uz me z toho mrd.... vodni pumpy

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
papouch22
Aktivista
Příspěvky: 1367
Registrován: 20 úno 2009, 15:56
Bydliště: SELCANSKO

uz me z toho mrd.... vodni pumpy

Příspěvek od papouch22 »

Cau jestli pak ma nekdo podobne zkusenosti jako ja,, odvolani nikde

1 pripad Mondeo Td 1,8 99rv
pred 4 lety delany rozvody najeto cca do 50000km , odeslo lozisko na vodni pumpe , vysledek vacka na 3x
jasny je to po zaruce ale zajimava debata s majitelem kdo bude platit opravu nakonec material zaplatil a prace s rozumem.pumpa SKF

2 pripad V70 2.5TDi (ta od VW radova)
rozvody delany 3 roky najeto asi 70000km lozisko na vodni pumpe na sracku potkan zitra z toho bude kolega sundavat hlavu
pumpa airtex

3 pripad 1.4 16V Fabie
prijede kamarad ze ten motor divne chrasti tak sundam remen altiku a furt v hlave se mi honila myslenka uz na vodni pumpu po predchozich zkusenostech tak schodim remen a pumpa lozisko huci jak krava delano pred rokem a cca 15000km v tom sem za svy
pumpa GK

vsechno se stalo behem poslednich 2 mesicu volvo pritahli vcera dovolani na reklamaci vubec zadny natoz kdyz sem se zminil na proplaceni prace,, takze uz opravuji auta zadarmo ,zaruka 2 roky ve 2 pripadech padla a vic je to nezajima ale ja pak s tima lidma musim jednat a to za to stoji material autocora a ad partner takze urcite plagiaty to nebyly, nejvic me rozstiplo vyjadreni na pumpu z fabie ze prej asi chybna montaz to rikal clovek z pobocky takze sem nadrizenemu musel nasledne vysvetlit jak se veci maji a uvidime dal,, nejvic me sere ze clovek od nich odebere za mega za rok a potom kdyz neco takovyho prijde tak maj stazeny prdele a clovek z nich nedostane ani petnik ale kdyz privezou dily tak to musi byt platba hned
:(
Rapid 1.0
Focus II TDCi
BEJVALO
Roomster TDI
GIV 55KW
Focus 1.8 TDCi
Felda 1.3 LXi
tomes123456
Přispěvovatel
Příspěvky: 202
Registrován: 22 čer 2012, 09:44
Bydliště: Mohelnice

Příspěvek od tomes123456 »

Mě vydržela na fabii nová pumpa necelý dva roky. 25tis km.

Byla od Hepu. Taky začala dělat bordel jako svina. Tedka jsem namontoval od Bugatti, snad bude klid.


Edit: reklamace na cc-autodíly uplně v pohodě. vrátili prachy.
Uživatelský avatar
papouch22
Aktivista
Příspěvky: 1367
Registrován: 20 úno 2009, 15:56
Bydliště: SELCANSKO

Příspěvek od papouch22 »

tak ja uvidim jak dopadne fabie ta je jeste rok v zaruce ale de i o praci neumim si predstavit ze se mi za pul roku vrati treba A6 s 2.5 V6 a rekne ze ma zaruku a ze mi nic neda a ja se s tim budu mrdat cely den z internetu neobjednavam ja potrebuju zavo kazdy den 2x a ne vyhlizet posranou ceskou postu nebo vocasy z ppl ktery cely den posilaj sms ze v 10 sou z balikem u me a prijedou ve 3
Rapid 1.0
Focus II TDCi
BEJVALO
Roomster TDI
GIV 55KW
Focus 1.8 TDCi
Felda 1.3 LXi
Uživatelský avatar
marena tdi
Aktivista
Příspěvky: 3597
Registrován: 02 dub 2009, 09:39
Bydliště: Frýdek-Místek

Příspěvek od marena tdi »

Mel jsem stejny problem . Mame smlouvu s autocorou. Vzal jsem od nich rozvodovou sadu bosch a vodni pumpu valeo. Po 3 mesicich pumpa zacla tect . Dam to na reklamaci a po cca 10 dnech mi prisla zprava ze vodni pumpu znicily necistoty ve vodnim okruhu. Tak na co se vymluvi priste ? Prace byla zadarmo a jeste jsem dal zakaznikovi lepsi pumpu nez si zaplatit a novy rozvodovy remen .
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Uživatelský avatar
ThrashTheTrash
Aktivista
Příspěvky: 2381
Registrován: 28 kvě 2007, 20:44

Příspěvek od ThrashTheTrash »

