Jak kdo vaříte MEŘO,EEŘO atd.

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="Koval(CZ)"]Směs těch olejů a expanzních složek vychází na kolik? Kdyby byl odběr několik stovek litrů?[/quo

by mě taky zajímalo co to je rozumná cena

s těma RO se asi paplíme proto že nejsou zatížené daní z každého litru paliva se musí při prodeji odvést dan cca 11.80 z litru

pokud dan není odvedena tak se palivo pohybuje z celního skladu do celního skladu a po odvedení daně si blížíš k ceně motorové nafty

třeba se mýlím ;) miloš
misokgb
Přispěvovatel

Příspěvek od misokgb »

Zdar hosi, jak tak citam mikrony nemikrony, moc tomu nechapem a necham si poradit.

Motor 20rocny VM motori Alfa Romeo 75 - 2.0TD stvorvalec 70kW/95ps, cerpadlo ASI BOSCH.

Chcel by som jazdit na olej - kamarat ma pizzerku. Mam otazky: je rozdiel ked je olej pouzity a novy? Treba ten pouzity nejak vyfilitrovat? Ak ano, ako - staci nejaky papierovy filter a cez neho to precedit? Alebo handru? Musim potom castejsie menit palivovy filter v aute? Predhrev a prerabku nechcem robit. Pomohlo by mi aj riedenie s naftou - v akom pomere v zimnych mesiacoch (mavame do -20 stupnov), co ja viem 20:80 olej:nafta? V lete asi aj naopak co ja viem 80:20 olej:nafta? Alebo radsej v zime vobec nejazdit na olej, co ked to stuhne v hadickach? Auto ma 300 tisic km, jazdilo len na naftu. Ako prefiltrovat spravne ten olej a ako ho spravne miesat zima/leto. Dakujem!
ALFA ROMEO 75 160ps 200Nm.
slovacek.milos
Aktivista

[quote="misokgb"]Zdar hosi, jak tak citam mikrony nemikrony, moc tomu nechapem a necham si poradit.

Motor 20rocny VM motori Alfa Romeo 75 - 2.0TD stvorvalec 70kW/95ps, cerpadlo ASI BOSCH.

Chcel by som jazdit na olej - kamarat ma pizzerku. Mam otazky: je rozdiel ked je olej pouzity a novy? Treba ten pouzity nejak vyfilitrovat? Ak ano, ako - staci nejaky papierovy filter a cez neho to precedit? Alebo handru? Musim potom castejsie menit palivovy filter v aute? Predhrev a prerabku nechcem robit. Pomohlo by mi aj riedenie s naftou - v akom pomere v zimnych mesiacoch (mavame do -20 stupnov), co ja viem 20:80 olej:nafta? V lete asi aj naopak co ja viem 80:20 olej:nafta? Alebo radsej v zime vobec nejazdit na olej, co ked to stuhne v hadickach? Auto ma 300 tisic km, jazdilo len na naftu. Ako prefiltrovat spravne ten olej a ako ho spravne miesat zima/leto. Dakujem![/quot

zační pročítat ty příspěvky nebo tlačítko hledat je zde vechno popsáno
misokgb
Přispěvovatel

Příspěvek od misokgb »

slovacek.milos píše:
misokgb píše:Zdar hosi, jak tak citam mikrony nemikrony, moc tomu nechapem a necham si poradit.

Chcel by som jazdit na olej - kamarat ma pizzerku. Mam otazky: je rozdiel ked je olej pouzity a novy? Treba ten pouzity nejak vyfilitrovat? Ak ano, ako - staci nejaky papierovy filter a cez neho to precedit? Alebo handru? Musim potom castejsie menit palivovy filter v aute? Predhrev a prerabku nechcem robit. Pomohlo by mi aj riedenie s naftou - v akom pomere v zimnych mesiacoch (mavame do -20 stupnov), co ja viem 20:80 olej:nafta? V lete asi aj naopak co ja viem 80:20 olej:nafta? Alebo radsej v zime vobec nejazdit na olej, co ked to stuhne v hadickach? Auto ma 300 tisic km, jazdilo len na naftu. Ako prefiltrovat spravne ten olej a ako ho spravne miesat zima/leto. Dakujem![/quot

zaèní proèítat ty pøíspìvky nebo tlaèítko hledat je zde vechno popsáno
cetl sem 10 stran a o tom filtrovani nic (hm)
Koval(CZ)
Přispěvovatel

