Jak se žije s O2 RS TDI CEGA ?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Jak se žije s O2 RS TDI CEGA ?
Zdar, zajímají mne Vaše reálné zkušenosti s provozem a údržbou vozu Octavia RS TDI CR kód motoru CEGA. Má tento motor nějaké zásadní chyby? Přeci jen je to snad první CR motor v Octavii RS. Google toho moc neprozradí resp. údajně se sere railové čerpadlo a pouští ocelové špony do palivového okruhu a celý systém následně zničí, je to tak? Děkuji všem za názory a zkušenosti. Ten vůz mě docela zaujal. Ale nerad bych pořídil nějakou past. 
Mám CEGU doma tři roky, najel jsem s ní 80tis km, teď má na hrbu nějakých 250tis km. Za tu bobu celkově spokojenost. Už jsem tedy řešil pět prodřených kabelů hlavního svazku v motoráku, kvůli kterým auto chcípalo za jízdy, padalo do nouze atd atd, ale samo domo opraveno. Jinak co se týče Railovýho čerpadla, tak bohužel už i mě háže drodný šponky do filtru. Takže už se na něj chystám. Co jsem koukal, tak se dá sehnat i nové za 6tis kč, takže žádná hrůza a člověk si to udělá doma taky sám. O DPF ani moc nevím, regeneruje jak má, víc neřešim. Jinak to po mě zatím nic nechtělo (kotouče, desky, filtry a bězný spotřebák nepočítám) a lije se jen nafta + VIF. Spotřeba dlouhodobá 6,7, na svižnou jízdu paráda. Dá se s tím i pod 5, ale to jsem tam měl asi jen dvakrát
. Maximálně jsem na maxidotu měl tušim 7,9. Osobně spokojenost, chodí to jak z praku a když si připočítam ještě budoucí chip na cca 155kW/430Nm, tak mám úsměv na tváři a za mě dostačující. Oproti O1 co jsem jezdil 10let, tak úplně jiná liga. Pohodlnější, na přesuny rychlejší, na dálnici se s tím dá jet v klidu 170km/h na 3tis otáček. Toť moje prozatimní zkušenost a názor.
Jinak kupovat tyhle auta bude vždy sázka do loterie, ale obecně bych se toho nabál.
Jirka
Jinak kupovat tyhle auta bude vždy sázka do loterie, ale obecně bych se toho nabál.
Jirka
Naposledy upravil(a) kočka87 dne 01 srp 2019, 14:28, celkem upraveno 1 x.
•Superb 2 Combi VR6 3.6FSI 260PS/350Nm
•Octavia 2 RS Combi 2.0TDI 205PS/391Nm, brzdy 345/310mm
•Octavia Combi 1.9TDI ALH 150PS/327Nm, GT VA, EGR/KAT-off, ATD-HDS57, Strongflex+puky TT, brzdy 312x25mm/280x22mm, Spider 17", SGS Motorpower
•Octavia 2 RS Combi 2.0TDI 205PS/391Nm, brzdy 345/310mm
•Octavia Combi 1.9TDI ALH 150PS/327Nm, GT VA, EGR/KAT-off, ATD-HDS57, Strongflex+puky TT, brzdy 312x25mm/280x22mm, Spider 17", SGS Motorpower
pokud jsou špony v naftě tak bohužel jsou asi jen dvě možnosti - jezdit dokud to neumře - čerpadlo nebo spíš vstřiky.. a nebo vyměnit naprosto vše čeho se kdy dotkla nafta kontaminovaná těma šponama...
Aale to je asi problém všech CR ne jen CEGA... CEGA je proti svému předchůdci BMN asi skvělý motor
Aale to je asi problém všech CR ne jen CEGA... CEGA je proti svému předchůdci BMN asi skvělý motor
Ona CEGA jako starší řada Commonrailu je poměrně zajímavá a některé prvky převzala z přechozích PD/PPD motorů, třeba el. egr ventil přímo pod sáním - vzadu je jenom chladič spalin s přepínací klapkou, nebo má sice jiný, ale stejně široký rozvodový řemen 30mm, pozdější CR mají 25mm, vodní pumpa je totožná s PD motory co mají poloautomatickou napínací kladku apod., bonusem je, že nemá vyvažovací element v olejové vaně.
To je problém všech CR motorů a zejména pak provozovaných ve východní evropě kde se s naftou neustále "čaruje"
Kámoš co jezdíval každoročně na nějaký seance ohledně garancí/reklamací říkal že Němci,Frantíci,Rakušáci, Holanďani atd. nechápali o čem to pořád mele, že jaký jsou problémy s čerpadly a vstřiky...
prostě kvalitní mastná nafta je základ
Kámoš co jezdíval každoročně na nějaký seance ohledně garancí/reklamací říkal že Němci,Frantíci,Rakušáci, Holanďani atd. nechápali o čem to pořád mele, že jaký jsou problémy s čerpadly a vstřiky...
prostě kvalitní mastná nafta je základ
I auta z Německa mají problémy se vstřikováním. Zvláště ty co v zemi zůstávají dýl než 3 roky a 150 tis v leasingovce. A dokonce i jejich arktická nafta dokáže zamrznout při -22. Máme tam 30 let známý a slyšíme realitu, ne to o čem se píše, někdo slyšel nebo se domnívá
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Často je slyšet "výmluva"? , že konstruktéři motory testovali na standartizovanou naftu v D a vše fungovalo..Ale když se to vypustilo do světa, naskočily problémy.Ona je pravda asi někde uprostřed..., ale odjakživa platilo, že první otázka od mechána v dieselservisu odjakživa byla...Na co to auto jezdilo?
nepropadat panice...