Obsah fóra Dieselpower forum
Obsah fóra Dieselpower forum Přihlášení Registrace FAQ Seznam uživatelů Hledat

Obsah fóra Dieselpower forum » Autodiagnostika/Software/Elektro svět » Bosch KTS ako OEM diagnostika Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Další
Přidat nové téma  Zaslat odpověď Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma 
Bosch KTS ako OEM diagnostika
PříspěvekZaslal: čt březen 21, 2013 6:13 pm Citovat
joe
Aktivista
Založen: 22.12.2006
Příspěvky: 1474




Každú KTS (okrem modelu KTS 200) je možné od verzie programového vybavenia 01/2010 použivať aj v režime Passthru (J2534) device.

Stačí doinštalovať J2534 ovládač a preflashnúť a aktivovať KTS v DDC na režim Pass-Thru.

Ak ešte nemáte vlastný KTS modul, tak tu sú na predaj rôzne typy KTS:
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=64583








Najnovšiu verziu ovládača je možné stiahnuť priamo zo stránok Boschu:

https://uk-ww.bosch-automotive.com/en_GB/euro5_products_workshopworld_3/kts_info_downloads_euro5_products_ww_3/download_overview_ktsinfodownloads_euro5_ww_3/download_overview_4

Verzia 1.18.5. má už vstavaný vlastný aktualizátor.

Tu je repozitár všetkých ovládačov, ktoré boli dosiaľ vydané:

kód:
https://uloz.to/!M5HyIdtUrJVz/ptbsch-rar


V daľšich príspevkoch budú uvedené programy, kompatibilné s KTS v Passthru režime.

Dosiaľ boli úspešne otestované:
    BMW INPA V.5.04
    Toyota Techstream až do V.13
    VAS PC V.19.01.01
    ODIS Service až do V. 4.3.3
    ODIS Engineering až do V. 8.1.3
    Jaguár-Landrover JLR SSD až do V. 152.04
    PSA Diagbox až do V. 8.35
    Mercedes Benz XDOS for Passthru až do V. 12/2017
    Porsche PIWIS II V.18.100
    Nissan Consult III+ až do V.72.10


Naposledy upravil joe dne út březen 06, 2018 11:12 am, celkově upraveno 12 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Toyota Techstream
PříspěvekZaslal: čt březen 21, 2013 6:14 pm Citovat
joe
Aktivista
Založen: 22.12.2006
Příspěvky: 1474




Toyota Techstream V.8

kód:
http://uloz.to/xxAKxtT/8-00-034-rar


Odskusane na Lexus 600h, funguje na 100%




Naposledy upravil joe dne po březen 25, 2013 7:10 pm, celkově upraveno 3 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: čt březen 21, 2013 10:46 pm Citovat
dav55
Aktivista
Založen: 20.9.2006
Příspěvky: 1268
Bydliště: Frydek-Mistek




tohle me zajima. takze pokud to dobre chapu. hadware bosch lze pouzivat i
s jinyma aplikacema? slava. doufam ze to bude behat. jen dotaz, kdyz budu chtit pouzit zase bosch program je to potreba cele prenastavit zpet? nebo jdou ukladat nejake profilly. diky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: pá březen 22, 2013 10:17 am Citovat
joe
Aktivista
Založen: 22.12.2006
Příspěvky: 1474




citace:
tohle me zajima. takze pokud to dobre chapu. hadware bosch lze pouzivat i
s jinyma aplikacema?

ano

citace:
jen dotaz, kdyz budu chtit pouzit zase bosch program je to potreba cele prenastavit zpet?

je potrebne flashnut KTSku naspat na Bosch firmware (obrazok cislo 1, zakliknut "EsiTronic" a flashnut. Pri flashovani odporucam mat vzdy KTS pripojenu na externe napajanie - aby nedoslo nahodou k preruseniu procesu flashovania !!!)


V podstate, vacsina modernych OEM diagnostickych programov ma dnes podporu diagnostickeho rozhrania podla protokolu J2534 (Passthru).

Kedze KTS je mozne zmenou firmwaru premenit na J2534 kompatibilne zariadenie, tak je potom mozne KTS s vacsim ci mensim uspechom spolu s takymto programom pouzivat.

Uspesnost zavisi od toho, ake funkcie rozhrania J2534 program vyzaduje a ake funkcie je schopna KTS poskytnut.

Takto je mozne rozchodit napr.

    Toyota Techstream - odskusane na aute, funguje prakticky na 100%
    Honda HDS - odskusane na stole
    Jaguar-Landrover IDS od verzie 126 vyssie
    Mercedes Xentry (DAS) od verzie 01/2011 - idu iba CAN auta, je potrebne upravit konfiguracne subory
    VAS PC od verzie 19.01.01 - odskusane na aute, ide riadene vyhladavanie zavad a riadene funkcie, standardne su podporovane iba CAN auta/jednotky
    GM Global TIS SPS - ide iba preprogramovanie jednotiek
    Volvo Vida od v. 2011B
    Subaru Select monitor III - odskusane na stole, ide iba imobilizer
    atd...


V niektorych pripadoch su potrebne dodatocne konfiguracne zasahy, resp. uprava registrov OEM programu resp. Passthru rozhrania.


Naposledy upravil joe dne pá březen 29, 2013 5:15 pm, celkově upraveno 5 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Honda HDS
PříspěvekZaslal: pá březen 22, 2013 10:50 am Citovat
joe
Aktivista
Založen: 22.12.2006
Příspěvky: 1474




Honda HDS 3.005 + reg subor pre KTS:

kód:
http://uloz.to/x9gWncg/hdskts-rar


Program vidi interface, na aute odskusane nemam.
Scantool (OBD diagnostika) ide.


