EGR .zaslepit ,nezaslepit ??? anketka :-))
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Carlos TDI píše:Našel sem na netu tyhle nadřený spreje na čištění EGR a sání motoru, používáte to někdo?http://obchod.top-oil.cz/www/prilohy/os ... gr3_cz.pdf
Tak to by mě také zajímalo, jestli to funguje.
Já jí mam taky připojenou a nic se neděje!gojf píše:Dnes som zaslepil ERG.Dal som iba jednu záslepku na to kolienko s prirubou ktoré je priamo na ERG ventile. Čo sa môže stať ak hadičku od ventilu necham pripojenu a ventil bude pracovať ved i tak pôjde iba naprázdno a vyfukove plyny sa tade do potrubia nedostanú.
Toledo 1M 1,9 TDi ASV 110PS > cca 160PS PP764 + Čipík, EGR OFF, KAT OUT, Sound HIG END SPL 3KW, 18" Brock (RC Design) SLC chrom
Po přečtení všech stránek jsem si říkal že kouknu na ten svůj EGR.1.9 TDi 96kw AVF najeto 160tkm.Čekal jsem to horší podle některých fotek co jsem tady viděl.Ale tak když už jsem ho měl venku tak jsem ho vyčistil.Teď ještě přemýšlím že bych ho zaslepil.
Můžu tu trubku co jde z EGRu do turba "vyhodit" a místo ní dát na EGR a turbo záslepku?
Co s hadičkou na EGRu?Taky zaslepit a bude hotovo?
Díky.
Můžu tu trubku co jde z EGRu do turba "vyhodit" a místo ní dát na EGR a turbo záslepku?
Díky.
Trubku je dobré nechat a jen mezi EGR ventil a tu kovovou trubku co vede k výfuku vložit plech, který znemožní proudění výfukových plynů do sání.Pokud to uděláš takto, nikdo nepozná, že jsi něco provedl s emisním systémem.Někteří trubku dají ven, ale je to moc nápadné a na ME to lehce poznají a nemuseli by tě pustit.valchaaa píše:Po přečtení všech stránek jsem si říkal že kouknu na ten svůj EGR.1.9 TDi 96kw AVF najeto 160tkm.Čekal jsem to horší podle některých fotek co jsem tady viděl.Ale tak když už jsem ho měl venku tak jsem ho vyčistil.Teď ještě přemýšlím že bych ho zaslepil.
Díky.
Co se týče hadičky od podtlaku, tak tu nech na svém místě, EGR ventil se dál bude hýbat, ale jinak se nic dít nebude.
Nafta patří do TDi!
Zkus rozvést pojem rosil.Nějak si to nedovedu představit, který díl konkrétně se ti rosil?Tomas.cz píše:Já si osobně myslím že není dobré aby se EGR ventil zbytečně hýbal když je zaslepení překážkou, plechem nebo vypálenou záslepkou.
Zbytečně se zvyšuje možnost že EGR začne týct.
Mě EGR rosil, zaslepil jsem ho a odpojil do něj podtlak a po čase se to nějak ucpalo a je čistej.
Nafta patří do TDi!
OK.Udělám záslepky a pokud mi tam vlezou i s trubkou tak ji tam nechám.Toledak píše:Trubku je dobré nechat a jen mezi EGR ventil a tu kovovou trubku co vede k výfuku vložit plech, který znemožní proudění výfukových plynů do sání.Pokud to uděláš takto, nikdo nepozná, že jsi něco provedl s emisním systémem.Někteří trubku dají ven, ale je to moc nápadné a na ME to lehce poznají a nemuseli by tě pustit.valchaaa píše:Po přečtení všech stránek jsem si říkal že kouknu na ten svůj EGR.1.9 TDi 96kw AVF najeto 160tkm.Čekal jsem to horší podle některých fotek co jsem tady viděl.Ale tak když už jsem ho měl venku tak jsem ho vyčistil.Teď ještě přemýšlím že bych ho zaslepil.
Díky.
Co se týče hadičky od podtlaku, tak tu nech na svém místě, EGR ventil se dál bude hýbat, ale jinak se nic dít nebude.
Záslepka ti tam vleze určitě, stačí jen jedna a tloušťka v pohodě 1mm.Odzkoušeno, najeto cca 100 000 km a záslepka bez poškození.Jen je dobré ji dát až k EGR ventilu, je tam o dost menší teplota, než u výfuku.valchaaa píše:OK.Udělám záslepky a pokud mi tam vlezou i s trubkou tak ji tam nechám.Toledak píše:Trubku je dobré nechat a jen mezi EGR ventil a tu kovovou trubku co vede k výfuku vložit plech, který znemožní proudění výfukových plynů do sání.Pokud to uděláš takto, nikdo nepozná, že jsi něco provedl s emisním systémem.Někteří trubku dají ven, ale je to moc nápadné a na ME to lehce poznají a nemuseli by tě pustit.valchaaa píše:Po přečtení všech stránek jsem si říkal že kouknu na ten svůj EGR.1.9 TDi 96kw AVF najeto 160tkm.Čekal jsem to horší podle některých fotek co jsem tady viděl.Ale tak když už jsem ho měl venku tak jsem ho vyčistil.Teď ještě přemýšlím že bych ho zaslepil.
Díky.
Nafta patří do TDi!
Nejen mě, neznáš, když EGR propouští tlak s olejem ven?Toledak píše:Zkus rozvést pojem rosil.Nějak si to nedovedu představit, který díl konkrétně se ti rosil?Tomas.cz píše:Já si osobně myslím že není dobré aby se EGR ventil zbytečně hýbal když je zaslepení překážkou, plechem nebo vypálenou záslepkou.
Zbytečně se zvyšuje možnost že EGR začne týct.
Mě EGR rosil, zaslepil jsem ho a odpojil do něj podtlak a po čase se to nějak ucpalo a je čistej.