hadičky - obtokové turbo

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
hiero
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od hiero »

ja som myslel priamo nato ze elektricky je v poriadku to ze tam je regulacna odchylka moze byt sposobene roznymi vecami ako jeho mech. poskodenim to ze by pri akcnych clenoch netukal zlym zapojenim hadiciek lebo ani to nevie ci je v poriadku dalej poskodenou bankou nejakou mechanickou chybou klapky atd co by sa zistilo logovanim....
Tdi
jurosdi
Aktivista

Příspěvek od jurosdi »

LOG je alfa-omega pri riešení takýchto problémov. Ale kto ho spraví???
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

hiero píše:ja nechapem co vobec zistujes tieto veci. keby nebol elektricky v poriadku tak tato chyba bude v riadiacej jednotke ulozena. podla vypisu co si dal tak tam chyba n75 nebola. mal si tam kamosa s diagnostikou len je uplny amater a nevie snou robit ani zakladne veci. vprvom rade ste mali vymazat pamat zavad nakolko chyby co si tam mal mohli byt z minulosti staci trebars zapnut zapalovanie bez zapojenej vahy a chyba je v jednotke zapisana. za druhe ked sa po vymazani chyb tieto znovu neukazu mali ste urobit test akcnych clenov s ktorym zistis ze n 75 je funkcny a tuka aj ked este to nedokazuje ze je na 100 precent funkcny a po tretie ste mali urobit log kanalov 3,10,11 pocas jazdy a to na trojke alebo stvorke ad 1500 do 4000 otacok s plynom na podlahe kde by sa zistilo ci je v poriadku ako vaha vzduchu tak aj regulacia turba.....takze si najprv skontroluj ci mas spravne zapojene hadicky podla posledneho obrazku potom si zavolaj kamosa s diagnostikou a ked bude ochotny tak mu vysvetlime ak urobit test akcnych clenov a aj logovat za jazdy a potom budes vediet na com si....
hiero díky ..já ale přece zjistuju veci kolem toho ventilu N75...vím že vy všichni co mi tu píšete tak víte o hodně víc jak já...a proto Vám děkuji že semnou máte trpělivost...

A nemuze mi nekdo z vas udelat video jak jede v aute měří ty kanaly a akcni cleny na VAGU? (to bych chtěl asi moc že?podle mého výpisu zavad ma jakou verzi?ma nekdo stejnou ?podobnou? Ano byl to amater ..i ja sam ktery tomu vubec nerozumi jsem mu alespon nasel grafy jízdy ale neumeli jsme to nahrat ..Co si mě na tom grafu dělalo ohromný kopce:-(Ale co to bylo fakt nevim) Zavady jsme odstranili ale pak uz tak moc spechal ze jsme je nezkusili znovu nacist
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Řešil jsem AGR, kde obtoková klapka byla zaseklá v poloze 1/2 otevřeno a pak chodila až na max, ale vrátila se zase do polohy 1/2 otevřeno, zavřít se potvora nechtěla, na tom autě bylo teda více závad, třeba snímač teploty paliva ukazoval -29st. apod.
Chtělo by to komplet projít od a-z tu regulaci, pokud N75 je nový.
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

Tomas.cz píše:Řešil jsem AGR, kde obtoková klapka byla zaseklá v poloze 1/2 otevřeno a pak chodila až na max, ale vrátila se zase do polohy 1/2 otevřeno, zavřít se potvora nechtěla, na tom autě bylo teda více závad, třeba snímač teploty paliva ukazoval -29st. apod.
Chtělo by to komplet projít od a-z tu regulaci, pokud N75 je nový.
Co u tebe znamena od A do Z?Jak jste to vratili aby se to vracelo do nuly? rad to podstoupim Ventil novy neni
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ta N75 není nová??? Myslel jsem podle příspěvků že ano.
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