Je to kolikrát v prdeli, uděláš práci, vysere se to, papírování a ostuda kolem.
VW GOLF IV 1.9TDI AGR 4MOTION - Soft HR CARSOFT, WEBASTO THERMO TOP C
Diag HR CARSOFT:DeTeCtor, Comfort VW, Toolbox - SPEED 4, VIN - R, Airbag, FLASH, KEY.
CDP+, WEBASTO THERMO TEST, DIAG EBER
Všechno jen na chuť :)
Uživatelský avatar
HNLW453
Přispěvovatel
Příspěvky: 534
Registrován: 15 srp 2012, 15:47
Bydliště: Prdel

Příspěvek od HNLW453 »

Dobrý den,
nevím jestli jste živnostník, ale jestli máte šéfa tak asi ne. Ale je pravdou že všude už všichni meleme z posledního. Neumím to lépe vyjádřit než tím, že ekonomika založená na neustálém růstu roste exponenciálně, ale nejde to do nekonačna. Nastane prostě extrém který není ve fyzikálních zákonech možný. .

To znamená že jeden rok uděláš 100%, druhej rok abys dosáhl stejných 100% jako první rok, musíš makat na 103%, druhej rok musíš makat na 106,09%... za deset let musíš makat na 134%. Stejně tak musí růst i spotřeba, tudíž pokud nějaký díl, vážil v roce 2004 100gramů, měl by v roce 2014 vážit 68gramů. Takže aby to mělo stejné vlastnosti, muselo by to být o 1/3 pevnější. Ale taková ocel je ocel a té to nevysvětlíš že má být pevnější. Je to kujný nerost a pořád bude stejná i když ji tisicíckrát upravíš.

A tak se stane že každých 34 let se ekonomika zdvojnásobí na neunosnou mez a nastane tak stagnace, protože lidé už nemají jak ekonomiku krmit, zvyšovat svou produktivitu, výdrž a výrobky už nejsou tak kvalitní. Je to vidět od ložisek po jogurty. Všeho máme v obchodech co hrdlo ráčí, ale všechno je to hnus nepoživatelnej. Trošku teď slýchvávám: "radši bych stál frontu na banány a na hajzl papír ale měl bych práci, když bych jedl chleba, jedl bych chleba a né našlehanou chemii". To stejný pivo apod.

Zpět k ekonomice. v roce 1919, proběhla dejme tomu nějaká první měnová reforma v naší zemi. Dejme tomu že to byl první důsledek inflačního exponenciálního růstu. Pro nás to bude bod nula. Za 34 let, inflace donutila lidi "vyrábět" při zachování stejné životní úrovně o cca 200% (dvakrát tolik) víc. Víc výrobků, za větší cenu, víc služeb za víc peněz. Poté proběhla další vlna krize kdy se měnový systém restartoval. to byl rok 1953 a velká měnová reforma.
o cca dalších 36letech kdy se opět ekonomika nafoukla z bodu nula na víc jak dvojnásoběk (208%) nastal pád komunismu a taky svým způsobem měnová reforma. Říkáš ale spousta lidí sbohatlo a máme se líp. Ale za jakou cenu? Vem si co všechno bylo rozprodáno? SPT telekom, energetika, zdravotnictví, téměř všechno co tenkrát zajišťoval stát je dnes v soukromých rukou a to byly ty obří injekce které restarotvali ekonomiku. Nyní je to 25 let, takže nám zbývá cca 9let, já odhaduji tak 6-7let do další měnové reformy. Dlužnící na měnové reformě vydělají a věřitelé příjdou o svý prachy. Ten kdo má nasysleno o ně taky příjde, jediné hodnota která je je zakopané zlato na zahradě ale vzhledem k t celosvětové krizi EU to taky není výhra, vlastně ani vlastnit pozemek není výhra. Vlastně nic tadyna tomto nemá trvalou cenu. (I když to zlato je asi nejlepší) Možná tak ropa, té bude vždycky nedostatek. A nebo O3.
Nyní všichni makáme na 175% aby jsme měli standart jako před 25 lety kdy skončil komunismus. Situace se bude nadále zhoršovat až se HDP zastaví a začne stagnovat nebo dokonce klesat. Pak lidé ztratí všechny jistoty které měli a nastane defenestrace a měnová reforma. všichni začneme od nuly (teda kromě těch co budou mít zakopaný na zahradě to zlato nebo sudy s ropou) a do cca roku 2050 pak bude klid.

