Stránka 4 z 7

Napsal: 27 kvě 2014, 19:09
od r.martinec
za mě Svijany 11°,teď si ho dávám,ale zas co vyvedou v létě až se bude víc chlastat nevím.
pak i Klášter 11° ,jiné asi ne.max 12°

Napsal: 27 kvě 2014, 22:26
od ThrashTheTrash
Jako né že bych byl nějakej pivovarník, ale podle mě je jedno co se kde pije :D hlavně že maj čistý trubky :D

Lahvový pivo OK, tam se dá pochybovat co je lepší a není.

U nás v hospodě je to tak, že si dám 3 piva, druhej den mě začne bolet palice jak prase a sračka jako blázen přes den :D

A styl některých jako dojít do hospody, dát si lahvový pivo?No kde to jsme? :D

Kdyby každá hospoda měla pravidelně čistit trubky tak se z toho asi posere finančně, to nevím.

Ale jako když vidím i některý obsluhy jak mejou sklenice, no děs.

Příklad: Jdu si do džbánu pro pivo, než mi tam natočí cca 5 piv, tak mu řeknu, hele dej mi jedno. Natočí to, uteče mu pěna, on to prase než mi to dá, tak mi hranu sklenice utře posranou hadrou,kerou pucuje celej večer špinavej pult :D

Pak si jedno nejdejte.

Napsal: 28 kvě 2014, 11:46
od jericho-3
Kdysi jsem měl sen, že jako za 1. republiky bude jezdit kontrola na kvalitu piva od pivovarů a budou odebírat "licenci" , což znamená, že pivovar zastaví dodávky..Chvilku prý to fungovalo, hospody nakoupily nová chladicí zařízení, vyhodily zastaralé kompresory..apod. Ale asi už to nefunguje, ale udajně přitom jezdí firma na kontrolu chlazení..Nezapomenu na bar, kde jsem chlastal Radegast a pivo bylo v létě teplé, tak říkám obsluze/majitelce/, hergot já jdu jinam vždyť to máš teplé , že se to nedá pít. A ona povídá, ale vždyť tam mám nové chlazení, pořád si stěžujete a přitom stálo tolik peněz...Tak říkám a jde to dobře? Tak se pojď podívat, že nelžu. Tak tam jdu a vidím přepínání SLUNÍČKO NEBO SNĚHOVÁ VLOČKA. A bylo to přepnuto na SLUNÍČKO.. Tak to přepnu NA VLOČKU a pivo jako křen. Tak povídám, vždyť to bylo blbě nastavené a ona povídá, je to přesně jak říkal ten technik..vždyť je teplo, venku sluníčko, tak jsem to dala na to sluníčko...Já jí říkám, ale to je obráceně, sluníčko je teplejší pivo a sněhová vločka je studenější....To mne teda nenapadlo....povídá barmanka...Věřili by jste tomu, že špatně proškolená obsluha může takhle potrápit poctivé opilce? :)

Napsal: 28 kvě 2014, 11:46
od Jura
Co se týče lahváčových desítek, na Radegast jsem dlouhé roky nedal dopustit, postupně mi ale přišlo že to s tím pivem jde nějak z kopce. Že se postupně výroba stěhovala do Polska a zpátky a kdo ví kde ještě jsem se dozvěděl až zpětně.
Těžko z etikety poznat co je větší europatok, kupuju Krušovice, chuťově lepší běžnou lahvovou desítku neznám. Heineken ? Vždyť to pivo je víc zelené než žluté.
Nicměně když bečku, v okruhu známých stejně kupujem Radegast, imho to není to co v lahvi.

Ze silnějších piv byl v lahvi fantastický výroční Ostravar sto15°, Radegast extra hořký byla zase nejlepší 15° v čepu. Mimochodem měla obrovský úspěch a jediný důvod proč se omezila na pár edic je Plzeňský vlastník který měl pocit že se kvůli tomu nepije jejich 12°. Proto taky v hospodách Radegast je 12° pouze Plzeň, takže to nepiju už z principu.
Nejlepší 12° čepovaná je pro mě Lobkowicz.

Napsal: 28 kvě 2014, 13:19
od ROMEK
ThrashTheTrash píše:Jako né že bych byl nějakej pivovarník, ale podle mě je jedno co se kde pije :D hlavně že maj čistý trubky :D

Lahvový pivo OK, tam se dá pochybovat co je lepší a není.

U nás v hospodě je to tak, že si dám 3 piva, druhej den mě začne bolet palice jak prase a sračka jako blázen přes den :D

A styl některých jako dojít do hospody, dát si lahvový pivo?No kde to jsme? :D

Kdyby každá hospoda měla pravidelně čistit trubky tak se z toho asi posere finančně, to nevím.

Ale jako když vidím i některý obsluhy jak mejou sklenice, no děs.

