Xenony

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
JohnnyBOSS
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od JohnnyBOSS »

tady jen pro porovnani par fotek. Vypujčil jsem si to z VW clubu, někdo to tam dával :)

Origo H7 v parabole
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Xenon v parabole
Obrázek

Origo xenon čočka OII
Obrázek

Origo bixenon čočka superb
Obrázek

Bixenon čočka
Obrázek

Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky (noteeth) - PRODÁNO
Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
001marcus
Přispěvovatel

Příspěvek od 001marcus »

to johny,..a s tim náklonem,mám stejnej případ,nevozim lidi,jezdim sám,,...ale bojim se technický,..co myslíš?,..mám jim nakecat že to je automatický??? nechce se mi zrovna vrážet 1500 do motorků (LOL)
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

to asi 1500,- nespraví :-(
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

001marcus píše:to johny,..a s tim náklonem,mám stejnej případ,nevozim lidi,jezdim sám,,...ale bojim se technický,..co myslíš?,..mám jim nakecat že to je automatický??? nechce se mi zrovna vrážet 1500 do motorků (LOL)
ty jsi najivni.ty jsi myslis ze tam delaji idioti? :D tak ti urcite prekontrolujou jestli tam mas zatezove senzory.co serizovaci kolecko na spinaci svetel? a kdyz te budou chtit zazdit tak neprojdes za ty predni svetla.protoze nemaji homologaci pro provoz na čr komunikacich.nejake E je nezajima.to ti chinani nalepi na cokoli.pamatuju si jak v autokelly prodavali tuning svetla .dneska tam nenajdes ani jedno protoze jim to lidi houfne vraceli protoze te technik bez kompromisu vyhodil s STK.za dalsi problem u havarky.dneska pojistovna kouka na vsechno.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
JohnnyBOSS
Aktivista

no já mám OEM xenon čočky daný ve světlech, takže kresbu mám pořádku takovou, jaká má u xenonu být. Kolečko mám zaslepený (a přesunutý jinam)
Když vidím auta, jak u nás prochází technickou s tuningovejma světlama a v tom HID xenony (myslim auta typu fiat punto atd) tak nemam obavu, že bych s Toledem neprošel. A kdyby brblali, nasadim origo světla, udělam technickou a vratim si to zpatky. Vím, že nikoho neoslňuju, když to fakt naložím, zodpovědně si ty světla sklopím sám, takže to neřeším.
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky (noteeth) - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
001marcus
Přispěvovatel

Příspěvek od 001marcus »

no v německu to mělo technickou normálně,sám bych tam tyhle světla nedával,nesnášim je jak u protijedoucích vozidel,sem příznivec originálu,co patří k autu, na stk projdu s jednim naklápěnim,..což měl kámoš a napsali mu to jenom jako Ačko s tim že si to do příště(za 2 roky udělá) neni technická jako technická,a ani nevíš jak mě to sere,e tam mám ty zkurvený čočky
JohnnyBOSS
Aktivista

tak ty tuningovy světla jsou většinou všechny uplně nahovno a čočky v nich nestojí ani za řeč :D určitě existuje pár tuningovejch světel s kvalitní čočkou, ale bude jich jen hrstka... Ostatní svítí úplně debilně, vůbec to nemá žádnou šířku a ve většině případů to dělá jen dva dlouhý fleky před autem (LOL) Pak se každýmu zdá, že to blbě svítí tak tam dá xenony a dostane se ve finále na úroveň svitu origo světel s žárovkama... Hlavně že TJUNING PIČO (LOL) (LOL)
VW Touran 1.9 TDi 74kW
001marcus
Přispěvovatel

Příspěvek od 001marcus »

jn,předemnou to měl nákej skopčáckej tuner,z baterky vede kabel o průměru 8 mm dozadu do kufru a zároven kabelyz rádia,..slušnej zesík asi měl,..ten kabel by utah i celou palubní elektroniku (LOL) jinak ty čočky maj H7 a nesvítí zase tak úzko,..a lom maji taky pěknej,..čína to asi je,..ale E 11 tam neni nalepený nýbrž vylisovaný na plexi,navíc tam pasuje origo motůrek,..kterej ovšěem musim koupit (LOL) (LOL) (LOL) (LOL) (LOL) (nemáte někdo?) dál si tam ten tuner dodělával engel eyes,a vypnul žárovku parkovačky,což bohužel na stk musim odpájet a přepájet na 5 Wattovku parkovajdu
JohnnyBOSS
Aktivista

no je to boj, ale někteří koupí i horší výtvory (noteeth)
VW Touran 1.9 TDi 74kW
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

to JohnnyBOSS: sice jsi hezky vysvětlil a dokonce dodal fotky jak to vypadá v případě různých zdrojů světla, ale chybí tam to podstatné o čem je řeč a to HID v čočce! :roll: Postavím ti vedle sebe moje auto s orig. xenonem a vedle auto s HID v čočce a uvidíš, co je to za sračku na zdi. ;) Za prvý čočka na H7 má jinou geometrii než na D2S a za druhý čínský výrobky ať už HID H7 nebo D2S mají ohnisko typu co kus to originál. Pak to podle toho vypadá. Až bude čas, tak to vyfotím.
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
JohnnyBOSS
Aktivista

tak fotku kresby xenonu v halogenové čočce jsem nenašel, ale pokud najdeš určitě se podivam. Určitě tam bude rozdíl v té kresbě, kdy xenon čočka nemá tu "pravou" stranu tak "otevřenou" jako halogenová čočka. Ohniska jsou taky další věc, ale u té čočky si myslim, že z hlediska oslňování to na to nemá vliv. Ale uvidíme, až to vyfotíš :)

On zásadní problém je v tom, že halogenová žárovka má pouze jeden bod, ze kterýho vyzařuje to světlo. Ten bod se nachází uprostřed toho vlákna.

Výbojka má dva body, který vyzařujou světlo, jsou na krajích té oválné pičovky, co je uvnitř výbojky. Takže proto výbojka v parabole určené pro halogen nemá kresbu a ostrej přechod světlo-tma, protože vlastně to světlo svítí dvě kresby přes sebe.

U čočky, byť u halogenové, si myslim, že problém, kdy přes sebe svítí dvě kresby, nenastává, tudíž z tohoto hlediska to nemá na nic vliv.
VW Touran 1.9 TDi 74kW
001marcus
Přispěvovatel

Příspěvek od 001marcus »

tak sem to vyřešil,...do golfa IV de motorek z fabie I , kterej sem sehnal za 150 kč,je uplně stejnej,.-.-akorát se dá sehnat velmi levně :-)
JohnnyBOSS
Aktivista

beztak ty motorky v rámci koncernu pasujou všude:D

Jinak tady fotka: světla Depo s čočkou určenou pro halogen. Tu kresbu komentovat nebudu, to je hnus fialovej, ale přechod světlo/tma je podle mě vpořádku

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Foto jsem si opět vypůjčil z VW clubu, konkrétně zde http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=7 ... non+kresba
VW Touran 1.9 TDi 74kW
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

tvar strašnej :D lom ok. až to vyfotím, tak to sem hodím. ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
JohnnyBOSS
Aktivista

tvar dělá ta čočka no, že to zvedá ty kraje. Je to tím, že není určená pro xenon, jak jsi již zmínil (LOL) Ale viděl jsem i čočky, kdy to ty kraje nezvedalo tak moc. Je to asi kus od kusu. Rozhodně je tohle ale tisíckrát lepší než když to někdo napere do paraboly (LOL)
VW Touran 1.9 TDi 74kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“