj udělal tranzistorový zapalování![]()
Jo - souhlas. Když se to pravidelně udržuje a dodržují výměnné intervaly, nemůže (nebo neměl by) být problém. Je to podobné jako u olejů. Ferdovi v servisu řekli, že olej M8AD, který v motoru má, se mění po 10.000 km. Už mu ale zapomněli říct, že druhým (důležitějším) hlediskem je doba použitelnosti, kterou je v drtivé většině případů jeden rok. No, a Ferda jezdí dva tisíce kilometrů ročně - tudíž olej mění po pěti letech. Nikomu bych nepřál vidět motor Škoda (mnohdy i Favorit) nebo třeba LADA, který se takovým způsobem "servisoval" dvacet nebo více let. Když sundáte ventildekl, nenajdete vahadla - jsou ukrytá pod centimetrovým nánosem černého mazlavého "čehosi". Ještě "lépe" motor vypadá při používání oleje M6AD s celoročním způsobem provozu a pětiletým intervalem výměny.slovacek.milos píše:marku dělám jedno fáčko z roku 1988 výměna chaldící kapaliny každé dva roky těsnění pod hlavou původní, v expansce je čisto
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
Mě na té růžové štve právě to, že i když jsou původní pérové pásky VW, tak je to oblité jak říká Marek 77..Mám rád hustou, modrou/zelenou/, již podle vzhledu lze přibližně diagnostikovat poměr a když se to vypustí, nemusí se čistit hadice a hliník,který je zoxidovaný..Svoje vlastnosti asi má, ale umělecký dojem je negativní...
Na žigulu mě medilo, že i když měl základní motor jen 1200 ccm, člověk měl dojem že jede s větším obsahem..Samo je to krouťákem, ale dnešní 1200ccm motor se z místa sotva rozjede přes spojku a s žigulem sem roztáhl Avii...

Na žigulu mě medilo, že i když měl základní motor jen 1200 ccm, člověk měl dojem že jede s větším obsahem..Samo je to krouťákem, ale dnešní 1200ccm motor se z místa sotva rozjede přes spojku a s žigulem sem roztáhl Avii...
nepropadat panice...
Opakuju znovu - je to moje srdeční záležitostjericho-3 píše:Na žigulu mě medilo, že i když měl základní motor jen 1200 ccm, člověk měl dojem že jede s větším obsahem..Samo je to krouťákem, ale dnešní 1200ccm motor se z místa sotva rozjede přes spojku a s žigulem sem roztáhl Avii...![]()
Měl jsem motor v úpravách (seriové nebo podomácku upravené seriové díly) na stupni komprese 10,6:1 a disponoval hodnotami 138 Nm / 4200 a 77kW / 6200 rpm (na originál karburátoru bez úpravy - kvůli solidní spotřebě). V pěti kvaltech to pádilo jak vítr (i když přes 160 km/h to mělo tendenci se vznést - na klasických balonech se není co divit) a maximální rychlost podle policejího radaru 194 km/h (dálnice Německo poblíž Norimberku) - na otáčkoměru rovných 6000.
Ale chápu, že někomu "růžofka" nesedí - já jsem zprvu taky skoro plakal, když jsem měl z auta doslova kropicí vůz. Trvalo mi dva týdny, než jsem povyměňoval a pak ještě znovu podotahoval pásky - ale potom tři roky značka ideál. I na Galaxy, kde původně byla G11, jsem při výměně dal G12. Tak nějak se mi růžová víc líbí nebo co (ale bukvice fakt nejsem
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
-
holy
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Od roku 1992 v součinnosti s elektronickým karburátorem AXTEC vyrábí LADA bezkontaktní rozdělovače s Hallovým článkem, zesilovacím modulem a jinou cívkou (ze Samary). Pasuje to bez úprav i na starší karburátorvé verze - proto výroba nějakého domadělu nemá význam (pořád je to kladívko).
Jasně, jenže já měl ročník 1974 (typ 2101) a v roce 1992 už jsem proháněl Kadetta
Jasně, jenže já měl ročník 1974 (typ 2101) a v roce 1992 už jsem proháněl Kadetta
...ze všeho nejhorší jsou trpaslíci...
-
slovacek.milos
- Aktivista
naprosto běžně růžovku ruším a dávám G11 časem je klid netlačí se venjericho-3 píše:Mě na té růžové štve právě to, že i když jsou původní pérové pásky VW, tak je to oblité jak říká Marek 77..Mám rád hustou, modrou/zelenou/, již podle vzhledu lze přibližně diagnostikovat poměr a když se to vypustí, nemusí se čistit hadice a hliník,který je zoxidovaný..Svoje vlastnosti asi má, ale umělecký dojem je negativní...![]()
Na žigulu mě medilo, že i když měl základní motor jen 1200 ccm, člověk měl dojem že jede s větším obsahem..Samo je to krouťákem, ale dnešní 1200ccm motor se z místa sotva rozjede přes spojku a s žigulem sem roztáhl Avii...![]()