Ahojte, asi to nebude úplne podobné, ale pri plnom plyne v poslednej dobe pociťujem halvne na 4 stupni od 1700 do cca 2000 otáčok mierne vibrácie. Prevodovka je tam 5Q a má už za sebou úctyhodných 530 000km, celkom som si všimol že po pustení plynu alebo pridaní to tieź celkom dosť šklbe, na 4 už mierne hučí. Môže toto všetko robiť prevodovka ? mám doma druhú ale nechce sa mi len tak meniť prevodovka. Preto sa chcem spýtať či to môže byť prevodovkou. Dvojhmota je tam asi 8 mesiacov nová sachs a najazdených má asi 20 000
Octavia 2003 ASV 81kw
/ FB S764 / "J" čerpadlo / Brzdy 312mm / ASZ vedenie vzduchu / vymenik olej-voda ASZ / DPF ON 1??Kw/3??NM
Ty vibrace při uvedených otáčkách určitě nejsou od převodovky. Je to projev chudé směsi. Buď je tam hodně vzduchu /turbo hodně tlačí/ nebo je již trochu více opotřebeno čerpadlo /jestliže to dříve nedělalo/. Chtělo by to log.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
Na volnobehu ? podľa toho ako je zahriaty motor, ak je studený tak rovnaký ako je barometrický tlak cca tých 998mbar ak je motor plne zohriaty tak ukazuje 1020 mbar na volnobeh
Octavia 2003 ASV 81kw
/ FB S764 / "J" čerpadlo / Brzdy 312mm / ASZ vedenie vzduchu / vymenik olej-voda ASZ / DPF ON 1??Kw/3??NM
No vidíš. Uživateli Lokotka tady dáváte rady, jak má jezdit s autem a netýrat ho v nízkých otáčkách, aby si neodrovnal spojku, převodovku, dvouhmotu a vůbec celý motor. On má najeto "moře" kilometrů tímto způsobem, umísťuje se na nejvyšších stupních ekosoutěže a žádné problémy nemá. Zato Ty, který mu na předchozích stránkách radíš jak má jezdit, začínáš mít problém.
Na tlak turba při volnoběhu /ne ale po 2 minutách běhu, kdy se uzavře EGR/ jsem se ptal pro to, že pokud je vyšší než barometrický, tak začíná být motor citlivější na ubrání a přidání plynu /cuká/. Ty vibrace při uvedených otáčkách jsou, jak jsem již víše psal, v důsledku chudé směsi. Příčin může být více. Od vstřiků přes čerpadlo, plynový pedál, váhu vzduchu, vysoký plnící tlak až po nevhodný čip. Je však těžké radit když provedení motoru není fabrické, zejména pak ji-li použit čip. Pak je to již práce pro tunera.
Také Tvoje informace nejsou kompletní v tomto vláknu, protože to řešíš i v jiném a pak nevíš do kterého jsi co napsal.
I když se to zdá divné, pomáhá ještě další ochuzení směsi /zvýšení čísla volnoběžné dávky/ nebo snížení plnícího tlaku turba, zejména pokud se cukání projevuje hned po stlačení plynového pedálu.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip