ASZ - zpětný ventil olejového čerpadla
Moderátoři: šulda, Moderátoři
ASZ - zpětný ventil olejového čerpadla
Měl bych dotaz na místní mechaniky či znalce. Je na motoru ASZ na olejovém čerpadle nějaký zpětný ventil ?
Nebo někde v okruhu mazání ?
O co mi jde, po nastartování studeného motoru mi cca dvě vteřiny klepu nejspíš hydroštely. Dělá to od začátku co jsem auto koupil a dělá mi to i potom co se měnila vačka a vše kolem včetně hydroštelu INA.
Po oněch dvou vteřinách motor ztichne a dál už přede jak kotě.
Žádný jiný problémy s motorem nemám, olej dávám Valvoline 5W40 505.01 a měním po 10ti max po 12ti tisících km včetně všech filtrů.
Napadá mě jen, že se prostě během stání a chládnutí motoru tlak v mazacím okruhu ztratí a po nastartování se musí opět natlakovat.
Jezdím občas i s Lančií Lybra 1.9 JTD a tam motor vydává od první chvíle po nastartování stále stejný zvuk. Žádný náznak klepání či něčeho podobného a vzhledem k tomu, že všechny dnešní auta mají hydroštely, tak si říkám, že to klepání asi nebude úplně OK, byť jen ty dvě vteřiny.
Jde mi oto jestli to mám řešit a případně na co se zaměřit.
Díky za každou radu.
Nebo někde v okruhu mazání ?
O co mi jde, po nastartování studeného motoru mi cca dvě vteřiny klepu nejspíš hydroštely. Dělá to od začátku co jsem auto koupil a dělá mi to i potom co se měnila vačka a vše kolem včetně hydroštelu INA.
Po oněch dvou vteřinách motor ztichne a dál už přede jak kotě.
Žádný jiný problémy s motorem nemám, olej dávám Valvoline 5W40 505.01 a měním po 10ti max po 12ti tisících km včetně všech filtrů.
Napadá mě jen, že se prostě během stání a chládnutí motoru tlak v mazacím okruhu ztratí a po nastartování se musí opět natlakovat.
Jezdím občas i s Lančií Lybra 1.9 JTD a tam motor vydává od první chvíle po nastartování stále stejný zvuk. Žádný náznak klepání či něčeho podobného a vzhledem k tomu, že všechny dnešní auta mají hydroštely, tak si říkám, že to klepání asi nebude úplně OK, byť jen ty dvě vteřiny.
Jde mi oto jestli to mám řešit a případně na co se zaměřit.
Díky za každou radu.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
- Přispěvovatel
U teplého motoru jsem to nespozoroval.
Ta kulička s pružinou mě napadla zda tam nebude jako u felicie 1.3 , ale u tohoto motoru jsem zatím ještě panic a ve střevech jsem se mu moc hrabat zatím nemusel, tak nemám ponětí jak je tady čerpadlo řešený.
Pokud je to OK tak díky za info.
Podívat se do DP mě nenapadlo.
A tak jsem se do DP podíval a nic se tam kolem hydroštelů nepíše.
Ta kulička s pružinou mě napadla zda tam nebude jako u felicie 1.3 , ale u tohoto motoru jsem zatím ještě panic a ve střevech jsem se mu moc hrabat zatím nemusel, tak nemám ponětí jak je tady čerpadlo řešený.
Pokud je to OK tak díky za info.
Podívat se do DP mě nenapadlo.

A tak jsem se do DP podíval a nic se tam kolem hydroštelů nepíše.

T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Re: ASZ - zpětný ventil olejového čerpadla
Nevíte někdo, kde se nachází zpětný ventil na motoru ASV? Resp. ventil, který brání odtoku oleje zpět do vany, když je motor vypnutý?
Díky.
Díky.
- martinsidlo
- Aktivista
To same misto,pod vlozkou olejfiltru.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
A jak se k němu leze? Na rozkresu se mi nepodařilo nic najít..
- martinsidlo
- Aktivista
Vyndas vlozku filtru.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex