G4 variant 4motion - s motorom ASZ (+chip) , nalitane poctivych 350 000km (večšinu dalnice) menim olej každe 4tyždne. teda 15 000km/mesiac

**
žere 1,2litra oleja/15 000km , a to na tej dalnici ide vkuse 160 -180 km/h . Podla mojich vlastnych skusenosti .. čim vyššia rychlost (otačky) , tym to viac oleja žere..
Odvetravanie motora ktore ide s veka ventilov do sania pred turbom som presmeroval do starej flašky od oleja.V tej flaške mam dierky-aby sa netakovala, teda niekedy sa mi pari s podkapoty ako s rychlovarnej konvice, ale aspon nemam olej v intercooleri a v sani -ale vyzraža sa mi v tej flaške
Len tak prte zaujimavost.. ten vyzražany olej s tej flašky vylievam každe dve vymeny oleja- a vylejem asi 0,3L .. teda na jednu vymenu to vychadza 1,5deci. Ked zoberem v uvahu, že ta para čo mi ide s podkapoty je vlastne tiež olej - tak sa takymto sposobom odpari s motora asi 2deci oleja (1,5deci vo flaške-0,5deci a asi aj viac do ovzdušia). Preto mi pride informacia "mne nežere ani kapku" absurdna, pretože všetky motory maju odvetranie s veka ventilov spet do sania.. teda olej sa vyparuje rovnakym sposobom ako mne..