Volby 2018

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět

Jdu k volb?m

Ano
45
85%
Ne
8
15%

Celkem hlasů: 53

adbai
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od adbai »

Andre píše:Jura:

Souhlasím s tím, že Okamura je racionálně uvažující člověk. Jenomže bohužel tu racionalitu nepřetavuje ve prospěch občanů naší země, ale dokázal si vybrat témata ve kterých u svých voličů vyvolává emoce. Emoce napětí, naštvání a strachu, a tím si získal jejich hlasy.
Tomu se říká populismus a demagogie.

Velká část volebního programu SPD je nesplnitelná! Začíná to zákazem islámu a končí snížením daní a zároveň více penězi pro obyvatele.

A to, co relativně splnit jde - referendum, odvolatelnost politiků, kontrola ČT - sebou nese obrovská rizika o kterých Okamura samozřejmě nehovoří.

To, co mě ale na Okamurovi děsí nejvíc, je jeho vyjadřování o Krymu, východní Ukrajině a Rusku obecně. V souvislosti s tím, že nás chce dostat ven z EU a NATO, je skutečně na pováženou, koho jsme si to zvolili do parlamentu.

Pokud jde o to, koho volit, tak já jsem došel k názoru, že chceme od politiků nemožné věci.
Chceme aby každý byl filosof, ekonom, právník a špičkový manažer. Aby měl každý křišťálovou minulost a dělal svojí práci max. za průměrnou mzdu dělnické profese. A navíc aby program jejich strany přesně korespondoval s našimi potřebami.

Proto se pak přikláníme k podobným populistům, kteří na komplikované otázky nabízejí jednoduché odpovědi a slibují ráj na zemi.

Mě osobně úplně stačí, když bude ve vládě skutečně demokraticky smýšlející reprezentace, která říká věci na rovinu a hlavně která nebude zpochybňovat naše členství v EU a NATO, jakožto jediné možné cesty jistoty, prosperity, blahobytu a bezpečí naší malinké vlasti. Suverénní ČR je podle mě obrovská naivita.
tvoje zbožné přání-viz poslední odstavec tvého příspěvku ,by mohé občany tohoto státu jistě potěšil-realita je však jiná (rofl) když se podíváš do programu ANO aSPD ,jsou tam některé společné věci...menšinová vláda babiše může využít při hlasování ve sněmovně prosadit své cíle prostřednictvím jiných stran,které mají v programu podobné cíle.jsem příznivcem SPD nové strany jsou v parlamentu třeba,pokud nebude politik odpovědný nejen hmotně za svoji práci má být odvolán případně potrestán.nevím proč je stavíš do role populistů ??? pokud někdo jde za svým cílem,tak není nic nemožné,jak někdo říká-že to nejde...v takovém případě by celé lidstvo ustrnulo na nultém bodě ve všech činostech (LOL) Zhruba 2,5 hodiny trval v sobotu DDoS útok na prezentační volební weby volby.cz a volbyhned.cz, na kterých se zobrazovaly aktuální volební výsledky počítané Českým statistickým úřadem-komu tohle mohlo prospět???kdo se taktak dostal nad 5%???? (LOL)
seat 2.0 tdi
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

adbai

Jak už jsem se snažil popsat, populista je politik, který nabízí voličům něco, co nemůže splnit, nebo řešení, která s sebou přináší i nemalá negativa o nichž se samozřejmě nezmiňuje. Tedy přesně to, co dělá Okamura. Demagog je politik, který pomocí lží a polopravd se snaží vyvolat ve voličích pocit strachu a pocit, že on je ten jediný, kdo má řešení onoho fiktivního nebezpečí. Tedy přesně to, co dělá Okamura.

Týká se to třeba islámu, který prostě Okamura nijak zakázat u nás nemůže, protože je to v rozporu s ústavou a shodují se na tom v podstatě všichni politologové a ústavní právníci.. Navíc je to pro nás naprosto marginální problém, který nebýt Okamury nebo Konvičky (tedy populistů), tak o tom spousta z vás už ani nepřemýšlí. Pro ateistické Čechy je takřka nemožné pochopit, proč je právo na víru zakotvené v Listině základních práv a svobod. Já věřím ve svobodu a demokracii, a neumím si představit, že by mi někdo tuto víru zakázal.

