První nalití

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
poker11
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od poker11 »

slovacek.milos píše:když dáš i půl mililitru na litr je to cítit z výfuku tak to asi taky fachčí uvidíš sám miloš
Mildo dík koupím,zkusím a uvidím jezdím na normál naftu. ;)
Speeder
Přispěvovatel

Příspěvek od Speeder »

Tak subjektivní pocit po prvním dni je tišší motor a asi o 0,1s rychlejší start motoru. Na výkonu nic nepozoruju. Spotřebu co tam píšou 5% to nejde poznat. Já mám spotřebu podle toho jak jedu. Ale snad to má blahodárný účinky co nejsou vidět nebo se to časem projeví víc.
Fabia Combi 1,9 TDi PD 74kW [ATD]
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

Tak sem nad tim premyslel a polozil si filozofickou otazku..Muze Mero (napr.od unicornu bo jinde ho nesezenu) nejakym zpusobem ovlivnit gumove ci jine soucasti cerpadla? Podle mechaniku u Boshe ano,ale co vy na to rikate?
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

deflector píše:Tak sem nad tim premyslel a polozil si filozofickou otazku..Muze Mero (napr.od unicornu bo jinde ho nesezenu) nejakym zpusobem ovlivnit gumove ci jine soucasti cerpadla? Podle mechaniku u Boshe ano,ale co vy na to rikate?
toš ba ;) miloš
slovacek.milos
Aktivista

pokud chceš posuzovat jízdu na olej z filozofického hlediska tak dojedeš přesně do prdele :-D :-D miloš
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

Miloš:
zrovna od tebe bych takove kecy necekal...zvlaste jako od odbornika na Mero :-D
slovacek.milos
Aktivista

deflector píše:Miloš:
no já jen že kdybys to rozebral jako filozof tak nikam nedojedeš a od roku 2OOO má být provedení gumového těsnění odolné proti metylesteru ;) miloš
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Doporučuju každýmu ať si rozebere nějaký starý vstřikovací čerpadlo a ať se podívá co v něm najde gumovýho. Vždyť je tam jeden ó kroužek pod rozdělovací hlavou a jeden okolo osičky u páky. A ještě jedno gufero okolo hřídele. Proto furt nechápu jak se každej strachuje že mu olej sežere snad celý čerpadlo. Mě sežral olej jen těsnící gumu na nárazníku pod nádrží :)
Speeder
Přispěvovatel

Příspěvek od Speeder »

Mě taky za mojí éru s 309 štvalo jen to, když jsem si potřísnil blatník pod hrdlem. Špatně se to smejvalo.
malcum
Sběrač informací

Příspěvek od malcum »

Speeder píše:Mě taky za mojí éru s 309 štvalo jen to, když jsem si potřísnil blatník pod hrdlem. Špatně se to smejvalo.
jjjjj, to me vzdycky taky neuveritelne nasere.. 8)
slovacek.milos
Aktivista

já to mámpodvíčkem posraný věčně protože tankuji po hrdlo, s úspěchem umyju ředidlem miloš
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Speeder píše:Mě taky za mojí éru s 309 štvalo jen to, když jsem si potřísnil blatník pod hrdlem. Špatně se to smejvalo.
Joo u 309, to jsem měl nafouknutou i gumu u okna na pravý straně, sem tam při nalejvání mi šplouchlo i na okno.
pepe276
Aktivista

Příspěvek od pepe276 »

oldaf píše:Doporučuju každýmu ať si rozebere nějaký starý vstřikovací čerpadlo a ať se podívá co v něm najde gumovýho. Vždyť je tam jeden ó kroužek pod rozdělovací hlavou a jeden okolo osičky u páky. A ještě jedno gufero okolo hřídele. Proto furt nechápu jak se každej strachuje že mu olej sežere snad celý čerpadlo. Mě sežral olej jen těsnící gumu na nárazníku pod nádrží :)
Jen pro doplnění...těch O kroužků je tam o trochu víc, ještě dole na čerpadle z obou stran pod těmi malými víčky co jsou každé na 2 šroubech - tam to dost často teklo a některá čerpadla to mívají i na takovém bázmeku naproti vstupu nafty do čerpadla, nahoře je šroub s kulatou hlavou a 2 ploškami na klíč. Možná ještě v hlavě čerpadla, ale tu jsem nerozebíral. No a nakonec to těsnění pod hliníkovým vrškem čerpadla v drážce. Zajímalo by mě, jestli se dá sehnat samotné, případně kde a kolik to stojí?
No ale jinak to rozebírání není žádný horor, jen je potřeba bejt opatrnej při skládání a dát tam zpátky všechno tak jak poatří a nic neulomit...pro zručnějšího člověka kein problem... :D
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

slovacek.milos píše:
deflector píše:Miloš:
no já jen že kdybys to rozebral jako filozof tak nikam nedojedeš a od roku 2OOO má být provedení gumového těsnění odolné proti metylesteru ;) miloš
jj to vim..ale ja mam presne rok 2000 a navic me komplet predelavali vsechny gumicky v cerpadle..tak snad by to melo byt ok..
Speeder
Přispěvovatel

Příspěvek od Speeder »

slovacek.milos píše:já to mámpodvíčkem posraný věčně protože tankuji po hrdlo, s úspěchem umyju ředidlem miloš
Tak to je celkem logický, když se ředí olej ředidlem, že tim pude i smejt. Na tom se to dá dobře testovat ty rozpouštěcí schopnosti :D
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“