nejdou otevřít dveře octávia I

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

a kolik je to let ? minimálně pět let nebyl problém berem to z kel i na fábku
rubensis
Přispěvovatel

nejdou otevřít dveře octavia1

Příspěvek od rubensis »

ahoj chlapi, taky si přidám poznatek. dveře za řidičem, zamknou pokaždé, nejdou odemknout, po několika pokusech jsem zkusil držet vnitřní kliku v otevřeném stavu, zmáčkl d. o. a ejhle dveře otevřeli. mikro spinač vyměněn, kabeláž ok. záhada. :o
Naposledy upravil(a) rubensis dne 05 zář 2016, 14:09, celkem upraveno 1 x.
octavia combi 1.9tdi 81kw ASV Spider RS-egr.off,čip107kw/310Nm.oil catch tank, trippling on.
chero
Nováček

Příspěvek od chero »

White píše:Tak to fakt už nevím, jediné co mně ještě napadá je jestli se po otevření těch předních dveří rozsvěcí stropní lampička pokud ne mohl by být problém mikrospínačem na tom kabelu který je vně zámku.
Byl zámek nový? Nebo z vrakoviště?
Koukni sem
http://www.skodaoctavia.cz/clanek/mikrospinac-zamku
Případně by to mohl být i mikrospínač uvnitř zámku...
Zkontroluj ještě kabely v dveřní průchodce.
Tak jsem zjistil, že stropní lampička svítí pořád, i když jsou zavřené dveře. Takže mikrospínač je v pořádku anebo ne? Značí to něco? Jsem se s tím zase drbal, ale já na elektriku moc nejsem, takže jestli je to v ní, tak asi na nic nepřijdu (crazy)
Ideální by bylo zkusit vyměnit zámek, ale kupovat zase další, to se mi teda nechce. Jinak ano, zámek jsem kupoval nový. Ale co mi dali, to vědět nemůžu
slovacek.milos
Aktivista

Re: nejdou otevřít dveře octavia1

rubensis píše:ahoj chlapi, taky si přidám poznatek. dveře za řidičem, zamknou pokaždé, nejdou odemknout, po několika pokusech jsem zkusil držet vnitřní kliku v otevřeném stavu, zmáčkl d. o. a ejhle dveře otevřeli. mikro spinač vyměněn, kabeláž ok. záhada. :o
taky jsem měl takto postižené dveře za řidičem, zámek nový nakonec schnilíý pin v mozku ta jehlička
rubensis
Přispěvovatel

Příspěvek od rubensis »

Miloši, zámek, mikrospínač výměna v pohodě, ale elektrika ne, ne na to si netroufám. jak je složitá ta oprava? předem Ti děkuji. (hm) konektor odpojen od motorku, ale ten mozek nejde sundat, jsou přes něho nějaké plíšky, jak se ten mozek sundá? (hm)
Naposledy upravil(a) rubensis dne 08 zář 2016, 17:09, celkem upraveno 1 x.
octavia combi 1.9tdi 81kw ASV Spider RS-egr.off,čip107kw/310Nm.oil catch tank, trippling on.
slovacek.milos
Aktivista

vydělá se stahovačka a na motorku je mozek, dveřní řídicí jednotka, sděláš konektor a zkontoluješ piny zelenina nebo chybí jsou to takovéí jehličky
rubensis
Přispěvovatel

Příspěvek od rubensis »

prosím, jaká zelenina? :? to jako v tom motorku, nebo v tom konektoru?
slovacek.milos
Aktivista

rubensis píše:prosím, jaká zelenina? :? to jako v tom motorku, nebo v tom konektoru?
v tom konektoru zelenina je oxidace, spravidla zelená tam je šedá, uvidíš moc jehliček a hledej pokud nějaká chybí tam je problém ta jehlička pin ta se nofrmálně umí vypařit zoxiduje a rozpadne se
rubensis
Přispěvovatel

Příspěvek od rubensis »

á už tomu rozumím, budu muset více studovat Tvoje slovíčka, ale mockrát Ti děkuji :-) ještě dotaz,to se mění jenom konektor,nebo celá kabeláž? jak se to opravuje? Prosím.
Naposledy upravil(a) rubensis dne 05 zář 2016, 14:53, celkem upraveno 1 x.
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

slovacek.milos píše:a kolik je to let ? minimálně pět let nebyl problém berem to z kel i na fábku
Miloši letos co jsem namontoval tak byl problém mame je z elitu.Reklamace problém není ale porád se stím jebat je otravný a ten čas co trávím navíc bych rád věnoval dětem.Poslední dobou je ta kvalita nějak jinde než byla a to i u dílů co jsi měl odzkoušený.
slovacek.milos
Aktivista

geo píše:Poslední dobou je ta kvalita nějak jinde než byla a to i u dílů co jsi měl odzkoušený.
abych ti pravdu řekl tak mám tři kamoše co dělají do elektrárny a ptám se když něco beru
vika zámky z kel se mi nevrátili, čtu že stojí za pič....
třeba ted jsem prodával koktu za 15 tisíc řidičův zámek elektrický bych typl tak pět let ok a dva roky kabely starline ok, nebo na jaře se prodávala zetova kokta zámek 2 roky vika denně X x používaný
Pajda077
Přispěvovatel

dveře nejdou otevřít žádným způsobem

Příspěvek od Pajda077 »

Zdravím Vás ...kamarádovi na octě 1 nejdou za boha otevřít spolujezdcovi dveře...ani DO,zevnitř ani zvenku....čudlík zajede zpět...je to asi safelock a nevíme jak to vyřešit aniž by jsme něco vrtali a rvali ven tapec.Dá se nějak pomocí VAGU ten safelock odblokovat?Lze vůbec jednotlivé zámky nějak odzkoušet jednotlivě?

Nebo v těch dveřích bude jiný problém?

Ještě mě napadlo jestli jdou dveře vyháčkovat...ma s tím někdo zkušenost?děkuji
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Vyndat dveře za spolujezdcem, tudy vymontovat vložku zámku, no a potom už je vidět zámek, tak vzít vrtačku, zámek poléčit vrtačkou a pak se mi vždy zadařilo šroubovákem odjistit ten mechanizmus.
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

opravdu není jiná možnost? Když zamyká a odemyká tak je slyšet zvuk jakoby nějaký plastový ozubený kolečko bylo napůl bez zubů a přeskakovalo......teď nevím kam přesně s vrtačkou vrtat :-(
venca.6
Přispěvovatel

Příspěvek od venca.6 »

Sundaval jsem zadni dvere a pak sroubovakem urazil zapadku zamku. Novy zamek a vsechno ok.
Škoda Superb Combi 2010, 2.0 TDI CFGB, 4x4, POWERED BY MOTORPOWER
EX Škoda Octavia Combi 2007, 2.0 TDI BKD, GT1749VB, POWERED BY DRAGPOWER
EX Škoda Fabia Combi 2005, 1.9 TDI ATD, GT1749VA, POWERED BY DRAGPOWER
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“