Co způsobuje zanášení vnitřku turba?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
i tak se může, taky jsem to tak dělal, ale ty podložky jsou jistota, hlavně kdyby byl problém, můžu je vymontit a je to v původním stavu, švagr má Octu, turbo jak nový, jen jsem povolil šroubky a šlo rozdělat, žádný bouchání při půlení, prostě novas a za 2 měsíce už se zas nehýbalo, takhle to měl každou chvíli, teď jsem ho podložil a je klid, nejvíc turb dělám vždycky jak se ochladí, na podzim a v zimě, příští týden 5tý turbo od začátku roku, furt se to jen lechtá a ohřívá na volnoběh a je to hned
Ahoj, ked myslis tu spodnu dosku kde ide ten vymedzovaci kruzok a potom ten vrch z regulaciou, si myslim ze aj keby si ju zbrusil na 1mm, stale tu volu medzo doskami ,kde je regulacia -tie lopatky robi iba ten vymedzovaci kruzok./ked som to pochopil spravne co vlastne brusis/
Ja som tam dneska dal tie podlozky cca 0,15mm k tomu vymedz.kruzku a meral som to po poskladani vôlu regulacie tych lopatiek z mierkami a 0,30mm mierka mi tam natesno vosla tak si myslim ze to mozno bude Ok.
Lebo mne to turbo vydrzi cca rok/15000km/ a potom to zatiahne sadzou a blbne to .
Takze ja to rozoberam uz asi po 4-ty krat.
Jaro
Ja som tam dneska dal tie podlozky cca 0,15mm k tomu vymedz.kruzku a meral som to po poskladani vôlu regulacie tych lopatiek z mierkami a 0,30mm mierka mi tam natesno vosla tak si myslim ze to mozno bude Ok.
Lebo mne to turbo vydrzi cca rok/15000km/ a potom to zatiahne sadzou a blbne to .
Takze ja to rozoberam uz asi po 4-ty krat.
Jaro
Pokial sa jedna o regulacne lopatky , tak to je potom OK, ak to ma cim presne rovno zbrusit?, tak dosiahne vlastne ten isty efekt ako ked by to vypodlozil.
Humle , spytam sa ta nemaral si aku tam mas volu bez podloziek a s podlozkami?
Mne to po vycisteni a poskladani bez podlozky ukazovalo volu 0,15mm, spodlozkami tam mam cca 0,30mm
Jaro
Humle , spytam sa ta nemaral si aku tam mas volu bez podloziek a s podlozkami?
Mne to po vycisteni a poskladani bez podlozky ukazovalo volu 0,15mm, spodlozkami tam mam cca 0,30mm
Jaro
jednou jsem to měřil a bylo tam 0,25 s podložkama a jezdí to ok, dával jsem 0,2 , každý to turbo je trochu jiný, proto to taky musím pak doseřizovat, až to projedu s VAGem, pěkně to jebou ty turba, proto taky některý najedou 300000 a některý 20000km než zatuhnou
po delším zkoušení a s tím, že opravdu každé turbo je trochu jiný, dávám jen podložky 0,1mm, vůle na lopatkách by neměla přesáhnout těch 0,25mm, pak už jde turbo o dost hůř odspoda a těžko se to dá doladit na červíku a táhle
po delším zkoušení a s tím, že opravdu každé turbo je trochu jiný, dávám jen podložky 0,1mm, vůle na lopatkách by neměla přesáhnout těch 0,25mm, pak už jde turbo o dost hůř odspoda a těžko se to dá doladit na červíku a táhle
Naposledy upravil(a) Huml dne 03 bře 2011, 20:59, celkem upraveno 2 x.
nezabráníš, ale ta vrstva z toho uhlíku se zvětší jen do určité míry, navíc ta zvětšená vůle by měla zamezit tomu vytváření tý vrstvy, prtže je tam větší profuk, takže se to bude rozhodně líp samočistit, např. vysokou teplotou, když tomu dáš haštemajkl1 píše:Možná hloupý dotaz, ale zeptám se. Zvětšením vůle pod lopatkama zanášení sazí přece nezamezím, pouze oddálím okamžik, kdy už bude vrstva natolik silná, že se lopatky budou opět zadrhávat. Nebo je to jinak?