Kvalita dílů - Borsehung

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
tukydydes
Přispěvovatel
Příspěvky: 778
Registrován: 25 led 2009, 18:57
Bydliště: Budějice

Kvalita dílů - Borsehung

Příspěvek od tukydydes »

Podělím se s vámi s mojí zkušeností co se kvality dílů poslední dobou týče.
Předpokládám, že všici víte co obnáší výměna radiátoru topení na Oktávce I, pro zdatné kteří to mají najeto cca 4-5 hodin. Osobně jsem nad výměnou strávil asi 7 i když do toho započítávám odsáti klimy. No nic koupil jsem nový radiátor značky Borsehung v domnění, že kupuji kvalitu (dodavatel do prvovýroby, nejdražší a prodloužená záruka na 4 roky) no velká chyba. Když jsem radiátor obdržel nijak jsem ho moc neprohlížel pouze jsem koukal jestli jsou voštiny ok a není nikde bouchlej. Vyměnil jsem ho auto jsem dal do kupy a jako poslední jsem zalil ch. kapalinou a asi za 5min. slyším jak něco teče z auta tak koukám kde a ono v motorovém prostoru na spojích jak jsou bajonety. Tak jsem je rozpojil a koukám na to ukončení a v tu chvíli by se ve mě krve nedořezal, ty koncovky úplně šejdrem odlité prostě šmejd z výroby viz. obrázek dole s porovnáním od FEBIHO. Takže znova rozebíračka :x a skládačka. Schválně jsem si nechal objednat další od Borsehung a snad ještě horší odlitek než tenhle takže nejspíše nějaká vadná série. Takže si dejte pozor co objednáte a raději hned kontrolovat do detailu s původním dílem když jde o takto né moc lehkou výměnu. Taky moje chyba, že jsem to měl zalít když jsem to měl ještě napůl rozebrané a ušetřil bych si tak 5 hodin práce.


Obrázek
Obrázek
Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 550.000km, první majitel :D
WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
Uživatelský avatar
Tomas.cz
Aktivista
Příspěvky: 14262
Registrován: 06 dub 2006, 13:37
Bydliště: Praha

Příspěvek od Tomas.cz »

Podobné nasrání jsem zažil, když nám vodní pumpa INA na Passatu Alltrack 2.0TDi začala ronit z mrazovky ihned po výměně a zkušební jízdě...
Uživatelský avatar
hansdob
Aktivista
Příspěvky: 8915
Registrován: 17 zář 2009, 18:21
Odpovědi: 1
Bydliště: Vysočina-Dobronín

Příspěvek od hansdob »

Jo jsou chvíle kdy moje choleričnost by dokázala zabít (LOL)
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Uživatelský avatar
ROMEK
Aktivista
Příspěvky: 5462
Registrován: 03 dub 2006, 19:53
Odpovědi: 1
Bydliště: SK Záhorie

Příspěvek od ROMEK »

tiež som bral od borsehung olejove čidlo a bylo špatne zlisovane hned z teho chcal olej.
Najlepšie je ísť asi do originálu keď sa musí u výmeny rozobrať polka auta.
Ono pri tom aftermarkete je asi jedno jaký výrobca sa berie valia to v číne nedávno som vracal intercooler Hella made in china spracovanie katastrofa
Honda CR-V, Peugeot Partner, Škoda 1000MB DELUXE
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Je to ostuda, ale cena rozhoduje. Zákazník chce vše za hubičku..Dokonce jsou exempláře, kteřé přijdou do prodejny dílů, a chtějí objednat to a to na internetu, že to v prodejně mají drahé..Prodavač povídá, tak si to kupte tam, co ode mě vlastně chcete.?.No, já myslel, že by jste to jakoby objednal a já bych si to tady převzal....A kdo bude platit poštovné? No, u vás je to zadarmo, tak bych to měl levnější..... (wallbash)
Má cenu s tímto "materiálem" se něčemu divit? Proto také ten ojeb... :(
nepropadat panice...
Uživatelský avatar
roman1648
Aktivista
Příspěvky: 19273
Registrován: 18 zář 2009, 06:57
Bydliště: Vysočina

Příspěvek od roman1648 »

bohužel je to tak, většina by chtěla vše za internetové ceny nebo levnější s doživotní zárukou a montáží na počkání...
Uživatelský avatar
blacklight
Přispěvovatel
Příspěvky: 381
Registrován: 14 říj 2011, 12:55

