ASV váha, turbodmychadlo?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jakubpycha
Sběrač informací
Odpovědi: 0

ASV váha, turbodmychadlo?

Příspěvek od jakubpycha »

Zdravím,
již delší dobu řeším problém s mým Leonem ASV. Poslední dobou nejezdí jak má, dálnice kopec max 150km/h. Pročetl jsem nějaká témata a usoudil, že by to mohla být zatuhlá regulace, protože se auto mezi 2tis ot -3 tis ot chová dost střídavě, chvíli jede lépe, chvíli hůře. Pokusil jsem se odmontovat podtlakovou baňku na turbodmychadle a s regulací jsem hýbal krásně plynule, bez jakéhokoliv zadrhnutí. Také jsem prošel všechny podtlaky a pokusil se vyměnit za jiný ventil N75. Stále beze změny. Půjčil jsem si tedy VAG a zkusil nalogovat údaje při jízdě do kopce, 3. r.s. plný plyn. Viz. tento obrázek https://www.dropbox.com/s/mtu5omdqo3u45 ... 9.PNG?dl=0 . Omlouvám se za formát, zkusím příště případně nalogovat do CSV. Napadla mě podle logu, že se váha chová trochu podivně, stejně tak onen propad turba.
Auto má najeto kolem 220tis km, nekouří, spotřeba kolem 5,4l, trochu horší starty.
Díky za každou radu.
jakubpycha
Sběrač informací

Zapomněl jsem dodat, vše je originální, egr on, soft originál. Motorová jednotka bez chyb.
epep
Nováček

Příspěvek od epep »

Ahoj je to dva dny co jsme to rešily tu samou zavadu.
zkontroluj podtlak hadicky a u vent. N75 je zpětný ventil černobílý (bílým k N75) vydej ho a zkus profouknout pusou,nám nešel.Vem čistič na brzdy a vymej. Vyzkoušej podtlak a jezdi
jakubpycha
Sběrač informací

epep píše:Ahoj je to dva dny co jsme to rešily tu samou zavadu.
zkontroluj podtlak hadicky a u vent. N75 je zpětný ventil černobílý (bílým k N75) vydej ho a zkus profouknout pusou,nám nešel.Vem čistič na brzdy a vymej. Vyzkoušej podtlak a jezdi
Díky za radu, rozhodně se na to zkusím podívat.
jakubpycha
Sběrač informací

Tak jsem prolezl znovu podtlaky a zda se všechno OK. Ten ventil je průchozí v jednom směru jak předpokládám by mel byt. Nemám ted VAG abych to nějak výrazně sledoval, za týden snad bude. Zkoušel jsem odpojit váhu, někde jsem tady četl, ze by se mela nastavit výchozí hodnota a jet lépe než když je špatná, po odpojení to vsak byla neskutečná lemra :-D Cihla na plynu a 100km/h max :-D
Trochu nevím po čem už jít...
dr.dzusik
Přispěvovatel

Příspěvek od dr.dzusik »

jakubpycha píše:Tak jsem prolezl znovu podtlaky a zda se všechno OK. Ten ventil je průchozí v jednom směru jak předpokládám by mel byt. Nemám ted VAG abych to nějak výrazně sledoval, za týden snad bude. Zkoušel jsem odpojit váhu, někde jsem tady četl, ze by se mela nastavit výchozí hodnota a jet lépe než když je špatná, po odpojení to vsak byla neskutečná lemra :-D Cihla na plynu a 100km/h max :-D
Trochu nevím po čem už jít...
diagnostiku, vymazat chyby a sledovat hodnotu plnění turba a váhy vzduchu a máš jasno.
O1 81kw ASV, sprint 764
jakubpycha
Sběrač informací

O to jsem se už pokoušel, viz. můj první příspěvek v tomto vlákně. Váha se mi zda nic moc, ale nevím jak hodně. Turbodmychadlo podle Váhu natlaci hodně a potom je z regulováno hodně dolů.
dr.dzusik
Přispěvovatel

Příspěvek od dr.dzusik »

jakubpycha píše:O to jsem se už pokoušel, viz. můj první příspěvek v tomto vlákně. Váha se mi zda nic moc, ale nevím jak hodně. Turbodmychadlo podle Váhu natlaci hodně a potom je z regulováno hodně dolů.
Kolik ti tlačí turbo? Ve vagu je vždy kolik jednotka požaduje a kolik naopak tlačí.
O1 81kw ASV, sprint 764
romanespana
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romanespana »

Obrázek
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
jakubpycha
Sběrač informací

Zdravím, podařilo se mi konečně udělat LOG do CSV s požadovanými skupinami v požadovaném zatížení. Mohl bych poprosit někoho, zda by se mi na to nepodíval? Děkuji
https://www.dropbox.com/s/b63q7d5j61482 ... g.csv?dl=0
hiero
Přispěvovatel

Příspěvek od hiero »

urob to este raz skupiny 3,10,11 od 1500 do 4000 na stvorke a plny plyn ziadne uberanie a pridavanie. vaha slaba a regulacia je ako husenkova draha....
Tdi
jakubpycha
Sběrač informací

hiero
Přispěvovatel

Příspěvek od hiero »

regulacia zadrhava prefuk prepad a zase prefuk a prepad a potom to kolise a ta vaha je slaba skus ju vycistit a vymenit filter a nalogovat...
Tdi
jakubpycha
Sběrač informací

Filtr byl měněny asi před 3 měsíci. Mel jsem sundanou tu podtlakovou banku a nezaznamenal jsem sebemenší náznak zadrhnuti. Váhu budu možná mít na zkoušku, takže zkusim vyměnit. Vyčistit váhu, je na to nějaký speciální čistič, nebo stačí čistič na brzdy ?
hiero
Přispěvovatel

Příspěvek od hiero »

staci na brzdy opatrne vysriekat pokial banka nedrhne a neprepusta a hadicky su ok tak len n75 alebo rovno turbo von a vycistit samotnu regulaciu.....vyskusaj zamenit aj tu n75ku a nalogovat...
Tdi
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“