Motor BXE KO! Zlomená ojnice!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
to Fenix9555
o čo sa jedná čo potrebuješ táto téma je už tak veľká obsahovo že som zabudol a nechce sa mi to hľadať.
Chccel som vedieť ci sa tieto salky alebo skrutky znicili aspon na jednom Passate B6, nemam ani najmensiu chut to menit ... motor ide super ani kvapka z neho nevytecie nic ... nemam rad take zasahy ak nie su potrebne, ak by som mal Oll nerozmyslam ale ci sa tyka toho aj ttoo auto netusim:X
o čo sa jedná čo potrebuješ táto téma je už tak veľká obsahovo že som zabudol a nechce sa mi to hľadať.
Chccel som vedieť ci sa tieto salky alebo skrutky znicili aspon na jednom Passate B6, nemam ani najmensiu chut to menit ... motor ide super ani kvapka z neho nevytecie nic ... nemam rad take zasahy ak nie su potrebne, ak by som mal Oll nerozmyslam ale ci sa tyka toho aj ttoo auto netusim:X
VW Passat B6 77kw BXE 2007
Renault Megane 1.6 16V 1999 a k tomu ešte aj žltá !
zolli007: síce ani ja nemám informácie o tom že by sa to na nejakom pasate doje*alo ale skontrolovať šály nieje nič náročné za 2 hodinky nieje čo robiť, zhoď vaňu odkrúť šály skontroluj založ každú jednu na to isté miesto a dávaj pozor aj na to ako je otočená, dotiahni momentom a máš kľud nemusíš sa báť. že ta niekde nechá. 

ty passati jsou totiž hlavně v 2,0 a v 1,9 jich moc nejezdí, proto se to o tom třeba ani tolik nemluví. Každopádně touran a golf lítají taky, takže určitě aspoň kontrola.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
hmm asi sa na to pozriem v lete ... momentalne ma 135 000 realnych tak snad sa to nestane .. aj ked som pocul uz aj pri 130 000. Uz ked bude rozobraty samozrejme vymenim ... nevidim dovod to tam nechavat ... to uz potom bude fuk ...
Litaji vsechny, neni rozdil VW, Audi, Sade ... BXE je BXE, neni rozdilu ... kdyz to sundas, rovnou to vymen, srouby musis stejne (800Kc), saly doporucuji taky (3000Kc). Olej samozrejmost, takze filtry klasika rocni vymena... Takze vsehovsudy jsi na 6000Kc 
Koukni na me saly po poctivych 133tkm ...
Dan

Koukni na me saly po poctivych 133tkm ...
Dan
Chlapi posledna vec, olejova vana ma tesnenie ake? Guma, silikon, klingerit? ... cakam skor nejaku gumu ... a tym padom sa chcem opytat ci treba novu ci nie je stvrdnuta po niekolkych rokoch aby mi to potom netieklo ... nech viem co vsetko mi treba kupit aby som ptom nestal dakujem. 

Neviem ako u teba ale nikdy som nevidel biely silikon na motore neviem si ani predstaviť ako by ho zapieklo.Biimbo píše:bílej nebo černej silikon na motory.
To biele čo ty myslíš nieje silikón ale má to také vlastnosti (tesniaca hmota od VW dosť drahá) , musel som ťa opraviť lebo neznalý by si to prečítal a kúpil by bieli silikón za 4 eura v drogerií.
Dáva sa buď čierny alebo klasika červený nad 350 stupňov.
zolli007: daj tam tesnenie a máš pokoj
Edit: upravil som to pre tých menej inteligentných doplnil som v texte v zátvorke.

Naposledy upravil(a) Fenix9555 dne 16 kvě 2014, 13:09, celkem upraveno 4 x.
Zdravím všechny. Narazil jsem na toto téma a dost mě zamrazilo. Mám O2 r.v. 07 s motorem BXE. Momentálně mám najeto 149 000Km (skutečných) a zvažuji jestli poslat koktu do světa nebo jezdit dál. Krom občasných věcí co se údržby týče OK. Nejsem úplně znalec motorů a tak se chci zeptat.. je opravdu vysoká pravděpodobnost výskytu této závady? Pokud ano, jak tomu lze předejít a za kolik. Pokud bych to dal známému do servisu, asi mu budu muset říct, co je potřeba udělat a co zkontrolovat, protože nevím, jestli o tomto problému ví... Mohl by mi prosím někdo polopatě napsat co vyměnit/zkontrolovat a nějaký odhad cenový? Ještě jednou moc díky...
Právě.. je tady o tom 62 stránek... že je to celkem aktuální problém je asi jasné.. ten topic jsem četl, ale jelikož nejsem žádný profík na motory za což se omlouvám zdejším guru, poprosil sem, jestli je někdo ochotný velice krátce a stručně napsat na co mám upozornit mechanika aby se mrknul a co se musí udělat aby tomuto pokud možno předešlo...