Podobné je to s odvolatelností politiků. To je možná ještě složitější než s tím islámem. Politik nemůže dělat jen líbivá rozhodnutí, která celý národ kvituje, je nutné taký řešit záležitosti, které jsou ku prospěchu, ale velká část národa to možná tak nechápe, nebo rozhodnutí, která pro část národa jsou přínosem a zbytek je musí zaplatit. Navíc celé je to ještě komplikované tím, že je velmi jednoduché rozpoutat proti konkrétní osobě nepodloženou mediální kampaň, zvlášť v době života na internetu a na sociálních sítích, stačí mít jen na to prostředky, a to Okamura ve volební kampani velmi dobře předvedl třeba s Piráty. Jsem rozhodně proti odvolatelnosti politiků, protože to nás nikam neposune, spíš naopak.

To samé referendum, velmi nebezpečný nástroj. Je třeba si přiznat, že jsou prostě věci, kterým úplně nerozumíme, a neměli bychom mít právo o nich rozhodovat. A navíc jsme dobře manipulovatelní skrz mediální masáž. Opravdu nechci tady chytračit, ale většina národa bohužel nechápe, jak moc je pro nás důležitá EU a NATO, jaké následky a nebezpečí nám hrozí, pokud bychom toto společenství opustili. O těchto nebezpečích se Okamura ani slůvkem nezmínil, za to stále dokola slyšíme o diktátu z Bruselu.

A ještě k tomu hacknutí ČSÚ: Je třeba vědět, že TOP 09 (na kterou jsi asi narážel) má podporu hlavně ve velkých městech, z důvodů o kterých psát nebudu, abych nikoho neurazil. A výsledky z těchto velkých měst většinou posílají až jako poslední, proto je logické, že na konci sčítání roste podpora stranám jako TOP 09, ODS a letos to byli i Piráti, a naopak klesá komunistům, SPD, ČSSD...

Je potřeba se snažit přemýšlet v souvislostech.
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

WHITE-CZ píše:(LOL) (LOL) (LOL)
http://zpravy.idnes.cz/usa-bombardery-b ... r_nato_inc

hahaha
a neřekneš ani mňau.
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

Andre: přesně tak :) souhlasím

Bohužel lidi jsou líní ověřovat si fakta, nebo naslouchat opačnému názoru. Nechají si snadno nakecat cokoliv, kdo jim co řekne z televize nebo plakátu. Proto je tolik lidí schopno volit Babiše a Okamuru...
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

Andre, voliču TOP09: Dlouho jsem nepotkal člověka s tak vymytým mozkem. Podle Vás venku roste tráva a může za to Putin!

Kdybych měl jen trošičku možnost připustit, že je Okamura populista, tak k čemu mám připodobnit Kalouska? Ten lže, krade a podvadí už ráno dřív než otevře oči. Nikdo ti nemůže dát víc než kolik toho Kalousek naslibuje. Akce utahování opasků a zvyšování mzdy poslanců hovoří za vše.

Co Sobotka a jeho prázdné žvanění a jeho Bakala s OKD? Co udělal? To je tak velikej pokřivenej populista, že kdyby se ti ho podařilo narovnat tak se třískne hlavou o Pluto.

A co ekoteroristi? A dopravofašisti Huml a spol? Zavedli bodovej systém a dál lidi umírají. Všude kruháče a radary, ať je na koupaliště...měli v programu fašistickou buzeraci řidičů? Neměli.

Já jsem rád za Okamuru a za to že bude mít možnost být víc slyšet a nebojí se nazvat věci pravými jmény. Hlasoval jsem pro něj právě proto že jsem viděl a slyšel jeho proslovy v poslanecké sněmovně a se vším jsem u něj souhlasil. Jak se říká mluvil mi z duše. (hm)

Jestli se ti líbí EU tak co ti brání? Máme shengen, sbal si věci a vypadni do německa a nebo do francie a užívej si eurohujerství plnými doušky. Ale nekafrej druhým lidem do toho jak mají žít, jo? Děkuji.
adbai
Přispěvovatel

Příspěvek od adbai »

