Nastavení rozvodů u PD pomocí VAG
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Mám dotaz, přečetl jsem si téma a odzkoušel sem to nastavit na nulu. Spotřeba na volnoběch je 0.9/l. to mi přijde dost. Když sem se dostal někam k hranici -4.0 tak to kleslo na 0.6/l. Mám VW touran 1.9 tdi/77 kw, BLS.
Normální spotřeba mimo město okolo 7litrů při pohodový jízdě. To mi přijde hodně. Mám to nechat nastavený někde okolo těch -4.0 ? Díky za postřehy
Normální spotřeba mimo město okolo 7litrů při pohodový jízdě. To mi přijde hodně. Mám to nechat nastavený někde okolo těch -4.0 ? Díky za postřehy
- mirek
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
tak mám tyhle hodnoty.
Skupina 004
882 /min Otáčky
0.0 *BTDC Časování
8.7*KW Stabilizace volnoběhu
-1.5*KW Stabilizace volnoběhu
Skupina 013
-0.28 mg/str Množ.vstřik.pal.
-0.07 mg/str Množ.vstřik.pal.
0.45 mg/str Množ.vstřik.pal.
Skupina 015
882 /min Otáčky
29.3 Nm Kroutící moment
0.40 l/h Spotřeba paliva
0.0 Nm Kroutící moment
Skupina 004
882 /min Otáčky
0.0 *BTDC Časování
8.7*KW Stabilizace volnoběhu
-1.5*KW Stabilizace volnoběhu
Skupina 013
-0.28 mg/str Množ.vstřik.pal.
0.45 mg/str Množ.vstřik.pal.
Skupina 015
882 /min Otáčky
29.3 Nm Kroutící moment
0.40 l/h Spotřeba paliva
0.0 Nm Kroutící moment
Passat B7 2.0TDI 103 CFFB, Highline
Ahoj,
Tak jsem zkoumal spotrebu. AJM mi zere uz skoto 8 pri stejnym zpusobu jizdy jako vzdy predtim. Kazdou vymenou rozvodu tak cca o litr vejs.
Pole 4/4 bylo -1,5cca a tak ze to posunu k nule. Okamzita spotreba ve Vagu 0,6 l/h
Jenze jsem to prehnal a dostal se az na 6,5-7,0.
Okamzita spotreba spadla na 0,4!
Pri projeti mi okamzita spotreba na displeji ukazuje i 2 l/100km coz nikdy nedelala. Vzdy to bylo 0,0 nebo minimalne 5.
Start ok, beh ok. Prumer spotreba asi nizsi ale to chce pozorovat dyl.
Otazka: je mozne ze cidlo polohy je mimo?
Jaky nebezpeci mi hrozi kdyz tam necham tech 7,0?
Jak se da zkontrolovat co keca?
Dik,
E
Tak jsem zkoumal spotrebu. AJM mi zere uz skoto 8 pri stejnym zpusobu jizdy jako vzdy predtim. Kazdou vymenou rozvodu tak cca o litr vejs.
Pole 4/4 bylo -1,5cca a tak ze to posunu k nule. Okamzita spotreba ve Vagu 0,6 l/h
Pri projeti mi okamzita spotreba na displeji ukazuje i 2 l/100km coz nikdy nedelala. Vzdy to bylo 0,0 nebo minimalne 5.
Dik,
E
Ahoj,
Dik,
E
Dik,
E
taky pridam poznatek. mel jsem tady 1.9 TDI 77kw octavia 2. stabilizace byla na -4 a motor sel tvrde a hur sel od spoda. dorovnalo se to na 0 auto chyta lepe a za jizdy mtor ztichl a i jde lepe za plynem. rozvody na pripravky a pak doladeni na 0.
VW Eos 2.0 TFSI 147kw BWA. 390hp/540nm 
Skoda octavia 2 1Z - 1752,AL vstriky , C cidlo , 312/286mm ,podvozek komplet rs

Skoda octavia 2 1Z - 1752,AL vstriky , C cidlo , 312/286mm ,podvozek komplet rs
ahojte mam 1.9TDI PD ASZ 96kW
rozvod nastaveny na 0.0 (skace az do 0.6)
po nastartovani volnobezna spotreba za studena do 85°C ukazuje palubak 0.6l/h a vag 0.4l/h ked sa zohreje uz na 90°C tak palubak skace 0.7-0.8l/h a vag 0.6l/h jedna sa o 1.9TDI 96kW ASZ rozvody su nove a nastavene aj cidlo teploty je nove (robilo to aj z vadnym cidlom aj pri starych rozvodoch)
rozvod nastaveny na 0.0 (skace az do 0.6)
po nastartovani volnobezna spotreba za studena do 85°C ukazuje palubak 0.6l/h a vag 0.4l/h ked sa zohreje uz na 90°C tak palubak skace 0.7-0.8l/h a vag 0.6l/h jedna sa o 1.9TDI 96kW ASZ rozvody su nove a nastavene aj cidlo teploty je nove (robilo to aj z vadnym cidlom aj pri starych rozvodoch)