DSG - otázočka

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Greatone
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

DSG - otázočka

Příspěvek od Greatone »

ZDravím, mám DSG-čko a chcem sa spytat, že napr. pri státi na križovatke na červenej je lešie nechať D preradit na N alebo až na P .

A ešte by ma zaujímalo nakoľko som sa dočítal že nieje dobre nechávať auto napr. stat na kopci len na P ale treba použit aj ručnú brzdu kvoli tomu že sa ničí, teda trpí zotrvačník ked odparkujem len na P. a ešte ako vlastne ta poloha P (parking) funguje, ked vlastne zastavím dám P nechám naštartované tak mi auto stojí a nikam nepôjde aj bez ručnej, TAK ako potom môžem ničit zotrvačník ked zastavim na kopci , Nerozumiem tomu :(

Vopred Dakujem
Golf IV 1,9 TDI 81 kw, EGR - OFF už nie , Teraz Octavia 2 2,0 TDI DSG
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

P-arking u DSG blokuje diferenciál, takže setrvačník není nijak namáhaný. To se ovšem nedá říct o blokovacím palci a kole. Při vysoké námaze může prasknout, takže parkovací brzdu určitě používej.

Jinak mám za to, že spojka, pokud stojíš na křižovatce a nemáš přidaný plyn je v rozepnutém stavu, nebo je jen lehounce sepnuta v nějakém pohotovostním režimu. Rozhodně DSG netahne jako jako běžný automat s hydroměničem a do kopce ji pomáhá autohold.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Greatone
Přispěvovatel

Příspěvek od Greatone »

Aháá :) dakujem ohladom toho P-arkingu, a este by som poprosil, ako je to stým stáni na križovatke (svetelnej) či už na D, P, alebo N teda aby som vlastne neopotrebovával napr spojky, čo je teda lešie na životnosť

Dakujem :)
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

No... úplně nejlepší je to neřešit. Co je lepši ti tady nikdo neřekne.
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

ja osobne na s-tronicu ked stojim na krizovatke dlhsie ako cca 20 sekund to dam do P..ked stojim kratsie tak mam stale d a rucnu..ci to je dobre neviem.. (crazy)
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
Greatone
Přispěvovatel

Příspěvek od Greatone »

Myslím si že už keď stát na križovatke so zaradenym D ta osobne radšej stojím
Na noznej brzde a nie len čisto s rucnou brzdiť.
roti
Přispěvovatel

Příspěvek od roti »

Nez vyjedu zaradim D a po dojeti na misto P.
Pokud bych na kazdy 2. krizovatce daval P nebo N, tak si nebudu kupovat automat, ale manual...
SII Elegance
-ex BMW 740i FL V8 4.4L Vanos, 210kW, 440Nm, BMW 320dA Touring; VW GIV Varoš 66kW,S764+KAT off+EGR off,Eibach 35mm,ATD,chip
Obrázek
Greatone
Přispěvovatel

Nový příspěvekZaslal: st březen 19, 2014 1:06 pm Citovat ro

Příspěvek od Greatone »

Dal by som "páči sa mi to" keby to išlo :)
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

roti píše:Nez vyjedu zaradim D a po dojeti na misto P.
Pokud bych na kazdy 2. krizovatce daval P nebo N, tak si nebudu kupovat automat, ale manual...
aj ked stojis minutu alebo dve mas D?
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

Greatone píše:Myslím si že už keď stát na križovatke so zaradenym D ta osobne radšej stojím
Na noznej brzde a nie len čisto s rucnou brzdiť.
mam el. rucnu..staci sa dotknut plynu a sama odbrzdi.. ;) naco stat na brzde?
Skrat2
Nováček

Příspěvek od Skrat2 »

Ahoj.
Mám také otázku na co vlastně P je?Nejradši bych lanko co blokuje převodovku(diferák?)odpojil,protože pokud stojím někde z kopce na P a vypnu motor,zatáhnu ručku,tak se auto lehce zhoupne a potom musím celkem silou vyrvat z P polohy řadičku když chci odjed.
Proč DSG radši nepustí spojky a je zabržděno.
Už se mi také stalo,že moja při dojezdu ke křižovatce (cca5km/h) tam šoupla P a to je docela mazec.
No prostě to nemaj zrovna pdchicený pro blondýny-každá blbost je na el.a takovou západku tahaj lankem,které není blbuvzorný :-)
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Takže po vyhodnocení informací co jsem získal je lepší vyřazovat na N, nebo P, pokud se bude stát delší dobu, nebo v zácpách. Takže v podstatě je to automat na hovno. (rofl)

Jak jsem psal dříve, spojka je sepnutá v režimu D na pozici "bite point", tudíž mírně sepnutá. Dřívější FW 7q převodovek měli nastavený bite point silnější a docházelo k přehřívání spojky (problémy hlavně v teplých krajích jako Australie, nebo ve velkých městech v zácpách) . I s nejnovějším FW spojka stále lehce tře, takže se opotřebovává a zahřívá. Jinak řečeno, spojce sice odlehčíte, ale mechatronice zase přidáte :-D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
tpolak
Sběrač informací

Příspěvek od tpolak »

S DSGeckem jsem najezdil v Superbu neco pres 100 tis. km a pokud si dobre pamatuji, nikdy jsem nedaval na krizovatce parking, nebo neutral, absolutni nesmysl. Pokud mas zarazeny D a stojis na brzde spojka je rozepla, ale pokud si se zarazenym deckem zatahnes pouze rucni brzdu, tak to je jina spojka zacne mirne zabirat a v tomto pripade ji moc dobre nedelas.
Parkovani v kopci a je to snad i popsane v manualu, nejdrive zatahneme rucni brzdu a nasledne zaradime parking, pokud to udelas obracene budes mit zrejme problem preradit.
Suma sumarum, skocil jsem do auta zaradil D pridal plyn a doma tam vrazil P, DSG prevodovka je uz nekde jinde nez tiptronic, ale stale se maji co ucit od konkurence :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“