Andre jak už jsem psal.všechno jde a pokud má někdo dostatečně siný mandát voličů tak nevím proč by to nešlo.britové mají jasno,že to jde.ty podepíšeš nebo souhlasíš stím aniž víš o negativech co podepíšeš?jsi naivní pokud volíš něco co jsi nečetl nebo jsi nebyl obeznámen s programem.pokud jde o islám-to není žádná demokracie... mezinár.soud ve štrasburku právo šaria zakázal...islám jako náboženství má zakotveno vyhlazování jinověrců-to znamená oststní vyznání.o dalších aspektech se nebudu vyjadřovat. odvolatelnost politiků je myšlena -ne na základě nepopulárních kroků,ale z důvodů trestné právních. (LOL) to co píšeš o referendu-základ demokracie, tak to svědčí o nevzdělanosti národa,poř,tvojí-(není to bráno osobně).peníze do školství tečou proudem a výsledek -nevzdělaní lidé...nadřazenost bruselu je neodiskutovatelná -viz lisabonská smlouva (wallbash) na závěr hackerský útoknemá nic společného s konečným sčítáním hlasů ve velkých městech.jestli ovlivnili nebo ne ???společnost je nespokojena jak volby dopadly-zřejmě ti co nešli volit.. hold je to demokracie-nemůže vyhrát každý,
seat 2.0 tdi
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ještě že máte toho Kalouska, museli by jste si ho vymyslet. Jen mi řekněte, proč ti, kteří tohle tvrdí nepodají trestní oznámení na známého pachatele a konečně Kalouse neodvezou do basy.Tohle je vlastně povinnost každého občana. A nebyl to 3 pilíř, jak se tady píše, ale 2 a byl DOBROVOLNÝ..TAKŽE O CO GOU, JSOU TO JEN CINTY POCHYCENÉ Z ÉTERU..Skutek prostě utek..A mimochodem, proč politici slibují? PROTOŽE MUSÍ ,ABY VĚTŠINA, KTERÁ MYSLÍ HLAVNĚ A JEN POUZE NA SVŮJ PROSPĚCH, JE ZVOLILA..Vše ostatní jsou jen kecy. A kdybychom z milionu čecháčků udělali politiky, tak ukradnou i štětky na záchodě..Takže chce si to nalít čistého vína, materiál v této kotlině není ani většinově inteligentní, ani nejšikovnější, a charakter je na stupnici tak někde před Kongem..Takže co mají politici dělat? Občané chtějí pořád víc, chtějí aby jejich hypotéky nejlépe platil stát nebo třeba soused, aby jejich parchantíci byli v popředí, nikdo po nic nic nechtěl a v 18 letech jim stát zařídil ráj na zemi..Ale u nás není ROPA NEBO NEROSTNÉ BOHATSVÍ VŠEHO DRUHU JAKO V RUSKU..Máme na všechno samé kecy, ale nechat vydržovat sami sebe považujeme za správné..Krásně se ukázalo who is who, když bratři Slováci se osamostatnili, šli hned do Eura, žádné kecy a výmluvy a ukázali nám, že měli vlastně v mnoha věcech pravdu,že jsme jen nadutí sráčové a máme pouze svého Švejka..Osobně nemá cenu kvákat tady něco o výhodách a nevýhodách eura, nevíme o tom nic, jen papouškujeme. I experti mají rozdílné názory...Hlavně aby jsme my chudáci nemuseli za někoho platit, že? Jsme zvyklí na opak..my žebráci, kteří jsme tady 40 let budovali zrůdnou ideologii a teď se prsníme, že CHCEME TO CO MAJÍ NĚMCI..Nakopat do prdele, budme rádi, že jsme rádi a že nás do EU vůbec vzali..Je to ostuda a v Evropě jsme pouze pro smích..A´t žije Slovensko, to postoupilo aspoň vpřed a bez svého bratříčka s koulí na noze...
P.S. a buďte klidní, Kalous to položí a budete mít klid...A bude si užívat ty miliardy co si vy myslíte a Babiš moc dobře ví, jak odvařit protivníka a jak postupovat s českou masou ....Má zkušenosti z STB, která nás přečetla do posledního českého genu... :(
nepropadat panice...
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

WOB:

Chápu, že probuzení do reality bývá někdy bolestivé, ale pokud máš zájem dál rozumně diskutovat, tak to zkusme udržet na přijatelné úrovni.