Tomas.cz píše:Ta N75 není nová??? Myslel jsem podle příspěvků že ano.
nee bude v tomto týdnu zkoušena ..tak se prosím poděl o to jak jste dostaly tu regulaci do nuly prosim..muselo turbo ven?ja ho nechci davat ven:-)...mohl to delat ten ventil?ze se to nevracelo do nuly?
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Aha, tak dej nový N75, nové regulační hadičky a projeď to, pokud to bude zlobit nadále napiš a budeme to řešit.
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

hiero píše:ja som myslel priamo nato ze elektricky je v poriadku to ze tam je regulacna odchylka moze byt sposobene roznymi vecami ako jeho mech. poskodenim to ze by pri akcnych clenoch netukal zlym zapojenim hadiciek lebo ani to nevie ci je v poriadku dalej poskodenou bankou nejakou mechanickou chybou klapky atd co by sa zistilo logovanim....
hadičky jsou zapojené dobře...ted uz ANO ty na turbu byly obracene!...od te doby to lepe tahne od spodu ..jak se ale dostanu k 3000 otáček tak -nouzák

Akcni cleny jsme nedelali proto se snazim zjistit jestli se da odzkouset jinak ..profukovanim a merenim ..Ale kdyz poradne nevim jak to zmerit tak to je pak tezke semnou to ja vim:-(
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

Tomas.cz píše:Aha, tak dej nový N75, nové regulační hadičky a projeď to, pokud to bude zlobit nadále napiš a budeme to řešit.
nový nemám musim dat z jineho auta ..hadicky mam nove...ale nevime zdali bude dobry i u nej...diagnostiku nema:-(
jurosdi
Aktivista

Příspěvek od jurosdi »

Tak dajte tvoj ventil do jeho auta. Ak nebude pocitovat rozdiel,tak máš ventil OK.
hiero
Přispěvovatel

Příspěvek od hiero »

Bez diagnostiky sa dalej nepohnes...dopln si bydlisko a mozno je niekto na blizku zcdiagnostikov a vie aj snou robit a pomoze ti....
Tdi
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

Hezky večer přátelé..... tak jsem tu s novým poznáním ...vlastně jen 2 věci ...měřil jsem proud k ventilu N75 jde tam 12,08 V....na žlutočerném kablíku!

Profukoval jsem vyndaný ventil N75 (pusou...na obrázku od Stres3D je vidět jakým směrm by se měl pohybovat proud vzduchu.....na strance 6 myslím...
Tak jsem fouknul do vrchního vývodu (přívod k bance turba...vzduch se tlačil přesně jak je nakresleno červeně(šlo to krásně profouknout)....Pak jsem fouknul do bočního(samotného vývodu) ...vzduch šel tězce profouknout a tlačil se jak vrchním tak bočním ven(podle zeleného znázornění by měl jít ven jen tím horním ven!!!

Ted ale nevím zda-li zkouškou (pusou) se to takto zkouší nebo by tam měl přijít větší tlak...Byla dlouhá robota tak jsem víc nestihl
Děkuji všem za odpovědi ;)
hiero
Přispěvovatel

Příspěvek od hiero »

podla toho co pises si to poplietol nie? 1 vyvod je tlak z turba 2 vyvod co ide nabok ide na banku turba a trojka je atmosfera cize do sania....predpokladam ze ked tam nie je napatie tak by si mal prefuknut vyvod 2 a 3 cize 1 je blokovany a ked je napatie tak prefuknut 1 a 2 a 3 je blokovany.....
Tdi
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

hiero píše:podla toho co pises si to poplietol nie? 1 vyvod je tlak z turba 2 vyvod co ide nabok ide na banku turba a trojka je atmosfera cize do sania....predpokladam ze ked tam nie je napatie tak by si mal prefuknut vyvod 2 a 3 cize 1 je blokovany a ked je napatie tak prefuknut 1 a 2 a 3 je blokovany.....
podle obrazku zapojení na první strance jsem to napsal dobre...tak jak to vidis na tom obrazku tak presne takto to mám na autě ...takže horní jde do banky tak jak pisu ne? :o
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“