Ventil Oventrop teče

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Xonik
Nováček
Příspěvky: 18
Registrován: 07 srp 2007, 10:48

Ventil Oventrop teče

Příspěvek od Xonik »

Zdravím všechny. Mám na svém autě použitý odvzdušňovací ventil Oventrop u šlusnuté zpátečky. Teď jsem se po 5 měsících díval a doma pod autem kalužka fritovacího oleje. Hledal jsem a všimnul jsem si že mám kolem příruby jak je spojena plastová nádobka s hliníkovým tělem natečený olej. Utřel jsem ho hadrou a za hodinu opět to stejné. A to auto stálo. Asi by jsem to neřešil, ale teče mi to na alternátor a kdoví co ještě, tak to musím vyřešit.
Nemáte někdo zkušenost jestli se ta nádobka dá nějak odšroubovat ? Nebo sundat a vyměnit nějaký okroužek a nebo něco ? Kdyby jste někdo měli nějakou zkušenost, tak budu rád za každé info.
Ferenzzo
Přispěvovatel
Příspěvky: 656
Registrován: 30 lis 2009, 13:21

Příspěvek od Ferenzzo »

kolem dokola příruby je zvrchu x malých šroubků na hvězdičku. Ty povol, odděl plastový vršek od hliníkového podstavce, uvidíš gumový O kroužek, změr, kup, vyměň ... ale pozor, dotahuj velmi s citem, ten malý závit, který je na šroubkách nemá moc velkou nosnost a je velmi rychle stržený!
VW Caddy life 1,9 TDI ... 77 kW (ve vývinu)
Audi TT 1,8T ...153 kW odbrždeno (prodáno)
Opel Astra 1,7TD ...předěláno na mechaniku...pracant do vinohradu :))
Xonik
Nováček
Příspěvky: 18
Registrován: 07 srp 2007, 10:48

Příspěvek od Xonik »

Já jsem tam ale žádné šroubky nenašel. Nakonec to vypadalo že ten model co mám, tak má tu přírubu nějakým způsobem roztemovanou (rozmáčklou jakoby pod nějakou formou a to tlačí tu nádobku směrem do té příruby.
Tak jsme to trošku rozklepnuli více a zdá se že je pokoj. Navíc pro pojištění jsem to ještě zalil kolem příruby a nádobky sekundovým lepidlem a zatím sucho.
Ale napadlo mě proč se to povolilo a to asi proto že jak jsem měl pro jistotu aby ventil nevyskočil z toho jejich nepraktického držáku pojištěný kolem nádobky elektrikářskou stahovací páskou, tak těma vibracemi to třepalo trošku za nádobku až se uvolnila.
Jinak si to nedokážu vysvětlit. Každopádně díky za radu.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“