Berlingo 1,9D (motory Peugeot 1,9D) - ZVÝŠENÍ SPOTŘEBY
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Berlingo 1,9D (motory Peugeot 1,9D) - ZVÝŠENÍ SPOTŘEBY
Zdravím všechny, a chtěl bych se zeptat na Berlingo 1,9D. Na to, že je to traktor jsem si už zvykl, spotřeba na jeho užitnou hodnotu byla vždycky dobrá a ustálená na 6,7L +-0,1L/100km (ať jsem tahal vozík, jel po dálnici 130km, po městě, nebo si to lechtal piánko). Zima, léto pořád zhruba stejně. Teď mi to naskočilo přez zimu a jaro až na 9L/100km průměr, k létu se to ustálilo na 7 - 8L. Přitom výkon je pořád stejný, start také dobrý, nekouří jen pěkně chlastá. Má prosím někdo nějakou radu a zkušenost ?
Naposledy upravil(a) José dne 12 zář 2007, 19:29, celkem upraveno 1 x.
Ucpanej vejfuk (kat) by se asi taky projevil, ale taky asi na výkonu...
Ale ten předvstřik bych pro jistotu nechal zkontrolovat. Jinak je u toho motoru spoustu hadiček, drátů a věcí o kterých nevím, co přesně dělají, ale mám pocit, že by snad zásadně chod motoru neměli ovlivňovat.
Ale ten předvstřik bych pro jistotu nechal zkontrolovat. Jinak je u toho motoru spoustu hadiček, drátů a věcí o kterých nevím, co přesně dělají, ale mám pocit, že by snad zásadně chod motoru neměli ovlivňovat.
VW Transporter s MTDI, Golf III 4x4
No jestli nekecá ten měřič vzdálenosti
tak jo. Ale to mě vyděsilo, jednou jsem měl posunutej řemen na altík (a klimu) a když jsem s kopce vypnul motor, tak přestal ukazovat tachometr a zastavilo se počitadlo
. Připadá mi, že tohle honit přes elektriku (elektroniku) je zbytečný (škodlivý?) luxus.
VW Transporter s MTDI, Golf III 4x4
-
janoberlingo
- Nováček
Re: Berlingo 1,9D (motory Peugeot 1,9D) - ZVÝŠENÍ SPOTŘEBY
aké máš otáčky motora na volnobeh ked je studený?a aké ked za zahreje?
-
janoberlingo
- Nováček