jaký pohon 4x4?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
jaký pohon 4x4?
Mám takoví malý dilema,chci si koupit auto s pohonem 4x4,ale nějak se nemůžu rozhodnou jakej systém zvolit,časem si chci koupit nějaký quattro Smile ale na přechodný období něž budou penízky,bych si chtěl koupit něco levnějšího a nějak se nemůžu rozhodnout jestli koupit pašíka 4motion(quattro) nebo nějakou koktu,golfa s haldexem,co by jste volili vy?hlavně mě zajímaj zkušenosti s haldexem,je to poznat i na suchu aq celkově jak se to chová?4x4 maj vzadu víceprvkoví závěs,jak quattro tak haldex...s quattrem mám zkušenost,ale s haldexem ani ťuk Oči sem tam
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
- Dr.Diesel
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano. Neni to jenom viskozni spojka, ktera by se sepnula az pri prokluzu prednich kol (jestli nekecam), ale je to plny elektroniky (coz sem poznal, kdyz se mi ta jednotka vysrala. Celej ja nováha píše:a jeto znát i na suchu?mvolesko píše:ja sem stim moc spokojenej, zvesti a povery ze je haldex na ho..o se nepotvrdili funguje to vyborne

Golf IV ARL TDI 110kW 4motion (R.I.P.)
Ale to já vim co je haldex,mě zajímají zkušenosti uživatelů,pač někdo na něj nadává někdo ho milujeDr.Diesel píše:Ano. Neni to jenom viskozni spojka, ktera by se sepnula az pri prokluzu prednich kol (jestli nekecam), ale je to plny elektroniky (coz sem poznal, kdyz se mi ta jednotka vysrala. Celej ja nováha píše:a jeto znát i na suchu?mvolesko píše:ja sem stim moc spokojenej, zvesti a povery ze je haldex na ho..o se nepotvrdili funguje to vyborne) a hlavne i jina cela zadni naprava (viceprvek). Kdyz mi to nejakou dobu neslo, shledal sem, ze uz ten muj vykon je na predku na prd, protoze predni kola to proste v zatackach nepobraly, 4motion je jiny auto
![]()
![]()

ja to teda miluju, jediny kdy je to uplne na ho..o je na suchy dalnici, jinak je to znat furt, sucho , dest, snih, sterk atd. taky zalezi na vykonu samozdrejme, tam kde mi passat predokolka chytal na vode aquplaning s dobrejma gumama tohle jen trosicku skubne po pridani a zrychluje vesele dal i na slupkach gumach
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp

co mi říkal kámoš, který Haldexa taky má, tak to je v pohodě...ale nesmí být hluboký sníh a nej funguje v kombinaci s ESP, i když na 4x4 od Subaru atd. se nechytá...obecně je tento sytém OK a lepší než mít jen předokolku...
Fabia RS - 274PS, 578N.m. - DIESELPOWER - EX
BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300

BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300

samozřejmě sem nemyslel passata předokolku,ale 4motiona,tj. quattromvolesko píše:ja to teda miluju, jediny kdy je to uplne na ho..o je na suchy dalnici, jinak je to znat furt, sucho , dest, snih, sterk atd. taky zalezi na vykonu samozdrejme, tam kde mi passat predokolka chytal na vode aquplaning s dobrejma gumama tohle jen trosicku skubne po pridani a zrychluje vesele dal i na slupkach gumach

- Dr.Diesel
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Passat je hmotnostne nekde jinde nez Golf. Na svezeni osobne myslim lepsi Haldex vzhledem k hmotnosti srovnavanych autváha píše:samozřejmě sem nemyslel passata předokolku,ale 4motiona,tj. quattromvolesko píše:ja to teda miluju, jediny kdy je to uplne na ho..o je na suchy dalnici, jinak je to znat furt, sucho , dest, snih, sterk atd. taky zalezi na vykonu samozdrejme, tam kde mi passat predokolka chytal na vode aquplaning s dobrejma gumama tohle jen trosicku skubne po pridani a zrychluje vesele dal i na slupkach gumach

Proč myslíš že haldex?Tak na svezení určitě,ale zas to auto nebudu mít na závodění,ale na ježdění do práce a na služebky,což passat mě nabídne lepší svezeni než golf v mém úhlu pohledu...čtyřkolku chci hlavně na zimu,pač tady u nás bývá dost sněhu a jet do práce místo půl hodiny hodinu a víc mě nebaví a občas na zablbnutí...Když haldex tak bych to viděl na koktu,tam mě láká ta přední náprava která se dá levně opravitDr.Diesel píše:Passat je hmotnostne nekde jinde nez Golf. Na svezeni osobne myslim lepsi Haldex vzhledem k hmotnosti srovnavanych autváha píše:samozřejmě sem nemyslel passata předokolku,ale 4motiona,tj. quattromvolesko píše:ja to teda miluju, jediny kdy je to uplne na ho..o je na suchy dalnici, jinak je to znat furt, sucho , dest, snih, sterk atd. taky zalezi na vykonu samozdrejme, tam kde mi passat predokolka chytal na vode aquplaning s dobrejma gumama tohle jen trosicku skubne po pridani a zrychluje vesele dal i na slupkach gumachFotrik ma sice Passata ve 4motionu, ale Tiptronic, takze tam to ani moc na sportovni jezdeni zkouset nemuzu, golf v manualu je lepsi zbran - muj nazor.

- Dr.Diesel
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to resis na zimu, tak je to IMHO celkem jedno, pojede v pohode obojiváha píše:Proč myslíš že haldex?Tak na svezení určitě,ale zas to auto nebudu mít na závodění,ale na ježdění do práce a na služebky,což passat mě nabídne lepší svezeni než golf v mém úhlu pohledu...čtyřkolku chci hlavně na zimu,pač tady u nás bývá dost sněhu a jet do práce místo půl hodiny hodinu a víc mě nebaví a občas na zablbnutí...Když haldex tak bych to viděl na koktu,tam mě láká ta přední náprava která se dá levně opravitDr.Diesel píše:Passat je hmotnostne nekde jinde nez Golf. Na svezeni osobne myslim lepsi Haldex vzhledem k hmotnosti srovnavanych autváha píše: samozřejmě sem nemyslel passata předokolku,ale 4motiona,tj. quattroFotrik ma sice Passata ve 4motionu, ale Tiptronic, takze tam to ani moc na sportovni jezdeni zkouset nemuzu, golf v manualu je lepsi zbran - muj nazor.

BTW Rozdil mezi predni napravou kokty a Golfa?
- Dr.Diesel
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Chlape zlepsi továha píše:podle mích informací žádný:-)ale jde o to že ta oktávka se dá lépe sehnat než golf,navíc golfik mě příjde ve vnitř takoví starší,o kombíku golfu IV radši nemluvimDr.Diesel píše:BTW Rozdil mezi predni napravou kokty a Golfa?

Jinak sehnat se da podle me dobre oboji, pokud mluvime o kombajnech, tam bych asi volil tu koktu nebo passose.