HLUČNÉ rozvody DAYCO + INA na O1 ALH 66kW - VYŘEŠENO ! str.5
Moderátoři: šulda, Moderátoři
K té kvalitě výrobků.
Na služebního Peugeota Experta jsem objednal značkové ložisko SKF do předního kola. Výběr byl samozřejmě i z jiných značek jako TRW, Meyle, Fag Ruvile a Čín Maxgere, Optimal a Starline.
Vsadil jsem na známou značku ze severského státu, která má tradici ve výrobě.
Ložisko přišlo, a na něm nápis Made in Italy. No byl jsem docela naštvaný, vždyť jsem vybral to podle mě nejlepší a také to nejdražší.
No nechal jsem ho tam tedy namontovat. Ložisko má najeto zhruba 20 tis km. dva roky záruky už jsou pryč a ložisko se už začíná ozývat.
To je co ?
Teď mi ale poraďte prosím.
Mám doma octavii 1,9 tdi 66 kw. typ motoru ALH. Na autě je najeto asi tak 125 tis. km.
Rozvody jsou ještě originál na 150 tis. km. z fabriky i když jim je už 9 let. Myslel jsem že je nechám vyměnit, ale má to vůbec cenu ? Ročně se autem najede tak 7 tis. km.
Nestačil by vyměnit jen řemen a nechat tam do 150 tis ty kladky a pumpu?
Nejde mi o peníze ale o kvalitu dílu.
Co myslíte ?
Na služebního Peugeota Experta jsem objednal značkové ložisko SKF do předního kola. Výběr byl samozřejmě i z jiných značek jako TRW, Meyle, Fag Ruvile a Čín Maxgere, Optimal a Starline.
Vsadil jsem na známou značku ze severského státu, která má tradici ve výrobě.
Ložisko přišlo, a na něm nápis Made in Italy. No byl jsem docela naštvaný, vždyť jsem vybral to podle mě nejlepší a také to nejdražší.
No nechal jsem ho tam tedy namontovat. Ložisko má najeto zhruba 20 tis km. dva roky záruky už jsou pryč a ložisko se už začíná ozývat.
To je co ?
Teď mi ale poraďte prosím.
Mám doma octavii 1,9 tdi 66 kw. typ motoru ALH. Na autě je najeto asi tak 125 tis. km.
Rozvody jsou ještě originál na 150 tis. km. z fabriky i když jim je už 9 let. Myslel jsem že je nechám vyměnit, ale má to vůbec cenu ? Ročně se autem najede tak 7 tis. km.
Nestačil by vyměnit jen řemen a nechat tam do 150 tis ty kladky a pumpu?
Nejde mi o peníze ale o kvalitu dílu.
Co myslíte ?
Řemen bych dal nový (např. Contitech, Gates) a kladky podle stavu.Když s nimi zatočíš, uvidíš, zda "šustí" nebo se točí "ztuha" jako nové.
Jinak si myslím,že kvalita současných značkových dílů poklesla hodně dolů buďto tím,že přesouvají výrobu do Číny,na Ukrajinu apod.,kde je levná pracovní síla,nebo jste natrefili rovnou na čínskou kopii.
Jinak si myslím,že kvalita současných značkových dílů poklesla hodně dolů buďto tím,že přesouvají výrobu do Číny,na Ukrajinu apod.,kde je levná pracovní síla,nebo jste natrefili rovnou na čínskou kopii.
Asi mě ukamenujete, ale já se toho Grafu tak trochu bojím. Je to Italský výrobek a to se mi moc nelíbí. Magneti Mareli v příspěvku výše tuším že vyrábějí také Italové.
Mám kamaráda co mu pumpa Graf začala po 20 tis. km kapat.
Co se týče pumpy raději bych značku HEPU, ta by snad měla být německá. Co na to říkáte ?
Ve VW nebo Škodovce se za zhruba 1200 kč. koupí repasované škodovácké čerpadlo. O jeho kvalitě ale nic nevím.
Jinak s tím řemenem bych to viděl ve značkách stejně .
Jak to prosím vidíte vy ostatní ?
Děkuji
Mám kamaráda co mu pumpa Graf začala po 20 tis. km kapat.
Co se týče pumpy raději bych značku HEPU, ta by snad měla být německá. Co na to říkáte ?
Ve VW nebo Škodovce se za zhruba 1200 kč. koupí repasované škodovácké čerpadlo. O jeho kvalitě ale nic nevím.
Jinak s tím řemenem bych to viděl ve značkách stejně .
Jak to prosím vidíte vy ostatní ?
Děkuji
Z Hanza autodily jsem už taky bral a nebyl problém!
Teď jsem se díval, že tam má pumpu GRAF s kovovou vrtulí za 795,- a uvádí výrobce Německo.
SKF taky může být "Made in Italy" nebo "Made in Sweden".
http://www.hanza-autodily.cz/vodni-cerp ... a/d-70329/
Jinak mám v O1 Italské trysky Fratelli Bosio tuším 50tis.km a žádný problém!
Teď jsem se díval, že tam má pumpu GRAF s kovovou vrtulí za 795,- a uvádí výrobce Německo.
SKF taky může být "Made in Italy" nebo "Made in Sweden".
http://www.hanza-autodily.cz/vodni-cerp ... a/d-70329/
Jinak mám v O1 Italské trysky Fratelli Bosio tuším 50tis.km a žádný problém!
Naposledy upravil(a) HarlyFXRS dne 21 dub 2014, 07:03, celkem upraveno 3 x.
Na autodíly Hanza jsem také už koukal. Rozhodně netvrdím že prodává nějaké kšunty. To bych si nedovolil.
Tu pumpu Graf jsem viděl tady u nás v obchodě o hodně dražší než jí prodává pan Hanza a na krabici, tuším že byla modrá nebo kombinace modré s jinou barvou bylo opravdu Made in Italy. Já měl vždycky na tyhle italské věci smůlu.
Počínaje pračkou, lednicí, autem a teď i tím ložiskem. Proto Itala už nechci.
Samozřejmě ale netvrdím že vše italské je špatné, to rozhodně, ne.
Značku kterou tady píšeš RICAMBI ORIGINALI třeba vůbec neznám a může to být klidně i špička v daném odvětví.
Řemen Dayco není také Itálie ?
Tu pumpu Graf jsem viděl tady u nás v obchodě o hodně dražší než jí prodává pan Hanza a na krabici, tuším že byla modrá nebo kombinace modré s jinou barvou bylo opravdu Made in Italy. Já měl vždycky na tyhle italské věci smůlu.
Počínaje pračkou, lednicí, autem a teď i tím ložiskem. Proto Itala už nechci.
Samozřejmě ale netvrdím že vše italské je špatné, to rozhodně, ne.
Značku kterou tady píšeš RICAMBI ORIGINALI třeba vůbec neznám a může to být klidně i špička v daném odvětví.
Řemen Dayco není také Itálie ?
Jedna značka může mít více výrobních závodů v různých zemích.Od toho se pak odvíjí i kvalita a cena.Není přece problém než něco koupíš,informovat se,co je vyraženo na dílu,nebo co je uveden za výrobce na krabici a jako poznámku do objednávky přidat,že zboží kupuješ pouze pokud se jedná o díl "Made in Germany".
A ještě je ideální brát z ověřených e-shopů.
A ještě je ideální brát z ověřených e-shopů.