Stránka 1 z 1

Čištění nádob od olejů

Napsal: 16 říj 2016, 13:04
od m.artty
Po letech bych potřeboval vyčistit nádoby od olejů (většinou řepka apod.). Nádoby jsou celé ulepené, na dně jsou různé usazeniny.

Ideálně by to chtělo něco, co tam naleju, zakvrdlám a po chvíli vyleju a mám čisto. Máte někdo zkušenost?

Napsal: 17 říj 2016, 15:36
od pepe276
Horká voda se sodou na změkčování vody. Mají jí snad v každé drogerii za pár korun. Nebo i studená, ale nech to v ní třeba týden namáčet. Pak jen ostříkáš vapkou a hotovo.

Napsal: 03 lis 2016, 09:38
od Stewa
pepe276 píše:Horká voda se sodou na změkčování vody. Mají jí snad v každé drogerii za pár korun. Nebo i studená, ale nech to v ní třeba týden namáčet. Pak jen ostříkáš vapkou a hotovo.
to je teda rada, týden nechat ležet kanystry v nějakým roztoku (LOL)
Já je čistím benzínem, zvenku otřít namočeným hadrem a dovnitř nalít pár deci, zamíchat a vylít do filtračního systému.

Napsal: 12 lis 2016, 15:27
od pepe276
No, než abych se patlal s benzínem, ztrácel čas a čichal ten smrad, tak to hodím jednou za čas do vody se sodou a jdu od toho. Pak to z toho sleze samo jen to lehce to otřu houbičkou na nádobí a opláchnu vodou a stojí to jen chvilku času. Kdo chce, může to oprat vapkou. Možná by stačily i jen 1-2 dny, ale většinou jsem to dělal o víkendu a další víkend jsem to umyl. Vnitřek můžu třeba jen vyšplouchat několikrát trochou vody a je to OK, nebo zase vapkou. Kanystrů i místa mám doma hromadu, takže mě netrápí, že se jich pár zrovna koupe a že je zrovna teď nemůžu použít, vezmu si jiné. A je to asi i ekologičtější, než omývat hadrem s benzínem bordel na kanystrech.