Nemel jsem potrebu, ale co to meni na faktu, ze bratr potrebuje dojezd 600 km v uvedenem rezimu, coz zadny me znamy osobni elektromobil nezvladne. I kdyby to bylo "jenom" pul hodiny aby mu to stacilo, je to zdrzeni v radech desitek procent a nic to na celem problemu nemeni.Andre píše:Kolikrát jsi prosím tě nabíjel elektromobil?Forest píše: No, mozna by ses na to mel kouknout z pohledu uzivatele
Pohadek? Je krasne, kdyz me tituluje pohadkarem usvedceny lhar. Neco ve smyslu "Zlodej krici: Chytte zlodeje!". Mimochodem, nikde jsem nepsal, ze vali pres 180km/h.Andre píše:Nech už těch pohádekForest píše: Stale to vidim na pripadu meho bratraa jeď se někdy do toho Německa podívat, přes den jsou tam úplně stejně ucpané dálnice kamionama jako u nás. Naposledy jsem jel přec celé Německo až do Holandska loni v listopadu a těch úseků kde by se dalo reálně valit přes den 180km/h je tak do 5% a pokud nejsi sebevrah tak tě to stejně za chvíli přestane bavit, protože ti řidiči kamionů při předjíždění nějaké omezení moc neřeší, a je to hlavně specialita Poláků, pak se stejně ploužíš 10km 83km/h za předjíždějícím kamionem. Navíc se tam taky hodně opravuje, což jsou další zúžení, omezení, kolony.
A jsem zvědav jak budeš řešit výměnný způsob baterií až bude každoročně 1. srpna stěhování národů na jih k moři nebo v zimě do AlpBudeš tam ty baterie ze zbytku Evropy posílat teleportem?
Mimochodem, uvedomujes si, ze mi svou reakci naopak nahravas? Ze v moment, kdy nemuze jet vysokou rychlosti tak o to mene ma casu na to, aby nekde dobijel? Pripadas mi stale stejne hloupy jako kdyz jsem te poznal osobne ... a to jsem nazor na tebe mel uz tendence menit.
Premyslim, kdyz je to stehovani narodu tak bezne pumpy maji krizi? Taky to zvladaji, ne? Ono bude v systemu vice nahradnich baterii nezli jindy? Ja se domnivam, ze ne. Navic, v dnesni dobe "chytrych mobilnich telefonu s pripojenim na internet" bude zajiste technicky mozne nejenze sledovat online stav nahradnich baterii k dispozici ale bude zajiste i technicky mozne si tyto v ramci planovani cesty objednat (chapej zarezervovat). Jasne, je to nestastne reseni (stejne jako elektromobily v aktualni situaci) ale alespon nejake - snazim se najit efektivni reseni. A kdyz uz jsme u toho, proc zminujes teleport? Ony tam snad budou chybet? Ja predpokladam, ze nikdy to nebude tak, ze jedno auto poveze dve sady - vzdy to bude tak, ze prazdna zustane na "pumpe" a plna bude odjizdet ve voze, takze na miste urceni se ocitne opet jenom jedna sada akumulatoru, ne?
To, co tak nestastne zminujes by spis sedelo na soucasny system PHM, kdy je potreba se "predzasobit" na miste na odber (bez vratky).
Mimochodem, v ramci toho "stehovani narodu" to jako posilni pocet stojanu? Uplne stejny problem

WOBe, obavam se, ze si nebudu moci dovolit ten prepych na tebe plytvat casem protoze (jak jsem ti jiz v tomto tematu psal), zakladnim ocekavanim v ramci diskuze je, ze diskutuji poslouchaji (v tomto pripade peclive ctou), pamatuji si a premysleji.WOB píše:Foreste, pokud tvůj kamarád jezdí každej den 600km a spěchá pro děti, tak by možná bylo na čase začít uvažovat o bydlení, protože zachvilku za volantem usne a veme to pod kamion i s dětma. A nebo si to celé vymýšlíš aby jsi měl oporu proti Tesle. Ale až ti Tesla na jedno dobití najede 1200kmh tak budeš v perdeli i se svejma arguemntama.
Komplet solární pohon je blbost, ale jako další zdroj, který přidá el.energii "zadarmo" je to fajn i na těch pár kilometrů.
Jak jsem jiz opakovane psal, jedna se o meho bratra (nikoliv kamarada) a na tvoji vytku zminujici prestehovani jsem ti psal, ze jezdi v nedeli do Nemecka a v patek zpet do CR. V predchozim prispevku jsem to jeste doplnil tim, ze se jedna o nedelni vecer a patecni rano (pro tebe specialne: aby odpoledne vyzvedl deti v Hradci Kralove do nedalekych Trebechovic coz neni po dalnici).
Nemam duvod si vymyslet, touto diskuzi se nerealizuji, nemam z toho jakykoli zisk ani vyhody. Je to plenum, forum, kde se vzajemne obohacujeme (tedy meli bychom), sdilime informace a lzi ci vymysly by mely kontraproduktivni efekt, coz je nezadouci pro vsechny zucastnene strany.
Az Tesla dojede 1200 km tak si ji bratr koupi. Jak uz jsem psal davno: on na takove reseni ceka protoze si je vedom, ze nebude trvat dlouho nezli mu vjezd se spalovakem zakazi. I ja jsem zde zminoval, ze v moment, kdy bude dostatecny dojezd nebo rychle dobiti, nevidim duvod zustavat u vozu se spalovacim motorem. Cti poradne ty ignorante! Ja nejsem proti, jen cekam na reseni s dostatecnym substitucnim efektem - rozumis?!
WOBe, jestli nejsi schopen nebo ochoten cist, pamatovat si, premyslet nad prectenym tak nereaguj prosim - plytvas svym ale predevsim mym casem (a casem jinych diskutujicich ci ctenaru).