Příspěvek od Koval(CZ) »

V zimě v -20 bez předhřevu asi jen na naftu... Lze vyrobit i jednoduchý předhřev a nestojí to moc peněz, je to ve Foto vlastních přestaveb a ta filtrace, to záleží na tobě, člověk si časem zvykne na postup, který mu nejlíp vyhovuje, já to třeba nechám sedimentovat měsíc (i dva) ať sádlo s bordelem klesne ke dnu, z vrchu se odebere olej a přefiltruje přes filtrační pytel. Pytel je vlasní výroby, ušitý mamkou na šicím stroji z dědova starého kabátu. Ne každá látka se hodí na ten pytel, je to třeba vyzkoušet. Mísení nafty a oleje je třeba vyzkoušet, jak to pojede jestli to nestuhne atd... Filtr měním podle toho jak to táhne, při kvalitní filtraci filtr neměním. Všechno se dá opravdu najít na foru, ale je to na hodiny a hodiny pročítání...
Naposledy upravil(a) Koval(CZ) dne 03 led 2010, 12:55, celkem upraveno 1 x.
Octavia 1.9TDI ALH, 2002, S764.
misokgb
Přispěvovatel

Příspěvek od misokgb »

Dik za tip. Takze v zime budem jazdit na naftu, len ked bude teplo budem miesat. Nestacilo by co ja viem ten olej len prefiltrovat cez nejaku latku, musi sa to aj sadlo usadit prec z neho? Dik.
Koval(CZ)
Přispěvovatel

Příspěvek od Koval(CZ) »

misokgb píše:Dik za tip. Takze v zime budem jazdit na naftu, len ked bude teplo budem miesat. Nestacilo by co ja viem ten olej len prefiltrovat cez nejaku latku, musi sa to aj sadlo usadit prec z neho? Dik.
Sádlo musí pryč, musí to být krásně čisté jako víno. Na sádlo se dá jezdit jen v létě a to s ohřevem, už jsem to zkoušel. Filtrování přes látku to je ten pytel.
misokgb
Přispěvovatel

Příspěvek od misokgb »

Takze prefiltrujem cez latku/pytel a potom musim nechat odstat aby sa na spodku usadilo sadlo z oleja, a to musim oddelit od cisteho oleja?
Koval(CZ)
Přispěvovatel

Příspěvek od Koval(CZ) »

misokgb píše:Takze prefiltrujem cez latku/pytel a potom musim nechat odstat aby sa na spodku usadilo sadlo z oleja, a to musim oddelit od cisteho oleja?
Myslím že bude lepší SZ.
slovacek.milos
Aktivista

mám třeba velký zvon na 30 litrů zavěšený na řetězu, dole filtr papírový z liazky naleju a fultruji, po skončení práce proleju horkou vodou , taky jsem měl pytlíky na filtrování barvy, chce to trocha fantazie miloš
Už mně s Ro bolí hlava
Přispěvovatel

Příspěvek od Už mně s Ro bolí hlava »

hoši řešite tu hrozny alchimije ,,,,,,,,,ja sice taky ale používám už jen spešl aditiva ktere mi zvedaji Cetanove čislo nad 2% oproti naftě u (LOL) RO
slovacek.milos
Aktivista

Už mně s Ro bolí hlava píše:hoši řešite tu hrozny alchimije ,,,,,,,,,ja sice taky ale používám už jen spešl aditiva ktere mi zvedaji Cetanove čislo nad 2% oproti naftě u (LOL) RO

a vaříš meřo bo co řešíš miloš
Už mně s Ro bolí hlava
Přispěvovatel

ne dovážím aditiva od anglicke firmy do B100 a bio nafty + el ohřev palivove soustavy
Už mně s Ro bolí hlava
Přispěvovatel

funguje to hlavně RO do minus 25C krásně teče
Už mně s Ro bolí hlava
Přispěvovatel

ne nevařím Měřo
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“