Bliká kontrolka žhavení
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Bliká kontrolka žhavení
Nepravidelně se mi stává, že mi nehraje rádio, teď jsem si všiml, že mi ještě bliká kontrolka žhavení při bežícím motoru. Co se to děje ? Pomoc !
SUP II Combi, TDI CR, MR2013, 103kW, CFFB
OII combi, TDI Elegance, MR2006, 77kW, BJB
-
- Přispěvovatel
zaráží mne spojitost s přerušením signálu do rádia, souvisí to těžko s brzd. spinačem. Spíše mne něco vede k ŘJ, nebo co přerušuje vše ostatní při startu, aby to po nastartování zase všechno fungovalo. Možná úplně zavádím mimo pravou příčinu, napadá vás něco ?
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
NA diagnostice opravdu závada brzd. spinače, odstraním, rádio si dál dělá co chce, většinou se o jeho fungování rozhoduje v momentě při startování. Před startem třeba hraje, při něm ztichne a už se neozve, přestože svítí, bliká jakoby hrálo.
-
- Přispěvovatel
Už se to tu řešilo. Tady je odpověď.
Na základě diskusí na toto téma zde uvádím sedm možných závad elektroniky motorů SDi / TDi (koncernu VW), které signalizuje blikající kontrolka žhavení (neplatí pro PD):
1) chybně nakódovaná nebo nenakódovaná ŘJ motoru
2) ventil počátku vstřiku N108
3) nastavovač množství paliva N146 (motor nelze nastartovat, kontrolka bliká 30 sekund po zapnutí klíčku)
4) spínač F/F147 na pedálu brzd (bliká 5 minut po zapnutí klíčku)
5) snímač zdvihu jehly G80 (nižší výkon motoru)
6) snímač polohy šoupátka čerpadla G149
7) elektronický pedál akcelerace (motor běží v nouzi při konstantních 1300 rpm)
Na základě diskusí na toto téma zde uvádím sedm možných závad elektroniky motorů SDi / TDi (koncernu VW), které signalizuje blikající kontrolka žhavení (neplatí pro PD):
1) chybně nakódovaná nebo nenakódovaná ŘJ motoru
2) ventil počátku vstřiku N108
3) nastavovač množství paliva N146 (motor nelze nastartovat, kontrolka bliká 30 sekund po zapnutí klíčku)
4) spínač F/F147 na pedálu brzd (bliká 5 minut po zapnutí klíčku)
5) snímač zdvihu jehly G80 (nižší výkon motoru)
6) snímač polohy šoupátka čerpadla G149
7) elektronický pedál akcelerace (motor běží v nouzi při konstantních 1300 rpm)
-
- Přispěvovatel
Můj problém vyřešen - vyměněno,blikání skončilo. Rádio s tím asi nesouviselo, dělá si dál co chce, nekdy hraje OK, jindy jen svítí a předstírá že hraje, nekdy jen vyhledává, tyto varianty mění nahodile v momentě, když zasunu klíček, už mne to nebaví a půjde..
Co jsi měnil? Ten brzdový spínač?Pavel další píše:Můj problém vyřešen - vyměněno,blikání skončilo. Rádio s tím asi nesouviselo, dělá si dál co chce, nekdy hraje OK, jindy jen svítí a předstírá že hraje, nekdy jen vyhledává, tyto varianty mění nahodile v momentě, když zasunu klíček, už mne to nebaví a půjde..
TDi
-
- Přispěvovatel
Ano, vyměněn brzdováý spinač. Koupil jsem ho přímo ve škodováckým servisu, protože ten, co mi nabízeli v "mototechně" mi připadal na pohled jiný, než jsem měl v ruce jako starý. V servisu mi prodali ale ten samý co v té "motrotechně", že je to náhrada, hned ho i namontovali, 14sekund práce za 170,- to prej nic nestojí. Sám prej to namám dělat, že je na to potřreba znát fígl, jinak to dolámu. Kdo ten fígl znáte, zveřejněte ho, jistě vám budou další nešťastníci vděčni, že to nic za 14vteřin nebudou muset platit.