Problém se žhavením

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
atilius
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: 24 úno 2018, 23:08

Problém se žhavením

Příspěvek od atilius »

Ahoj, mám D4-D diesel od Toyoty a předloni v zimě jsem měnil žhavící svíčky. Ale nejsem schopný úplně potvrdit, jestli je opravdu ten člověk vyměnil.

Každopdáně letos přes zimu se startování dramaticky zhoršilo, tak jsem šel do servisu, tam zjistili, že je jedna svíčka vzkratovaná a vyhořelá pojistka. Bohužel ta vyzkratovaná svíčka nejde ven bez rizika, tak jsme se domluvili, že jí přemostíme a budu startovat na tři.

Hned první start byl úplně v pohodě. Druhý, další den ráno taky. Ale odpoledne už to bylo jako když to nežhaví. Další den ráno opět v pohodě, ale odpoledne zase špatně. A dnes ráno a odpoledne zase špatně.

Zkoušel jsem kontrolkou, jestli jde proud do svíček a zdá se, že jo.

Pocitově mám dojem, že to prostě vůbec nežhaví, protože to není lepší start než před tím bez pojistky, ani o trochu. Případně, když to startovalo dobře, tak bylo slyšet, že ten jeden válec trošku "pokulhává", ale během chvilky se to srovnalo.

A teď jsem tedy už bezradný, čím by to mohlo být. Zkoušel jsem i zapnout/vypnout klíček 10x po sobě, aby se to opravdu ohřálo, ale ničemu to nepomohlo. Navíc se mi zdálo, že kontrolka na palubce svítí pořád stejně dlouho, cca 3-4s i po těch deseti pokusech, jak kdyby se to nežhavilo.

Zkoušel jsem taky odpojit to propojení svíček a přikládat od plusu baterky na každou svíčku kontrolku a pokaždé se rozsvítila.

Podle diagnostiky žádná závada na motoru není.

Tak teď už opravdu nevím.....

Mohlo se stát, že když před tím ty svíčky nebyly v provozu možná i půl roku, tak teď najednou třeba dvě odešly? Nic jiného mě nenapadá....

Díky, Martin
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Zkoušečka je prd platná, chce to zátěž, zda ta štáva žhavičky utáhne..Nejlepší je je vyndat a zkusit žhavičky venku..
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Toyota/Lexus“