hadičky - obtokové turbo

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Pajda077
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Pajda077 »

jurosdi píše:Tá čo ide do banky musí držat podtlak.Tým máš istotu ,že banka nie je deravá.(ale v skutočnosti je tam tlak,ked dochádza k reguláci). Druhá hadička je priechodná,nakolko ústi do okruhu sania,kde je vyvinutý plniaci tlak. Pri vypnutom motore proste fúkaš do sania

Takže vše ok?
jinak nevíš co ty kabely do N75 jaky na plus a jaky na mínus ?díky

ä
ä
jurosdi
Aktivista

Příspěvek od jurosdi »

Pinč.1 žlto-čierny (+12V)
Pinč.2 hnedo-biely( kostra ovládaná cez RJ motora).

Ten šteker na vstreku je dvojpin. Takže tam len odmeriaš.
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

jurosdi píše:Pinč.1 žlto-čierny (+12V)
Pinč.2 hnedo-biely( kostra ovládaná cez RJ motora).

Ten šteker na vstreku je dvojpin. Takže tam len odmeriaš.
Ty stíháš i jiný moje téma?:-) díky

Takže to mám dobře zapojené hm?Obrázek

Správně změreno?
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

Tak tu mám dalsi zjistení...byl jsem v dilne u kamose..pujcil mi vahu z 81kw octavie...auto jelo lepe bylo zivejsi ...tak na to slapnu ...2900ot. na 4 rychlost BUM opět nouzák...tahle 4x dokola takže moje váha je asi pred smrti ne? vyruším ji tedy tou diodou...

Dalsi vec co jsme zkusili je dole tu regulaci turba...nevíte kolik má chodit to táhlo(tyčka?) ...my jsme to zkusili pri vypnutem motoru pres montpaku...odpor to mělo a chodilo to 2 - 3 cm (jakoby jsme jí vytahovali smerem do leva po směru jízdy). vÍ NĚKDO JAK TO TÁHLO MÁ FUNGOVAT????

V tydnu budeme zkouset N75 vezmeme z jine octy..DĚKUJI ZA VÁŠ ČAS

Shaním notas na diagnostiku ...levně.. ;)
stres3d
Přispěvovatel

Příspěvek od stres3d »

KKL na aukru kolem 200kc, program je k tomu (pripadne poradim)... jde to ale jenom na auta do cca 2003 kde to jde uz jen pres CAN

muzes si vycist a mazat chyby, zkontrolovat predvstrik, cist hodnoty vahy turba atp... pomoci akcnich clenu lze zkontrolovat n75 - jenom ze cvaka.

Pokud chces vyzkouset N75 - vyndej ho a foukej do spodniho vyvodu (jak je samotnej). proud vzduchu musi jit do horniho vyvodu ktery vede pred turbo na sani (na audi a4 mam zespoda na gumove trubce mezi turbem a vahou hadicku zespod). kdyz pripojis autobaterii a ventil sepne. Nyni by mel jit vzduch z bocniho vyvodu, ktery vede na banku.

kdyz ted premyslim tak ten ventil asi polaritu ma (jestli jsem si dobre vzpomel tak pri obracene polarite cvaka ventil jakoby utlumene) - to vyzkousej. Uz je to totiz par let co jsem to koumal. A pak si to zkontroluj na aute jestli to sedi (cernej drat na sroub, cervenym mer +12V).

notas ti staci kolem 2-3tisice, kabel viz vyse
Audi A4 B5 1.9TDI 66kW AHU 1997, MAF OFF, EGR OFF. Firds alá SPRINT764
Audi A6 C5 2,5TDi Q-tiptronic 132kW
VW Passat B5 AFN 81kW EGR OFF, MAP SL
stres3d
Přispěvovatel

Příspěvek od stres3d »

jinak tahat pajcrem regulaci to jste frajeri (rofl) kdyz sundas tahlo (drzi segrovka) tak to musi jit volne

https://www.youtube.com/watch?v=DANxB5L8kuA

https://www.youtube.com/watch?v=AUimU2C2H8U tohle se tam deje
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

stres3d píše:KKL na aukru kolem 200kc, program je k tomu (pripadne poradim)... jde to ale jenom na auta do cca 2003 kde to jde uz jen pres CAN

muzes si vycist a mazat chyby, zkontrolovat predvstrik, cist hodnoty vahy turba atp... pomoci akcnich clenu lze zkontrolovat n75 - jenom ze cvaka.

Pokud chces vyzkouset N75 - vyndej ho a foukej do spodniho vyvodu (jak je samotnej). proud vzduchu musi jit do horniho vyvodu ktery vede pred turbo na sani (na audi a4 mam zespoda na gumove trubce mezi turbem a vahou hadicku zespod). kdyz pripojis autobaterii a ventil sepne. Nyni by mel jit vzduch z bocniho vyvodu, ktery vede na banku.

kdyz ted premyslim tak ten ventil asi polaritu ma (jestli jsem si dobre vzpomel tak pri obracene polarite cvaka ventil jakoby utlumene) - to vyzkousej. Uz je to totiz par let co jsem to koumal. A pak si to zkontroluj na aute jestli to sedi (cernej drat na sroub, cervenym mer +12V).

notas ti staci kolem 2-3tisice, kabel viz vyse
čéče tam není spodní vývod...tam jsou dva bocní a jeden nahoře..je to to starší provedení(mě jde horní vývod na něm do banky)ten na boku vlevo do sani a ten pravý dozadu na turbo kam není videt...kámo;-)
však ano má plus a mínus ale když jsem dal - na kostru auta a měril tak nic...jinak foto jak jsem měřil jsem daval na forum .proste jsem měril odpor jeden a druhy konektor jsem propojil kolíky ...nebo co dat na budiku?

