logy na ASV - pokračování tak mám nachipováno

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
OťasTDi
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od OťasTDi »

trošku oživím tohle vlákno...zítra se chystám vytáhnout turbo ven a vyndám ty prodloužené válečky a vytočím z nerezu nové pouze o 0,05mm,než ty originály (které pořád mám na poměření)...doufám,že těch 0,05mm zamezí těm vrypům na železné stěně a zároveň nebude šance na mezeru pro nějaký větší úbytek tlaku...spojím to rovnou s výměnou gufer na převodovce...táhlo vrátím zpátky (prodloužím o dvě ot) a červíka vrátím taky zpátky ale jen o půl ot. oproti originálu...pak sem samozřejmě dám logy...máte někdo k tomu mému plánu nějaké postřehy? :D
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Ještě než bych znovu tahal turbo, tak bych to zkusil poladit červíkem s tím, že budu zároveň prodlužovat táhlo.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

myslíš že by mě to zbavilo toho přefuku a propadu?
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Možná ano. Každopádně je to snadnější a rychlejší než tahat turbo, soustružit válečky a znovu ladit a testovat.
Záleží to na více věcech. Pokud by bylo vypodložení velké, tak by to bylo na úkor plynulosti regulace /větší "přefuk" a následně "díra"/, protože "softvér" regulace je přizpůsoben těsnému turbu z výroby. Vypodložení 0.1mm by však nemělo dělat takové problémy jako máš Ty. Podle LOGů to spíše vypadalo na neplynulý a těžký chod baňky nebo mechanismu nastavovacích lopatek. Ty však píšeš, že obojí je OK.
Lepší plnění v nízkých ot. jsme se snažily napravit zkracováním táhla /což by mělo při vypodložení 0.1mm bohatě stačit/. První zásah do regulace výrazně zlepšil plnění. Další již však nebyly tak výrazné. Proto bylo potřeba malinko posunout červíkem doraz, aby mohly nast. lopatky více urychlit výfukové plyny a tak docílit vyšší tlak turbodmychadla na volnoběhu. Plnící tlak na volnoběhu by proto u vypodloženého turba měl být nejméně 1000 mb.Tím se zlepší plnění v nižších otáčkách. Táhlo je pak potřeba vrátit zpět, aby nebyly tak velké přefuky.
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

turbo už mám venku...měnil jsem gufera,tak jsem to zmáknul při jednom...stáhnul jsem ty prodloužené válečky asi na 5,52mm to je o 7 desetin mm větší než origo...to už snad podfukovat nebude...táhlo jsem prodloužil o dvě otáčky tak jak bylo origo...a teď otázka...jak s červíkem...vrátit tu otáčku,nebo třeba jen půl???mám zaslepený egr záslepkou - to je taky změna oproti minule...jsem pak zvědavý na logy...jinak axiální vůle na ose absolutně žádná...vrtulky neosekané...ta baňka prko se mi jeví jako dobrá...nevím jak ji lépe vyzkoušet....umáčknout jde až ke konci a nahoru vystřelí silou...pruží to,ale nějaký např zesílený odpor v určitém bodě necítím...
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

tak mám tu logy...válečky jsou oproti originálům zvýšeny jen o 0,05mm...takže z původních 5,45 na 5,5mm,táhlo prodlouženo o 2otáčky tak jak bylo původně a červíka jsem trošku hnul,ale tam si nejsem jistý,co s ním...tak mi prosím poraďte... http://leteckaposta.cz/523245789 http://leteckaposta.cz/314174952 http://leteckaposta.cz/840562035
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

nikdo nic? prko co ty na to?
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Oťasi v první řadě je potřeba udělat kvalitní LOG. Na tu trojku tam není pořádně vidět plnění v nízkých otáčkách. Jsi přece "starej kus" a dobře víš, že pro řádné posouzení je potřeba udělat LOG na čtyřku alespoň na rovince, nejlépe však do kopce. Nemusíš to vytáčet až do čtyř tisíc, stačí 3500. Místo bloku 10 je lepší blok 1.Taky jsem Ti psal, že by bylo dobré zaznamenat volnoběh /k posouzení velikosti plnícího tlaku na volnoběhu/.
Jedno je však z toho LOGu jasné. Pokud Ti nevázne baňka ani mechanismus natáčení lopatek, jak píšeš, tak za tu "díru" po omezení tlaku nad 2000 ot. může dlouhé táhlo /já bych ho určitě zkrátil alespoň o jednnu otáčku/. Až uděláš potom pořádný LOG, tak uvidíme zda je potřeba hnout i s červíkem. Domnívám se však, že to bude třeba.
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