A tak pořád dokola. :D
lt.kubosh
Aktivista
Příspěvky: 2052
Registrován: 23 led 2006, 19:23

Příspěvek od lt.kubosh »

Problém je v tom, že si lidi nechávají srát na hlavu. Jak se říká větší pes mr... A o tom to je, velkoobchod je velkej, mechoš malej. Reklamační expert je stejná nula schvaná anonymně za formulářem jako úředník. Jist si sám sebou, že nedostane přes držku a že se mechoš (zákazník, občan) nebude soudit. A cíle? Řekněme 90% neuznaných reklamací. Aby skutečně poznali čím to je, tak by to museli poslat do fabriky na expertizu a to je sakra drahé. Do toho by šli jen kdyby měli platit opravu motoru a byli by si jisti, že to nečistotou je. S rozhodnutím o reklamaci nemusíš souhlasit a pak dojde na znalce.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
Uživatelský avatar
Tomas.cz
Aktivista
Příspěvky: 14261
Registrován: 06 dub 2006, 13:37
Bydliště: Praha

Příspěvek od Tomas.cz »

Nedávno jsem dělal rozvody na Fabii 1.4-16v pumpa Bugatti, namontuju, zatočím s ní a řemenice házela tak o 2mm, prostě byla nalisovaná nakřivo, objednám jinou a to samé.
Nakonec jsem objednal z Německa Behr a ta se točila hezky, zbytek rozvodů jsem dával SKF, tedy 4x kladky a 2 řemínky.
Majitel přijel s autem asi po dvou měsících, jelikož se ucpal katalyzátor, zkušebně schodím kryt rozvodů a je vidět, že z kladky spojovacího řemenu se sere ven mazivo :roll: (wallbash) .
:tajny:
Uživatelský avatar
jurosdi
Aktivista
Příspěvky: 1243
Registrován: 05 pro 2009, 21:11
Bydliště: topolčany- SR

Příspěvek od jurosdi »

papouch22:Meníš kvapalinu po výmene vod.pumpy???
Naposledy upravil(a) jurosdi dne 29 kvě 2014, 12:09, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
marena tdi
Aktivista
Příspěvky: 3597
Registrován: 02 dub 2009, 09:39
Bydliště: Frýdek-Místek

Příspěvek od marena tdi »

ja vždy . protože na to většina lidi kasle a kapalina je stara. tak ze od nas odjizdi s novou naplni naredenou na zimni provoz.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Trochu jsem se rozesmál, že máme dnes standart jako před 25 lety za komunismu..A je třeba také říci, co že neustálý růst žene vpřed..Jsou to požadavky obyvatel, mít vše, na co si pomyslí, touží po novém autě, novém domě, na co by opravovali starý apod. A tenhle růst kurví přírodu, stačí si říci, že kvůli např. palmovému oleji ničíme Borneo apod. kde kvůli nám evropským a americkým idiotům bude za chvíli bez lesního porostu, apod. A tak vzniká snaha o ekologii, která taky ničí vše okolo. Musí se kupovat nová eko auta apod. apod. Vše je jen o nenasytnosti lidí, jsou tlustí, přežraní a otrávení..A vzpomínají na krásné časy s uzavřenými hranicemi a rudou knížkou a mají plné oči slz, jak si krásně zamávalí mávátky...
Ale je třeba si také zamést před vlastním prahem, který řemeslník má rád, když má reklamaci /a je oprávněná/, nebo prodejce, který má plnou hubu záruky, ale běda když se to stane...Jeden chce omrdat druhého, na což doplatí poctivci, jak píše papouch 22..Takže průser nemá kamaráda, ale oběť..Proto žádné díly z internetu, mít papír s napsanou zárukou a zodpovědnost za průser rozdělit dílem zodpovědnosti..Jestli má někdo nad sebou mistra, je to jeho věc, od toho je mistr..Má kontrolovat práci i kvalitu dílů/pokud to jde/. A množství práce , která roste jak se tady píše, je dobré redukovat např. snížením ceny pronájmu nebo vlastními požadavky..Jinak to nejde..Nebo založit společnost pro návrat k socialismu, uzavřít hranice, znárodnit majetek / i svůj/ a užívat si jeho výdobytků...Stajně nám to EU jenom kurví.. :)
nepropadat panice...
Uživatelský avatar
Rolan
Přispěvovatel
Příspěvky: 508
Registrován: 29 zář 2010, 23:18
Bydliště: Odolena Voda

