Ohřev vnitřní nádrže na olej

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
pepe276
Aktivista
Příspěvky: 1095
Registrován: 23 led 2010, 10:25
Bydliště: Praha a okolí

Ohřev vnitřní nádrže na olej

Příspěvek od pepe276 »

Ahoj,

chci se zeptat, jaké máte kdo zkušenosti s ohřevem vnitřní nádrže na olej Fridexem? Chci dát do Boxera 2.5TDi dovnitř pod dvojsedačku spolujezdce nádrž na olej, bude se na něj jezdit i v zimě a auto parkuje venku.
Chci udělat dovnitř nádrže vyhřívání. Nevím, jestli ho mám udělat po celém dně(rošt z trubek s rozestupem cca 5 cm) a ohřívat celou nádrž(cca 100 litrů), nebo stačí ohřívat jen u výtoku z nádrže s tím, že se olej v nádrži ohřeje jen trochu (cca 30 stupňů), tak aby stačil dotéct hadicí světlosti cca 15-20 mm do motorového prostoru. Jak bude u výtoku ubývat, tak bude okolní ztuhlý olej se sádlem klesat v celé nádrži, takže tady podtlak vznikat nebude. V motorovém prostoru už bude výměník, kterým se bude olej ohřívat na cca 60-80 stupňů a až pak půjde do filtru a do čerpadla.
Motor už je přímovstřik (rotačka Bosch, ne HDi), takže se ohřeje až po delší době, než komůrkáč, který topil hned. Takže teplem nemůžu moc hýřit, hlavně v zimě.
Bude stačit ohřev jen u vývodu z nádrže(doufám), nebo mám ohřívat celé dno nádrže(snad ne)? Jde mi jen o to, aby se olej dostal až k výměníku, pak už bude snad tepla dost. Máte s tím někdo zkušenosti? Prosím o rady.

Děkuju a přeju všem hezký víkend :-)
Petr
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“