Příklad: Jdu si do džbánu pro pivo, než mi tam natočí cca 5 piv, tak mu řeknu, hele dej mi jedno. Natočí to, uteče mu pěna, on to prase než mi to dá, tak mi hranu sklenice utře posranou hadrou,kerou pucuje celej večer špinavej pult :D

Pak si jedno nejdejte.


čím to je mam tem samy problem jak si dam 3piva tak mňa nenormálne na druhy deň bolí palica mam to presne vyskušane 2 velke a 1male max je to ešte OK ale jak dám 3velke tak na druhy deň som jak po opici. je to tým CO co tam tlačia?

Napsal: 28 kvě 2014, 13:40
od Thomy
Já teda když se jdu tak nějak pobavit, dam u nás na náměstí 6-8 kozlů 11° z tanku a další den sem jakš takš v poho.. Nejhorší je to míchat se zelenou, rumem a tak dále :D Jinak hlava mě snad nebolí nikdy, já spíš trpim na žaludek :roll:

Napsal: 28 kvě 2014, 14:08
od vilozx6
Thomy píše:Já teda když se jdu tak nějak pobavit, dam u nás na náměstí 6-8 kozlů 11° z tanku a další den sem jakš takš v poho.. Nejhorší je to míchat se zelenou, rumem a tak dále :D Jinak hlava mě snad nebolí nikdy, já spíš trpim na žaludek :roll:
Musíš poldeca zapíjať pivom a šampanským a veľa dymiť. Potom bude bolieť hlava celý deň. ;)

Napsal: 28 kvě 2014, 19:45
od ThrashTheTrash
ROMEK píše:
ThrashTheTrash píše:Jako né že bych byl nějakej pivovarník, ale podle mě je jedno co se kde pije :D hlavně že maj čistý trubky :D

Lahvový pivo OK, tam se dá pochybovat co je lepší a není.

U nás v hospodě je to tak, že si dám 3 piva, druhej den mě začne bolet palice jak prase a sračka jako blázen přes den :D

A styl některých jako dojít do hospody, dát si lahvový pivo?No kde to jsme? :D

Kdyby každá hospoda měla pravidelně čistit trubky tak se z toho asi posere finančně, to nevím.

Ale jako když vidím i některý obsluhy jak mejou sklenice, no děs.

Příklad: Jdu si do džbánu pro pivo, než mi tam natočí cca 5 piv, tak mu řeknu, hele dej mi jedno. Natočí to, uteče mu pěna, on to prase než mi to dá, tak mi hranu sklenice utře posranou hadrou,kerou pucuje celej večer špinavej pult :D

Pak si jedno nejdejte.


čím to je mam tem samy problem jak si dam 3piva tak mňa nenormálne na druhy deň bolí palica mam to presne vyskušane 2 velke a 1male max je to ešte OK ale jak dám 3velke tak na druhy deň som jak po opici. je to tým CO co tam tlačia?
Já mám ten sám problém, uplně ten sám a dal sem si tu práci abych to odhalil tu hladinku :D

Nevím čím to je, dělá to vícero lidem, jen někomu po 5ti pivech, někomu po 7mi. Ale to mi nikdo neřekne proč. Když pivo, tak se domluvím s partou, sjedem do města na solidní pivko a je to v cajku :)

Napsal: 28 kvě 2014, 20:19
od jurosdi
Ked stojí pivo za hovno,tak si do nádrže dávam aditíva. Vždy sa rozlúčim s vodičákom a ideme na to...Obrázek

Napsal: 29 kvě 2014, 07:34
od Karel65
Jelikož je pivo snad jediná tekutina kterou přijímám a trošku mě zajímá tím pádem co a jak přidám pár poznatků:
1 i nejlepší pivo zkurví hostinskej
2 vyčištění trubek s rozebráním gintru kohoutu 1O-15min náklady 6kč za roztok
3 večer odražení sudu a trubky přes noc na vodu
4 tlak tak že pivo natočit na 3x bez přetečení
5 na mytí nepoužívat Jar a pod.
6 sklenice nejlépe ve vodě aby byly studený.
Drahá polovice dělá v hospodě 20 let a když má týden je v hospodě dvojnásobek lidí, a kolegyni podezřívají že točí jiné pivo. Jenomže majitel je ziskuchtivé a líné hovado a tenhle standard prost nedrží.

