Kdo už mate zaslepený EGR?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Jim
Site Admin
Odpovědi: 0

Příspěvek od Jim »

Mara123: slusny... :o
Fabia RS - 274PS, 578N.m. - DIESELPOWER - EX
BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300
Obrázek
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

RC51 píše:To, ze je tam olej mi jedno nie je.
Turbo uz mam druhe, je zatial na polici.
Nevrav mi, ze ked odpojis tu hadicu zo sania, tak tam nemas olej aj ty. Mal som uz zopar aut a nepamatam si nato, ze by to bolo niekde uplne suche.
Momentalne mam po vymene oleja 3000km a ubytok oleja v motore temer nepozorovatelny. Ten ventil bol donedavna suchy. A z tych dier musi byt olej vytlacany (rozpraseny) pod vacsim tlakom, lebo je rozprsknuty v sirsom okoli okolo EGR ventilu. To auto uz ma 4 roky a 120000km, takze uz v sani nejaky olej bude.
A rozhodne nekaslem na to, ze mam v sani olej ale kedze z motora zatial nechyba tak to zatial nebudem riesit.
Myslim, ze problem je v tom, ze ten EGR uz na tiahle netesni a zvysky oleja zo sania (turba) su vytlacane von.
Ide mi iba o to, ze nechcem mat motor zasraty od oleja a nechce sa mi vyhodit zopar tisic za celu prirubu s EGR ventilom.
Iba zaslep podtlakovu hadicku,ja to mam tak uz dlho a bez problemov. na volnobehu malicko iny zvuk motora,na vykone sa to neprejavi. mal som to iste ako ty,po druhom raze EGR off
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
Aktivista

Příspěvek od avatar »

lubomt píše:
Nevrav mi, ze ked odpojis tu hadicu zo sania, tak tam nemas olej aj ty. Mal som uz zopar aut a nepamatam si nato, ze by to bolo niekde uplne suche.
Momentalne mam po vymene oleja 3000km a ubytok oleja v motore temer nepozorovatelny. Ten ventil bol donedavna suchy. A z tych dier musi byt olej vytlacany (rozpraseny) pod vacsim tlakom, lebo je rozprsknuty v sirsom okoli okolo EGR ventilu. To auto uz ma 4 roky a 120000km, takze uz v sani nejaky olej bude.
A rozhodne nekaslem na to, ze mam v sani olej ale kedze z motora zatial nechyba tak to zatial nebudem riesit.
Myslim, ze problem je v tom, ze ten EGR uz na tiahle netesni a zvysky oleja zo sania (turba) su vytlacane von.
Ide mi iba o to, ze nechcem mat motor zasraty od oleja a nechce sa mi vyhodit zopar tisic za celu prirubu s EGR ventilom.
Iba zaslep podtlakovu hadicku,ja to mam tak uz dlho a bez problemov. na volnobehu malicko iny zvuk motora,na vykone sa to neprejavi. mal som to iste ako ty,po druhom raze EGR off

ale on rikal ze mu to tam tece kolem toho ventilu sice hadicku zaslepi ventil se uzavre ale svuj problem nevyresi protoze mu to protika kolem tesneni.

ale jde o to kolik ti to protika pokud je to par kapek za 100km tak ok ale pokud je to vice tak bych spis zjistil od kud ten olej jde....

pokud turbo tak uprimnou soustrast..(( vono od jinud to stejne jit nemuze(((
Fox-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Fox-CZ »

me tam taky prolinal olej pres ty dve male dirky na vicku toho egr,bylo mi receno,ze to je normalni a co jsem se dival asi u dalsich 3 aut vsechny to mely zasrane...me to zacala delat uz pri 60 tisicich a olej jsem mel v sani uz od novoty,proste od turba jde vzdy trochu oleje,ale nesmi nejal rapidne ubyvat,ja nedolivam od vymeny do vymeny...
Edit:tu hadicku jsem zaslepil a uz mi tam neprolina olej,nevim presne k cemu tam ty dirky sou ,ale po zaslepeni hadicky,je to ciste..
Passat 2002 TDI96KW
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

lubomt píše:

To ano,ale ked zaslepi hadicku,EGR je nefunkcne a ziadny vzduch s olejom uz tadial neprechadza,membrana v nom je nefunkcna,takze cez dierky uz neprska von... Iba tolko

ale on rikal ze mu to tam tece kolem toho ventilu sice hadicku zaslepi ventil se uzavre ale svuj problem nevyresi protoze mu to protika kolem tesneni.

ale jde o to kolik ti to protika pokud je to par kapek za 100km tak ok ale pokud je to vice tak bych spis zjistil od kud ten olej jde....

pokud turbo tak uprimnou soustrast..(( vono od jinud to stejne jit nemuze(((
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
Aktivista

Příspěvek od avatar »

Fox-CZ píše:me tam taky prolinal olej pres ty dve male dirky na vicku toho egr,bylo mi receno,ze to je normalni a co jsem se dival asi u dalsich 3 aut vsechny to mely zasrane...me to zacala delat uz pri 60 tisicich a olej jsem mel v sani uz od novoty,proste od turba jde vzdy trochu oleje,ale nesmi nejal rapidne ubyvat,ja nedolivam od vymeny do vymeny...
Edit:tu hadicku jsem zaslepil a uz mi tam neprolina olej,nevim presne k cemu tam ty dirky sou ,ale po zaslepeni hadicky,je to ciste..
fox ma pravdu ten unik od turba musi bejt v norme!!!!
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“