Stránka 5 z 5

Napsal: 06 bře 2015, 20:20
od Ladas
Tak mi dneska přišlo vhodný udělat něco pro rodinu a taky jsem jich 11 dal odležet na příští víkend jen jsem přidal čtyřbarevný pepř a nový koření do každýho patra ;)

Napsal: 10 bře 2015, 10:40
od sniper--
Jarda S. píše:utopenci podle receptu od Snipera jsou luxusní, kdo váhá tak to toho jděte i za cenu tejdených muk ve formě čekání (noteeth)
Jsem rád že chutnali, asi zase naložím , (noteeth)

Napsal: 14 bře 2015, 15:25
od Forest
Dnes delan cesnek v medove marinade - chutnalo to jako mandle, kam se hrabou jine pochutiny.

Napsal: 17 bře 2015, 16:51
od coffin
A recept je kde ? :D
Taky bych to otestoval.

Napsal: 17 bře 2015, 17:05
od jericho-3
Málem jsem to začal dělat s předuzenými špekáčky, což je údajně problém...

Napsal: 17 bře 2015, 19:45
od Jarda S.
coffin píše:A recept je kde ? :D
Taky bych to otestoval.
první strana druhej příspěvek
;)

Napsal: 17 bře 2015, 19:57
od coffin
Utopence dělám podobně.
Jde mě o ten česnek :)

!!! VAROVÁNÍ !!!

Napsal: 26 říj 2015, 07:32
od Forest
Znovuoteviram tema, abych upozornil pripadne zajemce o koupi ultrazvukove cisticky (dale jen UZC) od konkretniho vyrobce a to konkretne Polsonic.

Nevyuzivali jsme UZC tak casto, resp. spis velice sporadicky (dokupy rozhodne do 6 hodin) a mezitim uplynula zaruka. Kdyz se nedavno rozbila a ja vkrocil do firmy, ktera nam to prodala tak s usmevem na rtech mi uz pan rikal "Polsonic, no jo, vy jdete na reklamaci, ze?" a pak dodal neco ve smyslu, ze jsou to hrozny smejdy a ze jen maloktera se nevrati.

Ted jsem koupil Laboratory 9 a poprve jsem ji vyzkousel a prozatim s jevi velice dobre (je i citelne ucinnejsi).

Takze znovu - pozor na polske smejdy!!!

Napsal: 26 říj 2015, 21:16
od coffin
Kvůli utopencům UZC za 11 klacků se asi nevyplatí kupovat co ?
Sakra , ale naladil si mě :-) , zejtra jdu koupit špekáčky.

Napsal: 27 říj 2015, 11:03
od Forest
@coffin: Kdepak kvuli utopencum... ale kvuli slivovici :D

Ale k tematu, narazil jsem na nasledujici recept (asi vyzkousim):
Utopenci z Pravětic

Ingredience: špekáčky, cibule, česnek, ocet + balzamikový ocet, kremžská hořčice, med, chilli, pepř, hovězí bujon, bobkový list

Postup přípravy:

Na dno zavařovací sklenice 0,7 l dáme lžičku kremžské hořčice, lžičku medu, 1/4 hovězího bujónu, bobkový list, pepř, chilli, stroužek česneku a střídavě pokládáme vrstvu cibule s vrstvou na kolečka nakrájené špekáčky (které jsme slouply), až sklenici naplníme.

Zalejeme octem do poloviny sklenice a druhou půlku dolejeme vodou. Naplněné sklenice vložíme do přiměřeně velkého hrnce (otevřené) a asi 20 minu sterilujeme při mírném varu.

Vyndáme na ručník a když nám hladina po několika minutách klesne, pomalu dolijeme až po okraj balzamikovým octem.

Poté uzavřeme víčkem, sklenici obrátíme dnem vzhůru a přikryjeme ručníkem a necháme vychladnout.

Poté několikrát pořádně protřepeme a za dva tři dni můžeme konzumovat.
Pozn.: ty 2-3 dny se mi zdaji pomerne drsne malo, ale pokud to funguje (bez UZC) tak teda smekam

Aktualizace: FUN ver. 1.0 (Forestovi Ultrasonicti Neplavci™) (LOL)

Obrázek
... prozatim v procesu, pokud bude chutne (nikoliv pouze pozivatelne), sdelim recept plny experimentalnich novot (noteeth)

... po 3x20minutach musim sdelit, ze HOTOVO (jako kdyby to bylo nalozene tyden). Akorat jsem to prehnal s feferonkama - asi se to dost vymacerovalo -> prisoluji si to slzama (LOL)