dodatočná aditivácia nafty
Moderátoři: šulda, Moderátoři
dodatočná aditivácia nafty
Zdravím,
dnes mi došlo aditívum do nafty ECO MAX od Millersu... v návode je upozornenie: NEKOMBINUJTE VÍCE DRUHÚ PALIVOVÝCH ADITIV.
Jasné, že nevidím zmysel liať to do prémiovej nafty... ale - existuje dnes vôbec na ČS obyčajné palivo bez aditív? Dá sa teda NEKOMBINOVAŤ???
Ďakujem!
dnes mi došlo aditívum do nafty ECO MAX od Millersu... v návode je upozornenie: NEKOMBINUJTE VÍCE DRUHÚ PALIVOVÝCH ADITIV.
Jasné, že nevidím zmysel liať to do prémiovej nafty... ale - existuje dnes vôbec na ČS obyčajné palivo bez aditív? Dá sa teda NEKOMBINOVAŤ???
Ďakujem!
ŠKODA YETI 2.0 TDI CR 81kW
- Milan_F
- Sběrač informací
Odpovědi: 0
OPTIMAL Diesel
VW Golf 4 1.9 ALH
VW Touran 2.0 BKD
Škoda Felicia Combi 1.3 LXi
Piaggio Skipper 125 ST
RS09 GT124
[s]Ford Mondeo Combi MkII 1.8 RKB[/s]
[s]Suzuki GSX-R 1100[/s]
VW Touran 2.0 BKD
Škoda Felicia Combi 1.3 LXi
Piaggio Skipper 125 ST
RS09 GT124
[s]Ford Mondeo Combi MkII 1.8 RKB[/s]
[s]Suzuki GSX-R 1100[/s]
-
- Přispěvovatel
Vozím čepro a slovnaft.Čepro dává naftu bez aditiv ať už B7 nebo B0
Nafta ze slovnaftu se dá už přímo na lávce nabrat s aditivem lubrizol.Z praxe poznám okem co je co..Jsou to pěnivosí i konzistencí uplně odlišné kapaliny.Co se bavím s klukama od petrotransu tak vozí normálně jakože vervu z čepra
akorát mají připravený kanistr s aditvem,jinak to neni nic světobornýho.Slavná verva.Základ je klasická nafta z čepra.To je můj postřeh 
Nafta ze slovnaftu se dá už přímo na lávce nabrat s aditivem lubrizol.Z praxe poznám okem co je co..Jsou to pěnivosí i konzistencí uplně odlišné kapaliny.Co se bavím s klukama od petrotransu tak vozí normálně jakože vervu z čepra

-
- Sběrač informací
Ak ide palivo na cerpacku Slovnaft ide vždy aditivovane. Ak sa zaváža "no name" čerpačka , družstva, dopravne firmy, napr. v Rakúsku- Lagerhaus, Genoil ta sa vezie neaditivovana nafta a sami si ju aditivuju pred napustenim do podzemnej nádrže- prišiel s bandaskou aditíva a odmerkou a nalial príslušné množstvo aditíva, alebo predávaju cistu naftu - preto rozdiel v cene. Napr. - Jurki berie cistu a potom predáva buď cistu alebo aditivovanu svojim aditívom. Jet , BP v Rakúsku vozí zo Slovnaftu ale tam si už nepamätám či aditivovanu- Jet skôr cistu keď vedia ísť na take ceny- ak si niekto mysli akú kvalitu tankuje v Rakúsku, tak je to kvalita Slovnaft- takto to robia v pohraničí, asi kvoli dopravným nákladom.
-
- Aktivista
globus bere slovnaft a nabízí jak bez aditiv tak s aditivamadany01 píše: vozí zo Slovnaftu ale tam si už nepamätám či aditivovanu- Jet skôr cistu keď vedia ísť na take ceny- ak si niekto mysli akú kvalitu tankuje v Rakúsku, tak je to kvalita Slovnaft- takto to robia v pohraničí, asi kvoli dopravným nákladom.

Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Passat AVF 96kw
Psal jsem to na fóru oleje.cz - toto se mě stalo po dvou měsících s Eco Maxem po přelití do suché a čisté orig. nádobky od Viftu... Poněkud se změnila barva aditiva, jak je to patrné z fotek - temně hnědá. V orig balení je Eco max doposud čirý. Tak nevím, do nádrže to už nenaliji... 

Octavia 2 08, TDI BLS DPF, ECU úprava TDIfun - EGR off, GT1646V, 324Nm/148 PS
-
- Přispěvovatel
Prihreju si polivku - v lete po koupi auta a vymene vsech naplni a filtru jsem vzdy bral Vervu od Benziny mezi Palmovkou a O2 arenou, projev motoru (PD, 240k namotano) des o proti stare rotacce.
Pak jsem se na to vysral, koupil VIF, 4 panaky + plnou nadrz v Makru a auto se hodne zklidnilo (neduni, startuje lip jak v lete) a tahne pocitove lip.
Pak jsem se na to vysral, koupil VIF, 4 panaky + plnou nadrz v Makru a auto se hodne zklidnilo (neduni, startuje lip jak v lete) a tahne pocitove lip.
golf iv 66kw alh - chip dragpower.cz