1. Napiš prosím jeden podvod a jednu krádež, které Kalouskovi přičítáš.
U Okamury je to falšování podpisů ve volbách a smlouva na marketingovou činnost Úsvitu na 950 000,- měsíčně, kde jako objednatel a zároveň zhotovitel je podepsán sám Okamura.

2. Jak si představuješ fungování ČR mimo EU a NATO? Víš, že např. nemáme ani dostatek lidských a technických zdrojů na hlídání vlastních hranic?

3. Z čeho usuzuješ, že ti kafrám do toho jak máš žít?

adbai

Skutečně ti přijde, že Britové mají jasno? Proč Cameron ihned po referndu zdrhnul? Proč se hovořilo o tom, že referendum nemusí být závazné? Nebo že by se mělo konat znovu? Proč se Irové chtějí znovu trhnou aby nemuseli ven z EU? Proč stále posouvají aktivaci článku 50?

Britové odchodem z EU netratí zdaleka tolik jako případně my.

Mohu vědět, kde čerpáš info o odvolatelnosti, že půjde jen trestné činy? Nejlépe odkaz na nějaký návrh, díky.
Pokud vím, tak Okamura stále hovořil o petici a následném referendu o odvolání. Nikdy jsem nezaregistroval souvislost pouze s protiprávním jednáním.
JohnyFlat
Přispěvovatel

Příspěvek od JohnyFlat »

on si Okamura teď namele držku a za 4 roky o něj nikdo ani nezakopne
Octavia TOUR 1.9 TDI ALH
adbai
Přispěvovatel

Příspěvek od adbai »

Přečtení programu volených stran predejdes zbytečným otázkám,britové dobře vědí co delaji,byl snad Okamura souzen za to co jsi napsal???
seat 2.0 tdi
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

adbai píše:Přečtení programu volených stran predejdes zbytečným otázkám
"Jsme pro odvolatelnost politiků občany"

Kde vidíš tu souvislost s protiprávním jednáním?

adbai píše:britové dobře vědí co delaji
V tom se nejspíš neshodneme, protože navenek to vůbec tak nevypadá. S aktivací čl. 50 už jsou rok ve zpoždění.
adbai píše:byl snad Okamura souzen za to co jsi napsal???
Byl souzen volební komisí - ta ho vykopla z další účasti.
Byl souzen vedením Úsvitu - ti ho vykopli ze strany.
Jura
Přispěvovatel

Příspěvek od Jura »

andre sorry, ale za demagoga jsi tu ty. Ověřuj si informace, hlavně ty, z české televize.

Údajné tunelování úsvitu Okamura vysvětlil už stokrát, nechápu jaktože jsi to nezachytil. O falšování podpisů nic nevím, ale jelikož to mainstream nevytáhl, bude to asi ještě větší žblebt než ten údajný tunel.

Demagog.cz jsem studoval včetně zdůvodnění, příklad jejich argumentace: "Jelikož Jourová má z popisu své pozice hájit zájmy EU, není pravda že škodí ČR jak říká Okamura" .. k smíchu.

Kdo viděl jak přistupoval seznam.cz moderováním k Okamurovi a jak ke Kalouskovi, nemůže se divit že vyrazil média která opakovaně jen překrucují a hledají špínu.
Dále Okamura prohlásil že půjde do vlády s kýmkoliv kdo podpoří stěžejní body SPD, tomu se říká odpovědnost k voličům.
Zavádějící info tady prezentuješ Ty ! Doufám že po této diskuzi už nemáš pocit že nejde najít nikdo kdo by zdůvodnil volbu Okamury.
A ujišťuji tě, že venkov vnímá závěrečný vzestup Kalouska a Piráta po sečtení měst úplně stejně, říká se tomu pi3us panelákový :) (bez urážky, citát z filmu)

Dále namátkou, islámská ideologie zakázat jde, ke změně ústavy stačí ústavní většina, tj. 120 poslanců. Má to oporu v rozhodnutí samotného evropského soudu.