Napsal: 29 kvě 2014, 11:57
od conti
A víš proč po některým patoku, kterýmu neprávem říkají pivo, bolí hlava?
Prože je to ksindl nad ksindl.
Něco tam ve varně uvaří, pak to rozředí vodou a aby se hlava motala dolejou to lihem. (Stejný důsledek jako když každý pivo proložíš panákem pochybnýho alkoholu.)
Jo, jo, je to tak.
Byl jsem se podívat v Prazdroji, bylo mi z toho smutno. Afričani to totálně zmrvili.
Z nádhernej sklepů (9km chodeb) kde v obrovských dubových sudech pivo dřív 3 měsíce zrálo, udělali skanzen pro turisty a sudy tam plesnivěj.
12tka dnes zraje jen měsíc v plechových tancích venku na dvoře aby se kšeft hejbal. Však oni to ovce vyžerou.
A Gambrinus, to je zážitek.
Malá varnička, hned když tam vstoupíte a nepoblejete se, smrdí to tam přísahám jak v žumpě, je vám hned jasný, že se většina Gambáče vyrábí všude jinde a ne v Plzni.
Hm, ale na každým tácku v hospodě se dočteš: Děláme pivo tradičním způsobem.
A ty reklamy v tv. To je vrchol.
Jo a ještě jedna perlička, co mě úplně odrovnala.
Nějakej debil z Prazdroje v televizi prohlásil, když se ho ptali proč tomu pivu tak rychle padá pěna, To dnes neni moderní aby mělo pivo pěnu.

DOBROU CHUŤ A AŤ DÁLE CHUTNÁ! :)

Napsal: 29 kvě 2014, 13:20
od jericho-3
To mne mrzí, neměl jsem to číst..Mě pivo velice chutná, je to záruka požitku. Sice piji většinou lahvové ale i to vyhovuje. Před revolucí jsem na něho chodil jen v neděli, jinak bylo pro mne moc drahé..A jelikož tam měli tanky, většinou bylo kyselé a člověk se i po.ral..Takže si ho vlastně pořádně užívám až za kapitalismu...Tak jsem z toho docela smutný...

Napsal: 29 kvě 2014, 13:24
od vilozx6
conti píše:A víš proč po některým patoku, kterýmu neprávem říkají pivo, bolí hlava?
Prože je to ksindl nad ksindl.
Něco tam ve varně uvaří, pak to rozředí vodou a aby se hlava motala dolejou to lihem. (Stejný důsledek jako když každý pivo proložíš panákem pochybnýho alkoholu.)
Jo, jo, je to tak.
Byl jsem se podívat v Prazdroji, bylo mi z toho smutno. Afričani to totálně zmrvili.
Z nádhernej sklepů (9km chodeb) kde v obrovských dubových sudech pivo dřív 3 měsíce zrálo, udělali skanzen pro turisty a sudy tam plesnivěj.
12tka dnes zraje jen měsíc v plechových tancích venku na dvoře aby se kšeft hejbal. Však oni to ovce vyžerou.
A Gambrinus, to je zážitek.
Malá varnička, hned když tam vstoupíte a nepoblejete se, smrdí to tam přísahám jak v žumpě, je vám hned jasný, že se většina Gambáče vyrábí všude jinde a ne v Plzni.
Hm, ale na každým tácku v hospodě se dočteš: Děláme pivo tradičním způsobem.
A ty reklamy v tv. To je vrchol.
Jo a ještě jedna perlička, co mě úplně odrovnala.
Nějakej debil z Prazdroje v televizi prohlásil, když se ho ptali proč tomu pivu tak rychle padá pěna, To dnes neni moderní aby mělo pivo pěnu.

DOBROU CHUŤ A AŤ DÁLE CHUTNÁ! :)
Plne súhlasím. Kámoš pracoval roky v Zlatom Bažante - povedal to isté.
Nezniesol už tie pohľady, na to čo hore opisuješ.

Napsal: 29 kvě 2014, 15:00
od Thomy
Chlapci, to je v prdeli, úplně jste mi zkazili náladu :( :D
Vypadá to, že jde do prdele úplně všechno i ten chlast.

Napsal: 29 kvě 2014, 17:22
od jericho-3
Hlava třeba bolívala po Budvaru, výborné pivo, ale málokdo to přežil bez bol ehlavu. Ale pak jsem četl, že komponent, který to vyvolával byl zaměněn za jiný, nezávadný. Kdyby to bylo jen lihem, musela by bolet hlava ze všeho. Třeba jihočeský platan, který má přes 5 procent alkoholu, není bolehlav, jen se po něm člověk pořádně ožere. Nezapomenu na mého moudrého spolupracovníka, který za socialismu prohlásil, jste pitomci, lejete do sebe ty sračky, které jsou vyráběny tak, že buldozerem nahrnou shnilé brambory na kopici , nechají je zkvasit a k tomu lihu přidají chmelovou tresť a zředí to vodou , a vy to chlemtáte. Víš, jaké má být pivo a jaké bylo za 1. republiky? To jsi otevřel a musel jsi pomalu, jinak ti vylítlo ven a v rypáku jsi cítil chmel a hořkost. A bylo výživné, já jsem si na pole bral na celý den jen 2-3 piva s porcelánovou zátkou a krajíc chleba..To mi stačilo a neměl jsem hlad.To byla výživa..Jste volové... :)