Tenhle kabel může být?: http://aukro.cz/original-ftdi-diagnosti ... 57588.html

A co program Vag ?nemam na nej tisice:-))
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

stres3d píše:jinak tahat pajcrem regulaci to jste frajeri (rofl) kdyz sundas tahlo (drzi segrovka) tak to musi jit volne

https://www.youtube.com/watch?v=DANxB5L8kuA

https://www.youtube.com/watch?v=AUimU2C2H8U tohle se tam deje

Určitě v tom stíněném prostoru lehce sundáš segrovku a zataháš za táhlo :roll: , viděl jsi někdy přetlakovou regulaci u AGR příčný motor?
stres3d
Přispěvovatel

Příspěvek od stres3d »

ne ale mam kompresor a pistoli na vyfoukavani - zredukuju tlak prilozim na hadicku a viola regulace je na max otevrena
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

stres3d píše:ne ale mam kompresor a pistoli na vyfoukavani - zredukuju tlak prilozim na hadicku a viola regulace je na max otevrena
kolik se má to táhlo tedy pootevřít? to fouknu do té hadičky která vede k té bance?kolik tam tlacis atmosfer? sorry ale když nevíme tak zkoušíme co jde ...ted uz vim ze se radsi zeptam ..co jsme mohli zkurvit?
hiero
Přispěvovatel

Příspěvek od hiero »

nasiel som stare prevedenie toho ventilu je to tento?Obrázek ak ano tak to ma byt zapojene takto...Dlouhý vývod č:1 ventilu N75 patří do tlusté hadice mezi airbox a Turbo*,boční vývod č:2 přímo na Turbo* a horní vývod č:3(protilehlý tomu dlouhému)patří na baňku ovládání obtoku turba.
Tdi
stres3d
Přispěvovatel

Příspěvek od stres3d »

ted to nejak nechapu:

zde si psal ze mas tenhle ventil http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 80#1008880

a ted pises ze mas jinej :o

nemas tam tenhle? http://www.amd-autodily.cz/image.php?id ... 800&mh=600

nechapu co si jak meril proste zapnu klicek s odpojenym ventilem (mozna to chce i nastartovat ;) ) pichnes cernej na kostru a cervenym zjistis kde je 12V pripadne kde lita treba 5-8V. To pak vypni klicek a zmer pomoci odporu jestli neni zem neni spojena natvrdo s jednim vyvodem (to by znamenalo, ze se do ventilu spina +)

ano ten kabel to je on tvyho srdce indulon, program dostanes k tomu (pripadne poradim do pm jak jsem psal). je to cina kopie ne origo!

jo jeste jsem nasel peknej obrazek N75, kterej sme si mysleli ze tam mas
Obrázek
zelena je tlak turba vedouci na banku pri sepnuti
cervena upusti tlak od banky do sani pri rozepnuti

takze jsem ti to predtim napsal spatne (crazy)
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

stres3d píše:ted to nejak nechapu:

zde si psal ze mas tenhle ventil http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 80#1008880

a ted pises ze mas jinej :o

nemas tam tenhle? http://www.amd-autodily.cz/image.php?id ... 800&mh=600

nechapu co si jak meril proste zapnu klicek s odpojenym ventilem (mozna to chce i nastartovat ;) ) pichnes cernej na kostru a cervenym zjistis kde je 12V pripadne kde lita treba 5-8V. To pak vypni klicek a zmer pomoci odporu jestli neni zem neni spojena natvrdo s jednim vyvodem (to by znamenalo, ze se do ventilu spina +)

ano ten kabel to je on tvyho srdce indulon, program dostanes k tomu (pripadne poradim do pm jak jsem psal). je to cina kopie ne origo!

jo jeste jsem nasel peknej obrazek N75, kterej sme si mysleli ze tam mas
Obrázek
zelena je tlak turba vedouci na banku pri sepnuti
cervena upusti tlak od banky do sani pri rozepnuti

takze jsem ti to predtim napsal spatne (crazy)
mám tam přátele ten poslední jak je znazorněné to proudění vzduchu...zmatlo mě to že jsi psal že mám fouknout do spodního vývodu (ale tam není spodni vyvod jen bocni a vrchni...tak kam mám fouknout?)

Jinak kolik tlačíš vzduchu do té hadičky(kolik atmosfer?) chtel bych zjistit jestli to vytlaci to tahlo....

Kolik má to táhlo chodit?
chtěl bych se potom podívat na ruregulaci má někdo návod jak rozchodit tu zatuhlou regulaci? Nejdriv samozrejme musim zkusit ten N75 z jineho auta...to bude ale tak na konci týdne(středa,ctvrtek,pátek)

Jde mi o tu zatuhlou regulaci abych se na to připravil co je potřeba...

P.S. měřil jsem to bez zapnutého klíčku no:-( jsem degoš co? (noteeth) (LOL)
jurosdi
Aktivista

Příspěvek od jurosdi »

Meral si odpor cievky v N75. Meral si správne. Pri kontrole odporu cievky je N75 odpojený od kabeláže. Inak N75 má trvalých +12V cez klúč a mínus je ovládaný cez RJ motora.
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

Tady je nějaký članek a té zatuhlé regulaci ...vzduchem tam píšou že mužes neco dokurvit...vaše názory? ...chtěl bych hlavně vědět jestli když se do toho začneme hrabat tak jestli můžeme s něčím blbě pohnout nebo povolit a může to být v háji...píšou tam že tím můžeme zkurvit jak turbo tak i motor...nevím jak je to u AGR ...jak vyzkouším to táhlo mechanicky a ručně?

http://www.skodaoctavia.cz/diskuze/motor-agr
Naposledy upravil(a) Pajda077 dne 05 led 2015, 20:36, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“