HLUČNÉ rozvody DAYCO + INA na O1 ALH 66kW - VYŘEŠENO ! str.5

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
tuner
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od tuner »

Neboj ty jety kladky toho najedou jeste spoustu. Menil jsem rozvody na sve A4 a vsechny kladky, napinaky a vodni pumpa puvodni z roku 98, vymenena byla pouze napinaci kladka vstrik cerpadla a remeny, to stejny plati pro kladky na multiremenech u vseho najeto prez 600t.km
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
kanin
Přispěvovatel

Příspěvek od kanin »

Marfy> možná buď rád, že jsi nedal vodní pumpu od SKF...v poslední době jsem viděl dvě- jedna zadřená (500km) a druhá měla extrémní vůli na hřídelce (asi 2000km). Tak už začínám přemyšlet, co je vlastně kvalitní díl? :roll:
GVII Variant
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Já když čtu jak všichni nadávaj na všecky značky dílů,,tak se snad vykadim na servis aut..co já za chvilku budu montovat,když to všecko stojí za vyližprdel??
Octavia II RS
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

je to fakt v háji...čemu má pak už člověk věřit
jednou jsme dělali rozvody ( tak rok zpátky ) na Thalii 1.4 16v, normál celá sada + pumpa
dedula chudák najel tak 3000km a auto potkaný, tak jsme to potom zkoumali, na na 100% to tvrdit nechci, ale zdálo se mě že hřídel pumpy je prostě nakřivo a ten šteft co je na něm pak chycená kladka taky nebyl kolmo k tělu pumpy - prostě řemen pořád měl tendenci sjíždět k bloku, dřel se tak dlouho až se předřel...

dodavatel nám to uznal, že to byl asi zmetek, dal nám novou sadu rozvodů i s pumpou, od té doby klid

ale opravu hlavy atd. ti samozřejmě nikdo nezaplatí....
a ještě je člověk za vola, jestli to udělal prý pořádně..což je asi nejhorší :(
MarfyE34
Přispěvovatel

Příspěvek od MarfyE34 »

Jo hoši tahle doba přeje zmetkům jelikož u zákazníků hraje roli cena a tudíž i takové giganti jako SKF se zřejmě snaží vyhovět požadavkům zákazníka a jde s cenou dolů ale bohužel i s kvalitou, nebo už fakt nevim. Myslel jsem si , že mám jenom já problém s dílama z ČR a jak to tak čtu je nás spousta. Škoda , že nejsem klasický majitel auta v ČR který na auto kálí a řeší servis až když auto zastaví a dál nejede, páč by mě nějaké zvuky a divné díly fakt nezajímali...... (hm)

Jinak 4 roky jsem pracoval jako prodejce průmyslových ložisek SKF a INA v autorizované prodejně :

http://www.industrial.cz/

Prodávali jsem hlavně ložiska SKF do různých strojů ale i ložiskové sady do kol všech automobilů + hodně rozvodových sad SKF a nikdy si nikdo nestěžoval a ani na reklamaci jsme nikdy neměli žádnou sadu. Ovšem cenou jsme byly totálně mimo :roll: Čili nás ničila konkurence na internetu těmahle "čínskejma sadama" vzhledem k nízké ceně a i přesto jako bývalý zaměstnanec udělám takovou píčovin... a objednám si "levnější" sráč z internetu. Místo abych si koupil originál SKF ze Švédska. No příště , tedy pokud se ten motor dožije nějakého příště, koupím sadu rozhodně tam, leč to bude stát raketu. Už jenom to , že ke koupi ložisek SKF nebo INA dostává zákazník záruku v podobě odborné expertízy přímo na zastoupení SKF nebo INA pro Prahu. Také tam tyto kladky odvezu jelikož tam mám pár známích v kanclech a uvidím co mě řeknou. Sice je mě to k prdu ale osobně mě zajímá čím to je že vydrželi pouhých 2400 km.
Seat Leon 2.0 TDI 135kW FR = "Furt Rozbitý" (LOL)
BMW E39 530d 2260V - kovadlina 600 Nm ;)
auto-point
Přispěvovatel

Příspěvek od auto-point »

Tak hlavně, že je opraveno, starý kladky a k tomu řemen a napínací kladka nejasné kvality. Hodně štěstí při potkání.. Patlat takhle staré a nove díly se zmetky, to se vyplatí.. Proč jsi nedal celou sadu?

Demontovat celou sadu včetně pumpy a šupem na reklamaci. (rofl)
MarfyE34
Přispěvovatel

Příspěvek od MarfyE34 »

auto-point píše:Tak hlavně, že je opraveno, starý kladky a k tomu řemen a napínací kladka nejasné kvality. Hodně štěstí při potkání.. Patlat takhle staré a nove díly se zmetky, to se vyplatí.. Proč jsi nedal celou sadu?

