blade6591 píše:ďakujem, turbo druhýkrát von, vymenil som to tesnenie pri odtoku oleja von z turba, aaa prd![]()
. Stále kape
Všetko som riadne zatiahol, nemal som čas pozerat na to presne odkial to tečie. Holender na bloku som dotiahol "na krv", tadial snad nie. Možno ta pancierová hadicka presakuje, možno prívod. Aj ked mi to šlo povolit bez problémov...
prowmen píše:Tady je to komplet od žlutýchblade6591 píše: včera som to turbo rozobral, lopatky su pekne rovne. A to som nato isiel fakt tvrdo![]()
..
Chlapi, kde zozeniem tesenie medzi turbom a tou hadicou na odvodm oleja ?
Volal som nejakým firmám, všade mi povedali že len s turbomPecka..
http://autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjh ... PagmVqUw==
Demontáž a oprava turba vrchem
Moderátoři: šulda, Moderátoři
tak, tečie mi to s tej super pancierovej hadičky. Pod "pancierom" sa to nejak poškodilo. Neviete kde by som to mohol zohnat ?
turbo
mam otazku co si myslite o tomto pripravku na grily pekne to rozozerie spinu a nic ine.proste vycisti pekne kovove casti.cistil som stym aj hlinikove drziaky aj na prevodovku aj na motorovej casti a su ako nove . tu je foto
[/URL]
, chcem len vediet ci by to ublizilo turbu kebyze ho tym zvnutra cistim.diki za info .

, chcem len vediet ci by to ublizilo turbu kebyze ho tym zvnutra cistim.diki za info .
kámošovi jsem podobným zázrakem (jiná flaška, ale též čistič na krby a kamna) čistil turbo (ani autogen ho nepovolil), naložil jsem ho přez noc do týhle žiraviny, do rána z toho vyteklo pěkný svisntvo a regulace šlape už půl roku jak hodinky
určitě je lepší turbo rozdělat a rovnou dát podložky, ale když je nouze největší, funguje to...teda pokud je to stejnej sajrajt co jsem měl já

určitě je lepší turbo rozdělat a rovnou dát podložky, ale když je nouze největší, funguje to...teda pokud je to stejnej sajrajt co jsem měl já

FI combi 1.9TDi ATD + domorobo vylepšováky 

POzdravujem
tak sa mi podarilo vybrat turbo z oktavky (z vrchu) ,popritom som samozrejme vycistil hrozne zanesene sacie potrubie. Problem bol s rozobratim turba a kedze som to nechcel robit nasilu a zaroven sa mi turbo zdalo na prvy pohlad v poriadku ( regulacia sa nezasekava a "ventil" regulacie sa vymenil za novy),tak som ho este radsej odniesol do specializovanej firmy kde ho zhodnotili bez rozobrania taktiez ze by malo byt OK .
Tak som ho namontoval späť , 2 dni isla oktavka ako za mladi ze som ju nespoznaval , no ale asi po 200 km mi znovu spadlo do nudzoveho rezimu a pomohlo len vypnutie a znovu nastartovanie.
Poradi mi prosim niekto aky by som mal zvolit dalsi postup a na co sa zamerat v diagnostike ??? .....DIK
Peter
tak sa mi podarilo vybrat turbo z oktavky (z vrchu) ,popritom som samozrejme vycistil hrozne zanesene sacie potrubie. Problem bol s rozobratim turba a kedze som to nechcel robit nasilu a zaroven sa mi turbo zdalo na prvy pohlad v poriadku ( regulacia sa nezasekava a "ventil" regulacie sa vymenil za novy),tak som ho este radsej odniesol do specializovanej firmy kde ho zhodnotili bez rozobrania taktiez ze by malo byt OK .
Tak som ho namontoval späť , 2 dni isla oktavka ako za mladi ze som ju nespoznaval , no ale asi po 200 km mi znovu spadlo do nudzoveho rezimu a pomohlo len vypnutie a znovu nastartovanie.
Poradi mi prosim niekto aky by som mal zvolit dalsi postup a na co sa zamerat v diagnostike ??? .....DIK
Peter
Dakujem za odpoved ale
diagnostika, nalogovat ...to je niejaka specialna sluzba v servise kde mi zistia presne kde je problem...???
ventil regulacie ako pisem je novy
hadicky som vymenil takmer vsetky
turbo podla vyjadrenia specializovanej firmy je dobre ...alebo to mam chapat tak ze vyzera dobre ale ked sa dostane do prevadzkovej teploty tak sa zasekne ??
dik
diagnostika, nalogovat ...to je niejaka specialna sluzba v servise kde mi zistia presne kde je problem...???
ventil regulacie ako pisem je novy
hadicky som vymenil takmer vsetky
turbo podla vyjadrenia specializovanej firmy je dobre ...alebo to mam chapat tak ze vyzera dobre ale ked sa dostane do prevadzkovej teploty tak sa zasekne ??
dik
Táhlo má zajet dovnitř baňky a když budeš přidávat tak to bude (mělo by) regulovat tak že bude zase vyjíždět, ale tím špatnou regulaci neodhalíš, leda že by se ti to vůbec nehýbalo. táhlo od baňky je přichycený za kličku na turbu která ovládá lopatky, je to zajištěný segerovkou (speciální) sundej to i s baňkou a hýbej navolno s tou kličkou. Když to bude drhnout a vrzat, nebo to půjde ztěžka, tak nesháněj žádnou diagnostiku, ale začni řešit zanesenou regulaci.kuky969 píše:este mam otazocku
ako sa ma spravat regulacia turba (predpokladam ze to je ta banka s tiahlom pripojena na turbo ) ked nastartujem ????
ano dik
banku regulacie mam novu takze len som sa chcel pozriet ci korektne funguje pri nastartovani ..ked som mal vonku turbo tak samotna klapka regulacie na tele turba na ktorej je pripevne tiahlo a zaistene tou segerovkou isla pekne lahko...
inak pravdepodobne ked ide turbo vonku spodkom je to menej prace a nervov ale ked som ho tahal z hora zaroven si rozoberiete a vycistite aj sacie potrubie....ak by ste videli to moje tak by som dostaval otazky ako je mozne ze to auto este vobec islo
banku regulacie mam novu takze len som sa chcel pozriet ci korektne funguje pri nastartovani ..ked som mal vonku turbo tak samotna klapka regulacie na tele turba na ktorej je pripevne tiahlo a zaistene tou segerovkou isla pekne lahko...
inak pravdepodobne ked ide turbo vonku spodkom je to menej prace a nervov ale ked som ho tahal z hora zaroven si rozoberiete a vycistite aj sacie potrubie....ak by ste videli to moje tak by som dostaval otazky ako je mozne ze to auto este vobec islo