Příspěvek od Rolan »

lt.kubosh píše:Problém je v tom, že si lidi nechávají srát na hlavu. Jak se říká větší pes mr... A o tom to je, velkoobchod je velkej, mechoš malej. Reklamační expert je stejná nula schvaná anonymně za formulářem jako úředník. Jist si sám sebou, že nedostane přes držku a že se mechoš (zákazník, občan) nebude soudit. A cíle? Řekněme 90% neuznaných reklamací. Aby skutečně poznali čím to je, tak by to museli poslat do fabriky na expertizu a to je sakra drahé. Do toho by šli jen kdyby měli platit opravu motoru a byli by si jisti, že to nečistotou je. S rozhodnutím o reklamaci nemusíš souhlasit a pak dojde na znalce.
Někde jsem četl statistiku, že 70% zákazníků se po zamítnutí reklamace dál svých práv nedožaduje. Potom se dá chápat reklamační oddělení firem, že napoprvé reklamaci automaticky zamítnou a zbaví se tím bezbolestně většiny reklamací. Reklamace se začne opravdu řešit až ve druhém kole s těmi 30% zákazníků, kteří se ozvou a proti výsledku se odvolají. Pochopitelně tohle jde praktikovat jenom na koncové zákazníky a ne na pravidelné odběratele.
Uživatelský avatar
papouch22
Aktivista
Příspěvky: 1367
Registrován: 20 úno 2009, 15:56
Bydliště: SELCANSKO

Příspěvek od papouch22 »

sem sam na sebe zadnyho mistra nemam.. kapalinu standartne nemenim ale zrovna u ty fabie sem ji daval proto ze se mi zvrh skopek s ni,, dej mi sem nejakej studovany odkaz jaky ma vliv stara kapalina na lozisko vodni pumpy.. za to vzdy to leju zpatky pres sitko,, ani v autorizaku jsme to nikdy nedelaly , za to spoustu jinych volovin jo
Rapid 1.0
Focus II TDCi
BEJVALO
Roomster TDI
GIV 55KW
Focus 1.8 TDCi
Felda 1.3 LXi
Uživatelský avatar
HNLW453
Přispěvovatel
Příspěvky: 534
Registrován: 15 srp 2012, 15:47
Bydliště: Prdel

Příspěvek od HNLW453 »

jericho: nepsal jsem že se máme stejně, ale musímě pracovat více abychom měli to stejné.

Ty říkáš že potřebujeme nový auto a novej barák?
Proč asi? u nás na dědině je 33% nemovitostí prázdných ale není o tom že by jej mladí nechtěli opravit, nebo zbourat a postavit novej na jeho místě. Je to o tom že jim to nikdo neprodá, nedaruje. Každej si to drží aby to mohl až bude potřebovat mohl prodat za krásný peníze. Každej rok kdy to prodá později na tom vydělá.

města se neustále zvětšujou, takže místo z vesnice budou za chvilku městyse, a z městysů města a z měst městské části. Všechno bude jednou zastavený. (wallbash) Jo bohužel je to tak.

Znárodnění... tschválně jsem nepsal o tom jak to napravit, a nemusí to být nikteak drastické... tedy pro nás normální lidi to nebude drastické ale pro banky ano... jde o to aby věechny peníze v čr byly lehce transparentně dohledatelné. Prosě máš tisícovku a naproti ní budeš mít kus zlaté cihly. Číslo cihle a číslo bankovy bude stejné. A nebude moct existovat žádné natisknuté peníze a nebo imaginárně připsané na účet. Pak by nastalo to že by se inflace jednou provždy zastavila a trh sám by se postaral o stabilizaci věta. Jenže banky by chcíply... což by nevadilo a kurz koruny by sílil. Co je jen ajen dobře. pak by třeba 30€ bylo pro nás možné koupit za 1Kč. To by byl ráj co? Ale stačí jen zastavit inflaci. ;)
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Na tom bádají jiné kapacity než jsme my. Ale neustálé zvyšování platů s sebou nese zvyšování cen všeho. a dopadne to tak , že se třeba za 40 let upíše nula, aby se mohlo pokračovat. To je základní úměra. v roce 1980 jsem bral 2000 kč/je pravda, že to byla umělá měna držená hlídanými hranicemi/, dnes beru okolo 20000 kč. Takže 10krát víc ...Proto se kolikrát divím, že jsou třeba komodity jako banány levnější než tehdy, a např. o elektronice ani nemluvě/tehdy stálo video 27000kč/c Proč nejvíc prosperuje rodinný podnik/pokud se nehádají/ proti družstvu nebo jinému spolku, protože mají menší náklady..Když budu méně utrácet, budu méně potřebovat vydělat, to je fakt. A co se týče baráků, jsou na prodej, ale nikdo je nechce, protože by je musel opravovat a všichni chtějí do nového..Toť moje zkušenost.. :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“