cena za práci + materiál - rozvody O1 ALH

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Slavkov
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Slavkov »

pavliczeck píše:Říkal jsem mu, ať klidně dělá za 500 na hodinu, ale ať si sakra nebere 50% na dílu, který si můžu koupit na e-shopu. Jednalo se v mém případě o blbost za 1500 Kč a on chtěl 2 500 Kč + 250 Kč za práci + 250 za napojení na diagnostiku.
Jenomže pro zaměstnance, který má 100CZK/H vypadá 500CZK/H tak jako hodně... to se raději schová za (nesmyslnou) pultovou cenu dílů u Kelyšky.. aby měl jako nižší cenu za práci...
Prostě teď už i na autařinu došlo... v IT je to tak již dlouho. Marže 40% na dílech (HW) prostě neexistuje... realita, že nákupní VO cena je mnohdy horší, než nějaký eshop pro koncáka...
Vítejte ve zk*rvené realitě, která některé obory decimuje již pár desetiletí 8)

Co se záruk a reklamací týká... v IT bylo oblíbenou praxí studentů, tu a tam nějaký díl před koncem záruky prohnat mikrovlnkou apod. Na záruku dostal nový (leckdy i lepší výkonější díl) s novou plnou zárukou. To NOZ konečně zrušil. To vše při marži na dílech (HW) maximálně 5-10%... a že si někdo donese svůj díl... naprostá normálka...
GIV Variant TDi ???kW
pavliczeck
Přispěvovatel

Příspěvek od pavliczeck »

Jenomže pro zaměstnance, který má 100CZK/H vypadá 500CZK/H tak jako hodně... to se raději schová za (nesmyslnou) pultovou cenu dílů u Kelyšky.. aby měl jako nižší cenu za práci...
Když mi jeden maník začal ukazovat cenu v autokelly, tak jsem ho poslal rovnou do háje.

Jenom pro info - brzdy ATE Power Disc 288*25 - autokelly 2 700 Kč a přitom je běžná cena okolo 1 400 Kč. Jestli někdo neřeší peníze a strká auto do servisu s tím, že to holt stojí peníze, tak ok, asi na to má. Nevydělávám stovky tisíc měsíčně, ale sakra já ten litr raději projím nebo za to koupím něco jiného, než abych to dával někomu, komu musím ještě konec konců strašně poděkovat za to, že mi byl schopen vyměnit nějaký díl. To si řekne hodinu a půl na výměnu, to je podle jeho ceníku 375 Kč a na dílech má přes 1200 Kč. Takže vlastně za hodinu a půl vydělal 1 600 Kč, což je krása. A pak bečí, že nemá na zvedák, když mu tam někdo doveze vlastní materiál.

Konec konců, ono to je dobře, že to takto funguje. Já už takto vyfiltroval tolik servisů, že jezdím raději 100km do Brna do RFauto, kde vím, že tu práci udělají tak jak mají a nebudou mi tam brečet, že olej vlastní teda neé, protože na tom nemáme marži. No filtr už vůbec ne, tam je marže ještě větší jak na oleji, kdo by nám zaplatil za barvu na vrata......
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

no jo ale ty už se bavíš o extrémech, Kelly jede na bonusovej system a jejich pultovky snad nikdo nebere vážně, máš špatnou zkušenost s jedním blbem kterej ti dal do palice a ještě se choval jak mistr světa, pusť to z hlavy, všichni nejsou takoví :D
pavliczeck
Přispěvovatel

