Klepou zdvihátka...
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Klepou zdvihátka...
Vyměnil sem hydroštěly(INA), bylo všechno v pohodě. po nějaký chvíli asi 10 tis. začali ráno zas klepat, tak sem zkusil i milošovo léčidlo M7adsIV a zlepšení žádný. ted mám na ně najeto asi 15tis. a ráno klepou vždycky do 15vteřin a po zastavení za 4 hodky si taky párkrát klepnou. zkoušel sem tlak oleje - na volnoběh 2bar, 2tis otač. 3bar atd. mohlo by to mít spojitost? co stím. auto v popisu
Octavia TDI 81KW 1999 AHF
Ahf 19Tdi
Presne to iste riesim teraz.Menil som ich presne pred rokom spolu z rozvodom INA Germany aby som to mal ok.Asi uz nejaky mesiac pozorujem zvuky spod vika tak ma to nastvalo a zhodil som viko a cuduj sa jedno zdvihatko som stlacil az pomali ku ventylu,dalsie malo asi 0,30 a dalsie dva 0,15, a ostatne okolo 0,08 a jedno neslo stlacit vobec.To bolo asi po 15min odstavenia motora,kym som zhodil viko.Tak som zasa polozil viko a startol na 1 min,zhodil viko a to najhorsie som stlacil na 0,40 a druke na 0,25.ostatne mali asi 0,08-0,05.Pripustna hranica je 0,10.Cize dva su total.Dal som ich reklamovat vsedky.a dali mi na vymenu zasa nove ina.Caka ma zasa kopec roboty.Otazka znie preco vydrzali tak kratko??
Predtym castrol magnatec 10W40 a teraz mobil sper2000 10W40 a ten tam uz necham.tlak oleja ok.Davam do svojho motora len kvalitne veci a takto to dopadlo.Keby som to menil niekomu cudziemu tak ma asi rozdupe ze ako som to spravil,a zasa to rozoberat, cely rozvod vacka ,nastavenie predvstreku cez wag. A na oleji som mal asi 800km.A olej vymenis ale v kanalikoch ostane ten stary a ked nastartujes tak do zdvihatok pride prv stary az potom novy
Taky si myslím, možná by stálo zato změřit hladinu oleje po chcípnutí motoru a pak druhý den ráno, pokud vyleze víc než je zdrávo tak stejká olej.mirdasR32 píše:Si myslim, že vyteče všechen olej z držáku olejového filtru zpět do vany. a čerpadlu pak trvá než natlačí
Těch držáků filtru je hafo a výměna není nijak hrozná.
-
- Aktivista
nemusis to cele rozoberat, zotrvak das na rysku, sklepes dole vackove koleso a mas. Nemusis ani napinaciu kladku povolovat. Vymena zdvihatok na rotacke je 40 min. prace.peto20400 píše:.....a zasa to rozoberat, cely rozvod vacka ,nastavenie predvstreku cez wag.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R