prko ale já tam mám log na čtyřku do kopce...je to log 03,10,11ct (jako čtyřka) ....ten nové a trojka je na trojku...všechny jsou od 1500ot...logované v táhlém kopci...lépe nevím,jak bych je dělal....můžu udělat 01,03 a 11 to není problém a nebo třeba jen 11 aby tam bylo podrobněji turbo...volnoběh udělám určitě a dám ho sem...každopádně tedy myslíš zkrátit táhlo o jednu ot,jestli dobře chápu...
priwi
Přispěvovatel

Příspěvek od priwi »

Já mám na Passatu AFN podobnej problém - jak turbo dosáhne špičky, tak ho N75 omezí tak o 0,1 baru pod požadavek a pak pozvolna tlak zase stoupá a už se pak drží na požadovaný hodnotě. Regulace chodí volně, zkoušel jsem štelovat s táhlem od baňky (zlepšilo se to, ale zas turbo přefukovalo a padalo do nouzáku). No na nic jsem taky nepřišel, spíš by to chtělo přizpůsobit software v ŘJ. Na dědovo Oktávce ASV tlak pod požadavek neklesne a to jsme dávali podložky 0,1 mm.
VW Passat Variant B5, 1.9 TDi 81kW (AFN), r. v. 1999
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Promiň Oťasi. Ten poslední LOG na čtyřku jsem neotevřel. Myslel jsem, že máš všechny na trojku. Ten poslední, co je na čtyřku je již dostačující. Také ukazuje, že po omezení tlaku nad 2000 ot. trvá delší dobu než se skutečný tlak dostane na požadovaný.
Já bych zkrátil táhlo asi o jednu otáčku a myslím, že to bude již dobré. Náběh skutečného tlaku v nižších ot. se urychlí a ten propad nad 2000 ot. by měl zmizet.
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

super to jsem potřeboval slyšet...ve čtvrtek to zmáknu a hodím sem logy.díky
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Je vidět, že turbo se "nafukuje" v nižších ot. podstatně rychleji. Jakmile však překročí skutečný tlak ten požadovaný a regulace ho sníží pod požadavek, trvá strašně dlouho, než zase skutečný tlak nastoupá na požadovaný. N-75 přitom pracuje správně /u všech LOGů/. Taková díra není normální. Podle mne Ti malinko zadrhuje baňka. Zkus ji ještě promazat motorovým olejem a trochu "rozchodit". Není to však nic strašného, protože tem motor již musí chodit pěkně za plynem. Já bych ale ještě o půl až jednu otáčku to táhlo zkrátil. Pak z toho již budeš mít pořádný brus. Rychlejší akceleraci z toho pak již nedostaneš, protože vzduchu je tam podle váhy hodně a vstřikované množství paliva již ŘJ z hlediska omezení kroutícího momentu stejně více nepovolí. Musel bys snížit číslo volnoběžné dávky /zvýšit adaptační číslo xxxxx/ a tím zabezpečit bohatší směs nebo "softvérově" povolit vstřikování většího množství paliva. Proto je lepší logovat místo bloku č.10 blok č.1, kde je vidět, zda při daném množství vzduchu je již vstřikované množství paliva na "dorazu".
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

plně s tebou souhlasím...váha dává víc kvůli zaslepenému egéreku...za plynem to jde...asi to už takhle nechám...i huml mi to radí,ať už na to kašlu...báni jsem již několikrát prostříkával wd 40kou...navíc jsem měl možnost v ruce teď pomačkávat fungl novou....chodí uplně stejně,ale mám podezření,že je trošku měkčí hadička od N75 k baňce...pro jistotu jí vyměním...pak udělám zase nějaké logy...prko myslíš že to pak bude vhodně nastaveno pro lehký chip???ale nasadil jsi mi brouka do hlavy s tím zvýšením dávky....vím jak se to dělá,ale ještě jsem to u svého auta nezkoušel....mám to zkusit???
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“