Suzuki
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Je to Suzuki Wagon R 1,3 ccm 16v , 56KW bez natáčení vačky. Od kroužků dolů na jedné straně chybí celý spodek pístu, který je rozlámaný ve vaně. Můj prodejce hledá, a nemůže nalézt, auto je ro zebrané na zdviži a čas běží ...Patrně dám píst majiteli, ať se stará v Suzuki, ale je to na dlouhé lokte.. 

nepropadat panice...
Jo, to bude on /auto rok 2002,/ a moc jste mne nepotěšili..auto vytáhnu ven, abych mohl fungovat a přehodím to na majitele.. Nejdřív jsem to odmítl, ale pak chtěl soused, abych to aspoň poslechl, a klepání bylo "zajímavé" a měl jsem zato, že to je jen NAHOŘE, a tak jsem se do toho dal...Moje tušení mě nezklamalo /negativní/a ze zvuku, který evidentně šel z vaček se vyklubal utrhlý píst..A to u těchto japonců je vždy problém...roman1648 píše:typ motoru ? rok ???
předpokládám G13BB
sehnat to jde ale ze států

nepropadat panice...
Máš pravdu, zvenku to vypadalo dobře, ale když jsem to zvedl, byl jsem překvapen a uvědomil si, že dělám Suzuki..Ale preventivně jsem majiteli volal, v čem je problém /ještě než jsem to rozebral/ a jestli to opravdu chce opravit a on povídá, samozřejmě že ano... Moje naivita byla v tom, že jsem měl zato, že se na to snad díly už dnes seženou a přes víkend to dodělám, abych se toho zbavil..Vzpomněl jsem si na kolegu, který dělal po revoluci v D , protože částečně byl rakušák a jazyk ovládal, jak když bičem mrská a dělal právě na zastoupení Suzuki v autorizovaném servisu, /bylo to na malém městě -vesnici/kde majitel servisu PREVENTIVNĚ prováděl na úplně nových vozech Suzuki kompletní ochranu proti korozi včetně ML metody, a to jen proto, jak prohlásil , všichni se tady známe a když by jim Suzuki ode mě brzo shnilo, tak mi to nedarují, v hospodě mi budou nadávat a už si potom nic ode mě nekoupí...A kolega dodal , ale stejně to nebylo moc platné ,Vitary hnily pomalu jako Niva..Když jsem nové Vitaře na zdviži stříkal podvozek, už byla porezlá...Takže dilema koroze versus investice do opravy je všudypřítomná... 

nepropadat panice...
Majitel byl v autorizáku, údajně jsou 4 druhy pístů na jednom typu motoru a čísla na starém pístu jim nic neříkají, tak mi přijde nějaký píst ze Španělska a když to nebude on, tak se pošle zpátky..To jsou ale vyhlídky, na zdviž nemohu, lidé volají, že jsem jim to slíbil a já čekám... 

nepropadat panice...