Startér

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
lukee
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Startér

Příspěvek od lukee »

Zdravím všechny, chci se zeptat, jak se projevují opotřebené uhlíky ve startéru? Díky
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9JTDm 16V
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

starter nema silu, tezko otaci motorem, ve finale uz jen cvaka, jako kdyz mas vybitou baterku.
lukee
Přispěvovatel

Příspěvek od lukee »

Tak to bude asi můj prolém :-( Když je motor studený po ránu, startér se otáčí pomaleji ale motor chytne. Ale jakmile někde dojedu, na 10 minut zastavím a chci nastartovat, ten startér tím motorem skoro vůbec netočí, jde slyšet že se otáčí jen velmi pomalu a samozřejmě motor nechytí. Jak se vyměňují ty uhlíky, může mi to někdo popsat? Díky
lukee
Přispěvovatel

Příspěvek od lukee »

Tak jsem to zkoušel rozebrat, ale nemůžu oddělit zadní část od hlavního těla startéru, protože tam jsou nějaké dva docela tlusté dráty které vedou ze zadní části startéru do prostřední. Jinak přední díl, s převody, jsem v pohodě oddělal. Může někdo poradit jak oddělit tu zadní část od těla startéru? Díky
raara
Přispěvovatel

Příspěvek od raara »

Taky jsem měl takový problém,ráno jsem nastartoval,ale jak jsem zastavil,vypnul motor,tak ani ťuk,jen cvakal,nechal jsem auto stát a za hodinu jsem normálně nastartoval,co já se s tím nazlobil a dělala to špatná kostra,zkontroluj,jestli je motor spojený s karoserií a vyčisti ukostření na karoserii od baterky i od motoru
lukee
Přispěvovatel

Příspěvek od lukee »

raara píše:Taky jsem měl takový problém,ráno jsem nastartoval,ale jak jsem zastavil,vypnul motor,tak ani ťuk,jen cvakal,nechal jsem auto stát a za hodinu jsem normálně nastartoval,co já se s tím nazlobil a dělala to špatná kostra,zkontroluj,jestli je motor spojený s karoserií a vyčisti ukostření na karoserii od baterky i od motoru
Tak bylo to roztřepené lanko co vede proud k uhlíkům, pár vláken lanka probíjelo na kostru a kotvou šel malý proud, který s teplým motorem neotočil. Dal jsem startér do odborného servisu, vyměnili kluzné ložiska+uhlíky, vše zaizolovali a startér točí jak za mlada :-)
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

tak to máš super že máš po problému, jinak statorový vývod je častým problémem...
TDi
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“