Kdyby s jedním :D
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ono tahle práce zase nejde dělat jako hodinovka, to by se mnohdy zákazník pokřižoval..Dělal jsem s pár mechánama, kteří byli nekompromisní a také skončili..dokonce jsem dělal s bývalím taxikářem a to byl magor...Zásada je , aby zákazník byl spokojen a aby mechán nebyl rozčilen...Samozřejmě komunikace s různými charaktery lidí je mnohdy velmi složitá, vychcánků je plné Česko a to na obou stranách. Nadávat na vše okolo je hlavní česká vlastnost..Někdy je 250 kč málo, jindy ažaž.. věřte, že dělat v presu, kdy na záda dýchá nájem, platba sociální -zdravotní, doma chtějí peníze-další nájem atd. , účetní pořád vykřikuje, že potřebuje peníze na tohle a pak tamto/jakto že minulý měsíc to byla krása a tenhle samé drobné?/ a člověk aby se jí prosil, že mu nějaké vůbec dá, je na palici a stres není pro práci dobrý. rozdělaná 3 auta, jedno věšák, pořád na to nelze přijít, kolega slibuje nemožné, člověka nenabuzuje..Takže nejdůležitější je pohoda, pokud vůbec jde najít dobrého kolegu, /což je terno/, dílnu vlastní, a hlavně nemít velké nároky a chápat, že tenhle druh práce je střídavý proud.../jednou pohoda, podruhé nepohoda/ A hlavně snížené náklady, např. kopnout účetní do prdele a dělat si účty sám a to co mám v ruce od zákazníka je "moje"..Ti kdo chtějí stabilitu a pravidelný obdobný příjem v bance, ať jdou do zaměstnání. Tohle chce odolné jedince, ne žádné mamánky nebo papánky.A chápající ženu a ne nějakou hraběnku-což je také terno. :)
nepropadat panice...
Jelito
Přispěvovatel

Příspěvek od Jelito »

patrik.kloucek píše:
clovece..jesli ono to nebude prave tim ze to nikdo nechce delat.Kazdej by nejradeji sedel u PC v kanclu za min 30tkč ale rukama se makat nechce. No takze je logicky zedniku nedostatek a tak si muzou rikat takovy ceny. A jestli si myslis ze nevydelaj vic tak si uvedom kolik m2 perlinky jsi schopnej natahnout do lepidla za hodinu. Jejich sazba je 100-120kč za metr. Ja jako laik a samouk co se to naucil na vlastnim baraku s prstem v noce udelam vic nez 10m. ... tak asi tak. Jo a klidne muzes dojet tech zkusenosti a zazitku behem stavby se zednikama mam az dost,tak se muzes presvedcit....:-)
Tohle nemá smysl. Doporučím jediné. Běž to dělat na kšeft aby jsi se dostal do reality. Nebo se těch chlapů zeptej kolik si vydělají za měsíc…Tím ovšem nepopírám to že jsou úkony v zedničině kde se nedá slušně namastit kapsa. Zedničina ovšem není jen o tahání perlinky. Ale nechme to být, je to mimo téma.
Vw caddy 1,9 Tdi 77 kw BLS 06
pavliczeck
Přispěvovatel

Zpátky k tématu, jenom by mě zajímalo, když už tu jsou mechanici a téma je o cenách, za kolik děláte výměnu spojky a dvouhmoty na O2 2.0TDi (BKD) :)
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

pavliczeck píše:Zpátky k tématu, jenom by mě zajímalo, když už tu jsou mechanici a téma je o cenách, za kolik děláte výměnu spojky a dvouhmoty na O2 2.0TDi (BKD) :)
Nová lamela, přítlačák, dvouhmota, ložisko komplet luk s prací 15
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

pavliczeck píše:Zpátky k tématu, jenom by mě zajímalo, když už tu jsou mechanici a téma je o cenách, za kolik děláte výměnu spojky a dvouhmoty na O2 2.0TDi (BKD) :)
Narazis opet na to kolik je na to normohodin??
Dela se to dobre,to jo,ale necham si to zaplatit jak jinou spojku 😆
pavliczeck
Přispěvovatel

Hodiny mě nezajímají, dělejte si to klidně 2 hodiny nebo 5. Spíše mě zajímá za jakou cenu to děláte. Jirka píše 15 tisíc i s prací. To je fajn cena :)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

14 990,- ;)
astra-11
Přispěvovatel

Příspěvek od astra-11 »

spojka komplet 7300,- a práce zdarma.....samozřejmě pro sebe :D
pavliczeck
Přispěvovatel

Nevěřím, že seženeš celou sadu za 7300 Kč.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

astra-11 píše:spojka komplet 7300,- a práce zdarma.....samozřejmě pro sebe :D
7300 za sadu se setrvákem nějak málo, bez setrváku nějak moc :?
astra-11
Přispěvovatel

Příspěvek od astra-11 »

to víte, nekupuju u kely femily, a to že jí někdo prodává za 9 by taky bylo moc levný, marže 2K je úplně normální
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“