2002, 270.000km, starter a baterka nove, zhavice OK
Vopred dik za rady, ci sa zaoberat alebo Ten Dym ignorovat?

Moderátoři: šulda, Moderátoři
Olej nie je potrebne dolievat, do vymeny vydrzi cca v strede medzi min a max urovnou. Zatial motor, turbo a vstrekovace bez jedineho zasahu - takze otazka ci ten dym pri starte znamena ze je cas sa na to (nieco) pozriet, alebo do toho nerypat. Diagnostika bez chyb v pamati, do nudzoveho rezimu este motor nepadol ani pri jazde v otackach nad 3000Woko_O píše:kontroluj hladinu oleje a jinak na to ser..
OUKEJ, dakujem za radu, budem sa jej drzat pokial sa aktualny stav s olejom a inymi priznakmi nezmenieazy20 píše:kym ti olej velmi neubuda tak to neries..gufera sa daju vymenit bez demontaze hlavy,ale voditka nie
aktualne mam 271.000 real (ja osobne poslednych 81.000, od 190.000 davam pri kazdom tankovani VIF a od maja minuleho roku tankujem len v rakusku na avanti hned za sk hranicami + pokracujem s VIF) - a zatial ani raz nebolo potrebne dolievat olej, aj aktualne mam na oleji 11.000 km a hladina je tesne nad stredom medzi min-maxeazy20 píše:ked nedolievas vobec tak to je super,ked budes dolievat tak liter tak by som to riesil urcite,urcite uz ma svoje najazdene
suhlasim, ze prehnana iniciativa je nebezpecnaWoko_O píše:No vidiš.. já na nějakej VIF seru, dávám tam naftu z kanystru, nebo PRIM a ONO, žere mi to tak 0.5 litru - 1 litr oleje na 15000 přes turbo a auto jezdí furt a dobře. A to je to PDčko..
Někdy ta přehnaná péče je mnohem horší než normální ježdění.. Jen konstatuju..