Demontovat celou sadu včetně pumpy a šupem na reklamaci. (rofl)
Přečti si celé téma a pochopíš, bohužel jsem narazil na prodejce co zřejmě nejede fér play, takže vyndám rozvody pošlu je za svoje peníze někam, auto bude nepojízdné jelikož už nemám na jinou sadu a reklamace ??? Hahaha, pán mě jasně po tel. vysvětlil jak u něj probíhají reklamace a navíc jak už jsem psal nemám fakturu, tu jsem k tomu balíčku nedostal, takže asi tak s reklamací.......
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

je to v háji dneska, nejhorší že spousta e-shopů vědomě prodává šmejd a jak píšeš - nepošlou ti fakturu a pak se něčeho dovolávej

posledně jsem se napálil s "origo" výbojkami do xenonů - jo, došly v krabičce VW-Audi, to jo, ale svítily uplně nahovno, borec mě je do týdne přišel reklamovat
tak jsem to taky reklamovoval, musel jsem si sehnat od kámoše z VW potvrzení o odborné montáži a demontáži..., jinak by mi to neuznali
pak poslali fakt už origo a fungují dodnes...
MarfyE34
Přispěvovatel

Příspěvek od MarfyE34 »

roman1648 píše:je to v háji dneska, nejhorší že spousta e-shopů vědomě prodává šmejd a jak píšeš - nepošlou ti fakturu a pak se něčeho dovolávej

posledně jsem se napálil s "origo" výbojkami do xenonů - jo, došly v krabičce VW-Audi, to jo, ale svítily uplně nahovno, borec mě je do týdne přišel reklamovat
tak jsem to taky reklamovoval, musel jsem si sehnat od kámoše z VW potvrzení o odborné montáži a demontáži..., jinak by mi to neuznali
pak poslali fakt už origo a fungují dodnes...
A to je další věc, i kdybych měl v ruce fakturu a prodejce to vzal na reklamaci tak by nakonec po měsíci jeho dodavatel řekl , že neodborná montáž a bla bla bla a stejně bych měl smolíka. :roll: No uvidíme , třeba aspoň to vodní čerpadlo vyreklamuje jak říkal , že to zkusí........ I když tomu teda nevěřím.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

jo, zkusí....nechá to měsíc ležet pod stolem a pak řekne že to nešlo, podle toho cos psal...
matess
Přispěvovatel

Příspěvek od matess »

Nezbývá než doufat, že ti velcí obchodníci typu auto kelly dodávají opravdu INA nebo SKF.... když to tady čtu....
Octavia combi TDi ASV + Reesha chip prodáno
VW Sharan TDI
ThrashTheTrash
Aktivista

Příspěvek od ThrashTheTrash »

To je otázka, co to autokelly bere, myslíte si obecně, že když si já v Kelly objednám čep TRW na octavku na rameno nebo INA sadu rozvodů tak že bude v tom rozdíl,když to pudu koupit třeba do www.hokcar.cz? Podle mě to je ošemetný všude, protože kdo mi zaručí že ten čep TRW je prvovýroba?Na krabičce je hovno a kdo tam co zabalí je jedno.

Spolužák ze střední dělá kontrolora v INA na SLovensku a říkal, že reklamace jsou jen z toho duvodu, že je neodborná montáž, konkrétně rozvodů, tím nikoho nepodceňuji, nebo něco,ale jen říkám co mi říkal.

Kdo mi ale zaručí, že INA má, což vím, X druhů výrobků a co je mimo toleranci, jde na přezkoumání, přeměření, a buĎ se to praví, nebo vyhodí, takže když já dostanu opravenej zmetek, tak kde je záruka, že to vydrží u rozvodů třeba 90 tisíc KM?
VW GOLF IV 1.9TDI AGR 4MOTION - Soft HR CARSOFT, WEBASTO THERMO TOP C
Diag HR CARSOFT:DeTeCtor, Comfort VW, Toolbox - SPEED 4, VIN - R, Airbag, FLASH, KEY.
CDP+, WEBASTO THERMO TEST, DIAG EBER
Všechno jen na chuť :)
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Já to vidim tak,,že začnem montovat vše od starline a podobných sraček a ve výsledku to udělá stejnou službu.. (LOL)
Octavia II RS
matess
Přispěvovatel

Příspěvek od matess »

jak psal roman1648, tak pokud to nevydrží a reklamace se povede, člověk dostane novou sadu :-)
Octavia combi TDi ASV + Reesha chip prodáno
VW Sharan TDI
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

matess píše:jak psal roman1648, tak pokud to nevydrží a reklamace se povede, člověk dostane novou sadu :-)
Jenže on psal o výbojkách..a Martin reklamuje jen vodní pumpu,která není součástí sady rozvodů,,takže trošku jinej případ a to nemluvim o tom,že bez dokladu a potvrzení o odborné montáži si s tebou tak akorát vytřou prdel ;)
Octavia II RS
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“