Příspěvek od blacklight »

jericho-3 píše:Je to ostuda, ale cena rozhoduje. Zákazník chce vše za hubičku..Dokonce jsou exempláře, kteřé přijdou do prodejny dílů, a chtějí objednat to a to na internetu, že to v prodejně mají drahé..Prodavač povídá, tak si to kupte tam, co ode mě vlastně chcete.?.No, já myslel, že by jste to jakoby objednal a já bych si to tady převzal....A kdo bude platit poštovné? No, u vás je to zadarmo, tak bych to měl levnější..... (wallbash)
Má cenu s tímto "materiálem" se něčemu divit? Proto také ten ojeb... :(
To ano, ale existuje i opačný extrém:

Přijdu na prodejnu a oni mi na 80% mých dotazů řeknou že to objednají a bude to zítra. A to jsem si šel třeba pro 8mm palivovou hadici a tuk do poloos.

Jinde, když nemáš kód, tak paní prodavačka tě pošle víš kam...

Potřeboval jsem třeba hadicové kolínko mezi hlavu motoru a sání na Thesise. Originál se možná nikdy nevyráběl, nebo se to třeba prodávalo s celým sáním za 25000 :-D .
A teď přístup prodejců:
a) ve velkých sítích autodílů pokud nemám číslo tak mám jít do prdele
b) v malých autodílech na začátku města vytáhne týpek krabici, vyjde ven se podívat jak to vypadá... a hledáme dokud nenajdeme - našli jsme gumovou hadici z Oktávky za 85 kč i s kolínkem, tak stačil jeden řez nožem a mám řešení které od originálu nikdo nepozná.

Vím že postupem b) nejde dělat business ve velkém, ale když pak budu něco potřebovat tak raději zajedu tam a i kdyby byli dražší tak to koupím, abych takové prodejce "ze staré školy" podpořil.
Octavia 1.9 TDI
Golf 2.0 TDI
EX: Lancia Lybra SW 1.9 JTD, Lancia Thesis 3,2 V6, LPG Opel Meriva LPG
Tomas6
Aktivista
Příspěvky: 3450
Registrován: 27 črc 2009, 14:16
Bydliště: Zlínsko

Příspěvek od Tomas6 »

Jo jo. Kolikrát ti malí mají víc dodavatelů a to co neumí jeden dokáže druhý.... Taky tu máme jednoho takoveho malého a dokáže kolikrát nemožné a hafo věcí má skladem.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Každý to má jinak, já jsem vděčen, že je někdo schopen mi sehnat díl do druhého dne /nebo dokonce i ten samý den/a přitom stačí poslat jen SMS. A další problém je v tom, že někdy prodejci nestačí ani VIN, protože jsou dovozci dílů,kde tohle prostě nefunguje..A třeba roky 1999, 2000 , je to vždy problém, vozy /typy/ se v tom lámaly , firmy mění pružně dodavatele, takže třeba brzdy to je katastrofa, takže já si vždy napíši firmu brzd, která je na autě a destičku mám často s sebou, je to opruz..A koncern mě třeba v tomhle zklamal, má v tom kolikrát bordel a díly nebere zpět, takže co s dílem, který je mi k ničemu? Ani VIN mi nebyl nic platný..A další věcí je, že dnes jsou lidé neskutečně zhýčkaní a služby chtějí vždy perfektní a sami jsou to často hochštapleři na podpoře, nebo důchodci. Samozřejmě pro firmu nebo živnostníka je to problém, když obdržení dílu se zpozdí, auto nemůže vyjet, kolikrát není náhradní nebo zákazník je na autě totálně závislý..Ale nějaký kutil nebo zbohatlík, ten může klidně počkat, ale právě tihle vše chtějí HNED a pak často to mají v regálu..Moje generace, kterou v obchodech za socíku klidně poslali několikrát do háje, nebo prostě zamkli dveře a "šli" na oběd, nebo dokonce řekli, že to mít nebudou, je nadšena...Já kapitalismus za tohle prostě miluji, protože na rozdíl od různých stěžovatelů MÁM SROVNÁNÍ..Takže podle mě jsou služby prostě PERFEKTNÍ, komu se to nelíbí, má možnost nastoupit a dělat to lépe..Foreste, stejně se jen flákáš, tak se do toho dej, výmluvnost a proslintanost máš v malíčku.. (LOL)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“