uz mi z te moji octy hrabe. zacina se nejak sypat. porad něco resim,menil jsem uz podruhe regulator napeti na altiku a když tam dam tu novou regulaci tak při zapnutem klicku nesviti kontrolka dobijeni. po nastartovani dobiji 14,4 V. první regulaci jsem vyreklamoval a tak jsem tam dal druhou co prisla a výsledek uplne stejny, stara regulace dobiji 13,9V a ma uz vic opotrebovane uhliky tak proto jsem to menil, ale to hlavni je ze kontrolka při zapnutem klicku sviti a po nastartovani zhasne. co je vadne altik nebo ta regulace, tyhle regulace se prece uz nijak nebudi, altik si to dela prece sam, kabelaz je zkontrolovana a kontrolka je ok tak co delam blbe poradi někdo. dik za info
ps: ta nova regulace není origos je to levnejsi varianta
regulace napeti alternator Bosch 120A
Moderátoři: šulda, Moderátoři
regulace napeti alternator Bosch 120A
Skoda Octavia 1.9 TDi 81 kW r.v. 2000
jde mi o to jestli stačí regulátor normálně vyměnit nebo jestli se musí ještě nějak třeba nabudit aby správně fungoval, to jest na starém regulátoru při zapnutém klíčku svítila kontrolka a po nastartovaní normál dobíjelo a ne aby mi kontrolka nesvítila při zapnutém klíčku a po nastartovaní to dobíjelo, tak jak mi to dělá na tom novém regulátoru
Skoda Octavia 1.9 TDi 81 kW r.v. 2000
Když modrý drát, který vede od altíku do palubovky, odpojíš od svorky D+ a při zapnutém zapalování přikostříš na minus baterky, kontrolka se rozsvítí? Pokud ano, je chyba v novém regulátoru a reklamovat.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)