Naposledy upravil joe dne pá březen 22, 2013 11:28 am, celkově upraveno 2 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VAS PC
PříspěvekZaslal: pá březen 22, 2013 10:56 am Citovat
joe
Aktivista
Založen: 22.12.2006
Příspěvky: 1474




VAS PC 19.01.01:

Je potrebne spustit VCI manager a vybrat KTS.
Vlastna diagnostika nejde, riadene vyhladavanie zavad a riadene funkcie ano.
Standardne su podporovane iba auta/jednotky, ktore komunikuju cez CAN.
Otestovane na OCT II BKD.

Ak chcete s KTS flashovat, tak bud je potrebne vypalit flash CD na medium a mat ho zalozene v CD/DVD mechanike, alebo si nakopirujte obsah Flash CD na disk do zlozky C:\SIDIS\home\datflash.

Flashovat jednotky je mozne cez menu Riadene funkcie.










Naposledy upravil joe dne čt červen 06, 2013 8:48 am, celkově upraveno 10 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: so březen 23, 2013 9:19 am Citovat
ROMIK
Přispěvovatel
Založen: 23.1.2006
Příspěvky: 978




Hmm tak to vypadá dobře, joe díky za info.
citace:
Mercedes Xentry (DAS) od verzie 01/2011 - idu iba CAN auta, je potrebne upravit konfiguracne subory
to máš odskoušené,že jde jenom CAN-to to bych zrovna potřeboval.

Nemáte někdo base VAS 19.01.01 rád bych to odskoušel.
Jak dlouho trvá flash ,jak klasická aktualizace firmware?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PříspěvekZaslal: so březen 23, 2013 5:24 pm Citovat
joe
Aktivista
Založen: 22.12.2006
Příspěvky: 1474




citace:
Mercedes Xentry (DAS) verzia 01/2011

to máš odskoušené,že jde jenom CAN-to to bych zrovna potřeboval.


MB nemam odskusany. Je potrebne menit par konfiguracnych zaznamov, napr. PLATFORM=PART_J v suboroch cal.ini a slave.ini

citace:
Nemáte někdo base VAS 19.01.01 rád bych to odskoušel.

-> SZ

citace:
Jak dlouho trvá flash ,jak klasická aktualizace firmware?

ano
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: ne březen 24, 2013 5:23 pm Citovat
svitko
Přispěvovatel
Založen: 10.10.2011
Příspěvky: 95




Dá sa cez to rozhranie rozbehnúť CLIP??? skúšal to niekto?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PříspěvekZaslal: ne březen 24, 2013 6:19 pm Citovat
joe
Aktivista
Založen: 22.12.2006
Příspěvky: 1474




neda - CLIP nepodporuje J2534 zariadenia
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: ne březen 24, 2013 6:27 pm Citovat
julo45
Přispěvovatel
Založen: 23.2.2006
Příspěvky: 77




Vie mi niekto poskytnúť na skúšku base 19.01.01? Ďakujem
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PříspěvekZaslal: ne březen 24, 2013 6:41 pm Citovat
svitko
Přispěvovatel
Založen: 10.10.2011
Příspěvky: 95




joe napsal:
neda - CLIP nepodporuje J2534 zariadenia

a nejaká alternatíva čím odblokujem renault ecu a podporuje J2534???
EDIT: multi-diag? má s tym niekto skusenost?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PříspěvekZaslal: út březen 26, 2013 8:03 pm Citovat
niceman
Sběrač informací
Založen: 31.5.2009
Příspěvky: 32




@joe

Otazka:
Na stranke Boschu je uvedene-

Preprogramovanie vozidiel, ktoré vyžadujú programovacie napätie (napr. niektoré Ford SAE) nie je možné.
Tieto KTS 520 / KTS 550 nemožno použiť s vozidlami koncernu Volkswagen (VW, Audi, atď).

čiže model KTS 550 v režime Passthru + VAS PC ozaj fungovat nebude???
len si chcem byt isty Smile
dik
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: út březen 26, 2013 8:25 pm Citovat
joe
Aktivista
Založen: 22.12.2006
Příspěvky: 1474




ja som skusal kombinaciu VAS PC 19.01.01 + KTS 570, ktora isla, podla popisu vyssie.

ako to pojde/nepojde s KTS 520/550, to neviem - give it a try Smile , cize skus a uvidis - a hlavne napis vysledok, aby aj ostatni vedeli.
(pokazit nemas co - prinajhorsom to nepojde)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: út březen 26, 2013 8:45 pm Citovat
niceman
Sběrač informací
Založen: 31.5.2009
Příspěvky: 32




hej najistejsia varianta Smile
vyskušal by som to aj hned,aj za cenu že zajtra do roboty pojdem busom Bl?zen
ale k tomu mi chyba už len ten VAS PC...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bosch KTS ako OEM diagnostika
 Obsah fóra Dieselpower forum » Autodiagnostika/Software/Elektro svět
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina  
Strana 1 z 14  
Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Další
  
  
 Přidat nové téma  Zaslat odpověď  


TOPlist    
Copyright (c) 2005-2007 DIESELPOWER.CZ. Vsechna prava vyhrazena.
    Powered by phpBB © 2001-2004 phpBB Group. phpBB Skin by Vjacheslav Trushkin.