Špatná volnoběžka alternátoru?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Špatná volnoběžka alternátoru?
Zdravím, dnes mi začlo něco tak přerušovaně pískat při malých otáčkách, cca 900-1400 to dělá, pak v pohodě.
Našel jsem na internetu video, které přesně vystihuje to co se děje mě. Napínací kladku a řemeny jsem kupoval nedávno nové, cca je na nich 1000-2000km. Jde tedy opravdu o volnoběžku akumulátoru?
Zde video nejspíš se stejným problémem jako u mě. Jen to mám u toleda 1L 1.9TDI/81kw.
https://www.youtube.com/watch?v=vKP9PJqWi5I
Díky předem za odpověď.
Našel jsem na internetu video, které přesně vystihuje to co se děje mě. Napínací kladku a řemeny jsem kupoval nedávno nové, cca je na nich 1000-2000km. Jde tedy opravdu o volnoběžku akumulátoru?
Zde video nejspíš se stejným problémem jako u mě. Jen to mám u toleda 1L 1.9TDI/81kw.
https://www.youtube.com/watch?v=vKP9PJqWi5I
Díky předem za odpověď.
Seat Toledo 1L 1.9 TDI/81kw (Chip,ERG-off, MAF-off, KAT-off)
Vím, že je to napínací kladka. Ale myslel jsem, že to jak lítá má za vinu právě špatná volnoběžka altíku. Taky mi podobně lítá možná o něco méně. A zvuk stejný.
Napínací kladka je tam chvilku a né žádný šmejd. Tk si nedokážu pořád připustit, že by to bylo ono. Sundám řemen a uvidím jestli se správně protáčí ta u altíku no.
Napínací kladka je tam chvilku a né žádný šmejd. Tk si nedokážu pořád připustit, že by to bylo ono. Sundám řemen a uvidím jestli se správně protáčí ta u altíku no.
zarazil jsem právě šroubovák do altíku bez řemenu, abych ho zafixoval o ten plast uvnitř a snažil se otočit tou volnoběžkou, mělo by to prý na jednu stranu jít a na druhou ne, ale nejde to ani na jednu.sniper-- píše:nech tam řemen, vem šroubovák, v altiku je chladicí vrtule, skus s ní otáčet , na jednu stranu musí jít otočit. Pokud jo, tak je KO napinaci segment , takovej černej válec pod altikem
Myslel jsem, že v ní bude vyběhaná nějaká vůle, vymlácený ložiska nebo tak, že proto to dělá takovej bordel. Ale to nic, jen se neprotáčí na tu jednu stranu.. Ani vlastně nevím, k čemu to protáčení na jednu stranu slouží, když se přece v záběru to točí pořád stejně.
Jinak kdyby se někomu válela doma volnoběžka na altík tak dejte vědět

-
- Aktivista
Volnoběžka tam je už mám altík venku.sniper-- píše:No a máš ji tam vůbec? Některý je ani neměly a byla jen remenicka. Pak by to dělal ten napínaci bazmek.Jinak jsem to to asi špatně napsal, na tu jednu stranu se ten altik s volnobezkou musí protacet
Díval jsem se a některé toleda 1L 1.9TDi i stejný rok výroby tam mají místo volnoběžky jen právě tu řemeničku jak píšeš.
Přemýšlím, že bych rovnou koupil novej alternátor ale většina právě tu volnoběžku nemaj a maj tam jen tu řemeničku :/