Odvolatelnost politiků funguje, to není nic nového, ve světě to sem tam existuje. Vtip je v tom že se v praxi nevyužívá, protože jakmile je zavedena, politik se podle toho chová.
Viděl jsem debatu Okamury s nějakým předsedou muslimské obce, zadupal jej naprosto věcnými argumenty do země. Debatu Okamury s Bartošem (tím z pirátů), dopadl stejně. A debatu na seznamu kde Okamura sejmul neuvěřitelně tendenčního Kubíka.
Dneska na radiožurnálu na něj redaktorka zkoušela že jej financuje nějaký pražský podnikatel, že to píše Respekt .. mainstream používá důkazy kruhem, k smíchu.
Četl jsme co na něj vyštrachali šašci z "evropských hodnot", mají zmapované všechny ČTYŘI hoaxy, na které Okamura naletěl od roku 2011 :) Kdyby tam nebylo deset odstavců přehnané nadsázky, nebylo by ani materiálu na článek.

Pokud lidé mnoha věcem nerozumí a mají to nechat na elitách, jaktože to tedy elity dopracovaly do marasmu současného světa ?

EU, NATO a Krym ani nemá cenu řešit, to je na jinou debatu. Kdybych začal měřit USA a Rusku stejným metrem, nelíbilo by se ti to.
Jen je k smíchu jak EU sama nedokáže hlídat svoje území, porušuje vlastní zákony, financuje skrz neziskovky sběr uprchlíků u Libye. Kde je tvoje NATO ? Rozesrat blízký východ a Libyi umí, ale pochytat pašeráky lidí a postarat se v táborech o uprchlíky už ne !
Právě odpor proti unii je z důvodu LEPŠÍ ochrany území !
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Jura

http://forum24.cz/tomio-okamura-vyvadel ... okazuje/#6

http://zpravy.idnes.cz/vyskrtnuti-kandi ... _domaci_im

Já vím, je to všechno jen spiknutí, lež a špinění, zkrátka jen mainstream no, pravdu se dočtete na Sputniku.
Jura
Přispěvovatel

Příspěvek od Jura »

Mimochodem, původně evropská komise u zbraňové směrnice křečovite trvala na zrušení veškerého soukromého zbraňového sekterou v Evropě. Tzn. u nás ČZ, Sellier & Bellot, Slavíč, .. zatímco NATO nás žene k investicím 2% HDP do "obrany", takže nákupy od kohopak asi potom ?
Takže nemůžu neříct ať jde ta kombinace EU a NATO do prdele!
Ostatně, jaktože japonci armádu musí stále držet doma od druhé světové a bundeswehr už si zase vesele působí po světě ? Co to je vůbec za myšlenku budovat společnou evropskou armádu pod taktovkou Německa po zkušenostech s jejich rolí ve dvou světových válkách ?

Kdo sleduje boje kolem směrnice EU o zbraních a vidí bruselské praktiky, manipulace a nátlaky, ten má oči otevřené a nějakým obviněním Okamury z podvodů a ještě falešných se jen směje.
Andre mu tady vyčítá kdejaké nedorozumění, ale na Merkelovou, kderá prohlásila multikulturismus za mrtvou ideu a po deseti letech dělá co dělá, už nedohlédne.
Jura
Přispěvovatel

Příspěvek od Jura »

Andre píše:Jura

http://forum24.cz/tomio-okamura-vyvadel ... okazuje/#6

http://zpravy.idnes.cz/vyskrtnuti-kandi ... _domaci_im

Já vím, je to všechno jen spiknutí, lež a špinění, zkrátka jen mainstream no, pravdu se dočtete na Sputniku.
Za prvé, na smlouvě nejsou jen podpisy Okamury, ale i někoho z předsednictva, dle platných stanov. Za druhé, účelem bylo vrátit Okamurovi vložené soukromé prostředky protože reklamní propagace hnutí začala daleko dřív než hnutí dostalo registraci a nemohlo si tudíž zřídit vlastní úvěr. Byl to s právnikem předem dohodnutý postup.
Policie to řešila snad dvakrát a na nic nelegálního nepřišla.

Za druhé, vidím v čláku, že podpisy falšovali ve velkém všichni, včetně Fischera a Zemana :)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“