Jaký olej do TDi PD

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jirka cordoba GT TDi
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od jirka cordoba GT TDi »

RC51 píše:Ja tam lejem REPSOL TDI 505.01 5W40, zatial bez problemov.
přesně tak ,, naprostej souhlas,
cupra
Aktivista

Příspěvek od cupra »

som rad že viacerym sa tato debata zda poucna ;) (ale mal byt v inej sekcii)ale tam by nebolo asi tolko prispevkov (rofl)
BMW 330 XD 300 HP 650 NM chip by DONUZO(D-racing.sk)sprint soft 330+hp 700+Nm
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

To, co píši níže, se týká hrstky těch, kteří pořád nechápou systém a pravidla diskusního fóra (té drtivé většiny prima lidí se to samozřejmě netýká).

Pánové, měli byste si laskavě uvědomit, že tyto vaše "poučné informace" jsou už v několika předešlých příspěvcích dávno probrány, a to velmi podrobně!!! Proto tento příspěvek je zbytečný.

Jste líní a neobtěžujete se číst starší příspěvky!!! V tom to je, v ničem jiném. Je pro vás pohodlnější se zeptat znovu a potom se tu točíme pořád dokola bez efektu.
U nás na LADAklubu CS, o.s. (www.ladaklub.com), když na fóru je někdo takový, tak ho vyhodíme po třetí výstraze (máme totiž moderátory, kteří fungují). A máme klid, protože nemáme fórum zasrané opakujícími se tématy (jak u debilů fakt........).

Položím pár otázek, které se tu nejčastěji probírají:
1) Proč pořád řešíte viskozitu oleje, proboha, když vůbec není důležitá???
2) Proč by například Octavia TDi nemohla jezdit na minerální olej SAE 15W/40, pokud tento olej plní normu VW 505.00???
3) Proč bych nemohl používat olej SAE 15W/40 v souvislosti s hydraulickými zdvihátky??? Opel i VW a některé další automobilky tyto minerální oleje běžně doporučují a nikdy se nic nestalo, protože to není špatně.
4) Proč bych nemohl mísit minerální olej se syntetickým??? Ničemu to nevadí, jen se nepatrně změní výsledná viskozita.

Víte o olejích a mazání kulový a chcete tu poučovat už třeba jen tím, že pouštíte do éteru mylné informace!!! Potom ti, kteří se opravdu chtějí dozvědět něco pravdivého a důležitého, z toho vašeho plkání mají zamotanou hlavu a nevědí stejně nic. Mám toho plný zuby, pánové. Stydím se za toto fórum.

Jste banda blbců, promiňte mi to označení, protože se pořád hrabete v něčem, v čem se hrabat netřeba a vymýšlíte něco, co už před léty za vás vymysleli vývojové špičky svého oboru.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Marku mohu tě ubezpečit že jednou jsem omylem nalil do Passata TDi 15w40 co splňoval normu 505.00 a málem jsem se z toho pos...
Hluk od hydroštelů, měl jsem strach že jsem tam odrovnal něco víc.
Po nalití 5w40 jako obvykle to přestalo, pak jsem s tím najel asi 50km a olej zase vyměnil.

Jestli nevěříš zkus to u svého auta a uvidíš ;)
cupra
Aktivista

Příspěvek od cupra »

marek 77,ved na to je diskusia,aby sme sa bavili...a ze ta to nebavi,tak to necitaj...a to ze si dva krat napisal takmer to iste,to akoze preco?ved ta to nebavi,ved všetko vieš...ale kolko je tu ludi,ktory nemaju ani sajnu o tychto veciach...asi nevies,ale teoria a prax je vzdialena na mile od seba...a este jedna vec na tomto fore si nenadavame a neurazame sa...
BMW 330 XD 300 HP 650 NM chip by DONUZO(D-racing.sk)sprint soft 330+hp 700+Nm
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Nikoho jsem neurazil.

Pokud to moje psaní se právě Tebe netýká, nemusíš se tím přece zabývat.

Pokud se Tě to týká a našel ses v tom, možná se nad tím zamysli.

Mně přece nevadí, že se tu diskutuje - od toho fórum je - mně vadí, že se tu diskutuje pořád dokola o tom samém. Když se podívám do sekce mazání a oleje, najdu tam několik diskusí na téma olej do PD. Tak proboha proč tady znovu??? Tohle mi přijde jak u debilů, nic víc. Tím nikoho neurážím.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

vsimnite si ,ze nikdo ze starych clenu se takoveto diskuse ani nezucastni,kdyz opomenu prvni odpoved humla ktera je jednoznacna odpoved na danou otazku,
ja takove tema uz vynechavam :roll:
12skvarka
Aktivista

Příspěvek od 12skvarka »

Tomas.cz píše:Marku mohu tě ubezpečit že jednou jsem omylem nalil do Passata TDi 15w40 co splňoval normu 505.00 a málem jsem se z toho pos...
Hluk od hydroštelů, měl jsem strach že jsem tam odrovnal něco víc.
Po nalití 5w40 jako obvykle to přestalo, pak jsem s tím najel asi 50km a olej zase vyměnil.

Jestli nevěříš zkus to u svého auta a uvidíš ;)
jenom musim reagovat ze s plnou syntetikou mam jen špatny zkušenosti....dokonce se nam u jedny A3 1,8 T co mela najeto 95oookm zadrel motor....osobne pouzivam jen polo a mineral samozrejme krome PD
maros261177
Přispěvovatel

Příspěvek od maros261177 »

chiptuning píše:vsimnite si ,ze nikdo ze starych clenu se takoveto diskuse ani nezucastni,kdyz opomenu prvni odpoved humla ktera je jednoznacna odpoved na danou otazku,
ja takove tema uz vynechavam :roll:
Poslednu vetu by som doporucil Marekovi77
Škoda Octavia II, bez uprav-v jednoduchosti je krása
palocx
Nováček

Jaký olej do mororu VW TDI PD?

Příspěvek od palocx »

narazil jsem na pekny zakladni prehled ktery ...
Jaký olej do VW Passat TDI PD?
http://vw-passat.blogspot.com/2007/06/j ... di-pd.html
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“