Kdyby ti živnostníci dobře se měli, kdyby ty miliardy kradli, státní úřady by zely prázdnotou a všichni by živnostničili . Ve fabrikách by dělníků nebylo a všichni by živnostničili. Proč tomu tak není?
Karel Sobotka

Moderátoři: šulda, Moderátoři
Dalsi z ukazek Jerichovy geniality - kdyz je u nich na vsi nevidi tak nejsou.
Opet jsi mimo, opet mluvis zcestne, kalis mimo misu nebo "co bolo to bolo", ted se resi jine problemy a navzdory tomu, ze mas plnou hubu kecu o politice, nemas zjevne prehled o deni v CR nebot bys neplacal nesmysly jako ze jsi rad, ze tu zadne muslimy nemame.jericho-3 píše:Foreste, když já chodil po Václaváku a potkával černochy, popřípadě se rval s Vietnamci na zábavě, popřípadě pozoroval Kubánce, jak po nich šli ženské protože měli velké o.asy, tak jsi ani nevěděl, že jednou uvidíš slunce. Tak nepoučuj, nemáš na to věk ani zkušenosti, jsi chytrý , jako starý "pražák".... Odlož ten chytrý telefon a zkus používat to pod čepicí..
Jericho, co na sebe vzali?! Merkelova si je pozvala jmenem nas? Nevim o tom, ze by ji nekdo sveril opravneni mluvit za nas pripadne za celou EU. Paklize si je pozvala, necht si je hosti nebo vyhosti. Nebo to u vas funguje tak kdyz si soused pozve hosty tak je ty pohostis kdyz on zjisti, ze si nevytvoril dostatecne zasoby na pohosteni pripadne se hosti (pripadne kdyz se jeho hosti k nemu domu nevejdou)?!jericho-3 píše:To je všechno krásné, ale je to náš pohled a pokud to bude pokračovat, nemine nás to. Proto jsem to psal, možná naivně, jak to udělat tak, aby koza zůstala celá..Na druhou stranu, nemůžeme popřít, že jsou to taky lidé a nelze je házet do jednoho pytle. Což znamená, že každá pomoc nese různá rizika..Dnes pomůžeš ženské, když ji mlátí chlap a oni tě udají, že jsi je napadl a dostaneš flastr. Vše má nějaké nedostatky, ale je třeba udělat mantinely, které zabrání/nebo zmenší/ případné riziko..Třeba Němci, nadáváme na ně, ale oni vzali na sebe břemeno a tím umožnili ostatním z toho vyklouznout. Na jednu stranu jsou to blázni, na druhou mají můj obdiv a na to, že je tam milion neznámých lidí, není problémů zas tolik.. Ale oni to zvládnou, jako když po válce bylo Německo na kolenou, neměli co žrát, vše bylo rozsekané, ale pořád přijímali utečence včetně těch, které jsme my vyhnali už jen proto, že mluvili německy. Kdo je cennější jako člověk, ti na Německé straně nebo my? Pořád jen kvičíme a přitom se nám nic neděje, a když , tak většina kouká do země..Pár cikánů klidně vymlátí hospodu, a budou přitom fackovat hosty, protože čecháčci se nespojí, část bude koukat jinam, druhá část půjde na záchod a zbytek se rozbrečí...
Precti si znovu co jsem ti napsal, snad to nasledne pochopis: kdyz si je pozvala, at se o ne stara a neobtezuje tim ostatni. To, ze jsme s nimi v EU snad neznamena, ze my budeme "platit jeji utratu". Je to uplne to same jako kdyz si nekdo naflaka deti a pak je strka do detskych domovu.jericho-3 píše:Co to meleš, ty neumíš počítat? Kdyby se Němci zachovali jako my, kam by ten milion šel? Do kina? Jste jako malé děti ,melete melete floskule, ale nejste schopni racionální úvahy, proto taky hulvát a buran na hradě je váš guru, potřebujete tlumočníka, aby vám vše přežvýkal přesně tak, co váš mozeček je schopen vstřebat a co chce slyšet....
jericho-3 píše:Od kdy my platíme Němcům za cokoliv? Díky komu se máme jak máme? Díky komu tady slintáš o turbech ty hrdino, Ty jsi nějaké turbo vymyslel? Nebo znáš turbo made in ČSSR? Já bych se styděl tohle jen vypustit z úst, kdyby Němci řekli dost, tak si stoupneme do fronty a budeme si podrážet nohy a rvát se o guláš..Už by jsme si to konečně měli přiznat, nezní to libě, ale je to tak. Nebo ty máš nějaký zlepšovák co se týče aut nebo dokonce patent? Posmíváme se všem okolo, ale nevšiml jsem si, že by ti křiklouni , kteří tohle říkají ,něčemu prospěli.. Nech němčoury němčoury, oni si vylízají vše, co si natropili. A v dětským domově jsi byl asi ty, protože obliba hulváta, dokonce z hradu je hlavně u těch, kteří sami hulváty jsou, kdy otec matku nazývá kr.vou a děti klidně před otcem řeknou, že máti je blbá..Tak tihle jej berou, protože jim to připadá normální..Další jsou ti, kteří vyrůstali pod prezidenty z dělnické lůzy, nekačenky a primitivy, kteří mluvili právě jako oni..Byli to prostě jedni z nich..Takže ti se tomu chechtají, ten jim to zase dal, prezident, to je pašák, protože těm lidem nedochází, že prezident má jít příkladem , má právě kultivovat tu lůzu, která mnohdy vznikla právě ve špatném prostředí v ranném věku,, A zkušenosti z mládí utváří charakter a náhled člověka na svět..Já chci mít prezidenta, ke kterému mám úctu a který je o moc lepší než já, malý človíček.