Rozvody,zotrvačník,štart.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Rozvody,zotrvačník,štart.
Zdravím Vás.Po výmene rozvodov auto štartovalo na brnk za studena aj za tepla.Spotreba na voľnobehu 0,5-0,7 s klímou.Po výmene zotrvačníka komplet sada Sachs asi po dvoch dňoch mi auto začalo horšie štartovať pri zohriatom motore. Pozrel som nastavenie rozvodov cez VAG a bolo tam -5,4. Za studena ok.Skúšal som nastaviť rozvody na 0,0 no to už vôbec nechcelo naskočiť najlepšie sa mi to zdalo pri -1,9 tak som to tak nechal.Pred tromi dnami mi spotreba na voľnobehu vybehla na 0,7l pri vypnutej klíme a auto už totálne zle za tepla štartovalo.Rozvody na -1,9 a hodnoty na voľnobehu sa vôbec nemenili ani do - ani do + . Bol som teraz v Slovenskom raji tak som prešiel 680km.Na parkovisku pri diaľnici som už myslel že to ani nenaskočí.Dnes som zasa nastavoval rozvod cez VAG. Na hodnote 0,0 spotreba na voľnobehu a všetko vypnuté 1,4 l . Od hodnoty -1,9 spotreba 0,5 l bol som až po hranicu -7,8 a auto štartovalo celkom dobre/teplý motor no nie na prevádzkovej teplote/. Teraz to mám na -5,4 .Môže mať výmena zotrvačníka s týmto niečo spoločné?
RozvodyContitech, spojka sada SACHS.
Škoda Superb 1.9 TDI,85Kw ,2008 kod: BPZ
Včera som mal vonku štartér, uhlíky skoro celé, všetko som vyčistil premazal. Nič sa nezmenilo. Až keď som pri teplom motore odpojil cidlo teploty,tak to naskocilo asi na 3 otocku. Tak som behol tam kde mi robili chip aby mi upravil software. Tak sa aj stalo,no nepomohlo. Jediné zaberá odpojenie č. teploty. Vravel mi že sa mu zdajú pomale otázky štartéra.Že vraj mám asi zle ukostrenie. Namerali medzi. - pólom baterky a motora 0.99ohmu. Ze to je strašne veľa. Môže to byt? Alebo aký by ste odporučili postup? Dakujem
-
UchoTD
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
0.99 ohmu? strašne vela? no jasne,nehorazna hodnota...
asi ti spravili zle aj ten teplý štart,ked sa urobí dobre tak môže mat aj pomalé otáčky štarter a brnkne to.
za dalšie,keby vedeli vo co gou,zoberu štartovaci kabel,jeden koniec na minus,druhý koniec niekde na motor a naštartujem-zmerám..
a mam za jasno kde je problem.
asi ti spravili zle aj ten teplý štart,ked sa urobí dobre tak môže mat aj pomalé otáčky štarter a brnkne to.
za dalšie,keby vedeli vo co gou,zoberu štartovaci kabel,jeden koniec na minus,druhý koniec niekde na motor a naštartujem-zmerám..
a mam za jasno kde je problem.
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
-
slovacek.milos
- Aktivista
Re: Rozvody,zotrvačník,štart.
fanny112 píše:Zdravím .Môže mať výmena zotrvačníka s týmto niečo spoločné?
já sachs dával běžně, pak jsem přešel k motortexu a na každou spojku byla reklamace nebo nemakala jak měla,
letos jsem se nechal ukecat u nisana primery z luk na sachs kvůli ceně, dávám jědině luk z kel a nic jiného,
spojka sachs se rozjížděla pocukáváním a za dva měsíce to skončilo reklamací
finančně jsem vykrvácel a už vím dobře jednu věc,
nevím co to je sachs
Úbytok prúdu pri štarte meral priamo tam ked ma chcel presvedčiť že to bude vela, no ukázalo max. 0,37 V. Dnes som spojil káblom - pól baterky s motorom no žiadna zmena,ukostrenie to nebude.Mám podozrenie na ten štartér.Ako zistím že točí pomaly? Videl som tu log pri štarte,tuším to bolo Motor -01 /005 .Pripojil som diag, spustil log a naštartoval,no nič mi nenalogovalo, potom sa mi niečo nalogovalo no začalo to merat až od 882 ot.
Nameral som 0,10 VPája 19 píše:Podobně jako si se pokoušel změřit otáčky startéru. Odpojíš štekr ke vstřikům a měříš při startování voltmetrem napětí mezi plusem baterky a silovym kontaktem na startéru. V klidu naměříš nulu, při průtoku proudu(startování) naměříš úbytek.
-
UchoTD
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
ok,týmto si preveril,že kábel je OK a štarter bere OK.
dalšia epizóda je ten opravený teplý štart.
chcelo by to nalogovat štartovacie otáčky
dalšia epizóda je ten opravený teplý štart.
chcelo by to nalogovat štartovacie otáčky
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4