Repasované turbo - olámané lopatky

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Bargoner
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Repasované turbo - olámané lopatky

Příspěvek od Bargoner »

Zdravím, mám turbo po repasu a od začátku tak jemno pískalo(bez plynu) a to prý dělá, když je blbě vyvážené. Pročítal jsem si diskuze na internetu a tam psal každý druhý že mu turbo po repasu takhle píská, táhlo dobře tak jsem neřešil....
Jel jsem pak jednou trošku svižněji a začalo turbo pískat i pod plynem, né jako sanitka, ale takový ten vyšší ton klasického turba, dřív to ale nedělalo.
O víkendu jsem nelenil a ze zvědavosti jsem se koukl jak na tom to turbo je pod hadicí. Vůle žádná, ale lopatky totálně KO. Táhne stále dobře na výkonu nic znát není, ale nejspíš dlouho nepotáhne. Už mám sehnané turbo jiné a o dalším víkendu bude výměna.
Jen se chci zeptat, naletělo do turba něco nebo se to mohlo dolámat tím, že bylo blbě vyvážené?
Zkusil jsem vyfotit, ale je tam naprd přístup tak i naprd fotka....
Auto Octavia 2 1.9TDI PD

Obrázek
dream7000
Aktivista

Příspěvek od dream7000 »

tazka otazka.....podla mna ak by takto nejaka firma turbo zrepasovala, tak od nej ruky prec.....mal si ho pozriet ked si ho montoval v akom stave su tie lopatky....tu asi tažko robiť rozhodcu..
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Pokud po repasu bylo OK myslim ze neco zezralo.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

zozralo daky bordel si myslim
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Bargoner
Přispěvovatel

Příspěvek od Bargoner »

Co to tak nejraději nasává? Však tam je jen plastová hadice k airboxu a to je vše né? Filtr mám obyč klasiku né žádný sportovní apod...

Jinak ten bordel z lopatek bude ještě nejspíš v IC že? Motor by asi nefrčel kdyby si to nasál.
Od té doby co to začalo pískat jsem ujel asi 3tis km.
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

ak je tam hovnová činska lopatka..moc jej netreba...

nasať? bordel čo prejde popri, pomedzi filter....aj za filtrom v boxe je vzdy daky bordel....atd...

motor vie niektoré veci zožrať bez toho aby sa niečo stalo...no v IC, hadici..skus pohladat. uvidis
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
sCitem
Přispěvovatel

Příspěvek od sCitem »

a zrovna u OCT 2 se prý filtrbox rád prohne, já mám kraje filtru olepené páskou....a mezerou mezi filtrem a boxem jde do motoru bordel....
O2 BXE 4x4, GTB 1756V
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

bezne ked menime filter vidno plny box bordelu...pod filtrom... Vacsina ludi to nečistí a pod....
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“