teplota motora po zaslepení EGR
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- JohnnyBOSS
- Aktivista
Smím vědět jaké termostaty používáš?Huml píše:na 10let starých tdíčkách řeším běžně, že termostat vypadá ok, hadice do 75°C studený, normálně drží a do té doby se zahřívá stejně, akorát a prostě za těch 10let "žíhání" pružiny termostatu v horké vodě udělá svý a prostě jen otevírá dřív, po výměně to má prostě minimálně 87°C a to i v -20°C, klesnout to může opravdu jen někde z táhlýho kopce, když se topí celkem dost a to topení to prostě uchladí, takže ne vždy musí být vadnej termostat pořád pootevřenejTermostat propouští chladicí kapalinu hned od začátku do velkého okruhu
,, po zaslepení EGR ventilu pri poklese vonkajšej teploty pod 5 st. nemôžem zohriať motor tak najviac na 70-75 st. termostat OK hadice do chladiča studené . Ako to riešite ? jazdite s podchladeným motorom ? neuškodí to motoru ešte viac ako zanášanie sania ?
a ešte jeden dotaz nôže zaslepený EGR ventil zvýšiť spotrebu ?,,
chlapi nič v zlom ale už niektorý odbáčate od témi
jasné že som mal tých 100km zapnuté kurenie a vonku bolo okolo 5 st.
podľa profilu stúpania sa teplota pohybovala od 60 do 75 st. sledované na budikoch , pred zaslepením tam bolo stále 90 st. tak som to odslepil a zase je tam stále 90 st. takže aj čidlo je tiež OK
otázka ostáva či jazdenie s podchladeným motorom neškodí viac ako zanášanie sania ?
a či zaslepený EGR môže zvýšiť spotrebu ?
a ešte jeden dotaz nôže zaslepený EGR ventil zvýšiť spotrebu ?,,
chlapi nič v zlom ale už niektorý odbáčate od témi
jasné že som mal tých 100km zapnuté kurenie a vonku bolo okolo 5 st.
podľa profilu stúpania sa teplota pohybovala od 60 do 75 st. sledované na budikoch , pred zaslepením tam bolo stále 90 st. tak som to odslepil a zase je tam stále 90 st. takže aj čidlo je tiež OK
otázka ostáva či jazdenie s podchladeným motorom neškodí viac ako zanášanie sania ?
a či zaslepený EGR môže zvýšiť spotrebu ?
OCTAVIA COMBI 1,9 TDI 81kW, AHF, r.v. 2001
různý, Wahler, Behr.., jak na který autoTomas.cz píše:Smím vědět jaké termostaty používáš?Huml píše:na 10let starých tdíčkách řeším běžně, že termostat vypadá ok, hadice do 75°C studený, normálně drží a do té doby se zahřívá stejně, akorát a prostě za těch 10let "žíhání" pružiny termostatu v horké vodě udělá svý a prostě jen otevírá dřív, po výměně to má prostě minimálně 87°C a to i v -20°C, klesnout to může opravdu jen někde z táhlýho kopce, když se topí celkem dost a to topení to prostě uchladí, takže ne vždy musí být vadnej termostat pořád pootevřenejTermostat propouští chladicí kapalinu hned od začátku do velkého okruhu/ značka /
- JohnnyBOSS
- Aktivista
ty dvě hodiny jsem schválně přestřelil
ale pokud se ti to nezahřeje po 10km normální jízdy tak už bych to asi měnil 
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky
- PRODÁNO
Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
VW Touran 1.9 TDi 74kW
- JohnnyBOSS
- Aktivista
já jezdím do těch 2000otáček, takže jedu asi kilo, protože mám hned u baráku dálnici 
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky
- PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
VW Touran 1.9 TDi 74kW
- JohnnyBOSS
- Aktivista
tak to máš ideální prostor pro zahřátí automobilu:-D Já mám každý ráno 10km dálnice, a pak 34km okresky
Ale myslim, že to tady asi úplně všechny nezajímá, jak jezdíme do práce a do školy 
- PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
VW Touran 1.9 TDi 74kW
- JohnnyBOSS
- Aktivista
- JohnnyBOSS
- Aktivista
Teda, už kvůli tomu ohřevu bych ten EGR nazaslepoval
Říkejte si co chcete, ale auto, kde v zimě klepete kosu je k hovnu
Když jsem kupoval TDI, tak jsem počítal s tim, že tam hodim nezávislý topení. Ve správnosti vlastního konání jsem se přesvědčil v okamžiku, kdy jsem vylez po vejkendu v práci v pondělí ráno na parkoviště v Praze Hostivaři, začal škrábat auto, pak nastartoval a za neuvěřitelný zimy a zvuku zmrzlýho dieselu jsem valil směr Teplice. k 90°C jsem se dostal až někde u Letňan. V autě sice teplo relativně rychle. Tak, 4 km řekněme, ale co chudák motor?
A teď si vybírejte
Všichni říkaj, jak se studenej motor nemá točit. A všichni říkaj, jak se dvouhmota nemá podtáčet
Ne, ne 
EGR pěkně nechat, dát si bufíčka a užívat si teplou kabinu, teplej motor
A teď si vybírejte
EGR pěkně nechat, dát si bufíčka a užívat si teplou kabinu, teplej motor
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002
V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG